Dolar 32,5981
%0.38
Euro 34,8120
%0.23
Altın 2.501,620
%0.69
Bist-100 9.478,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir Barosu tarafından ‘adaletsizlik’ olarak eleştirilmişti: Bakan Gül’den o eleştirilere yanıt

İzmir Barosu tarafından ‘adaletsizlik’ olarak eleştirilmişti: Bakan Gül’den o eleştirilere yanıt

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen İzmir Barosu Genel Kurulu’nda Kurul’un ertelenmesine ilişkin yapılan ‘haksız erteleme’ eleştirilerin yanıt verdi. Sonuç odaklı bir yanıt veren Bakan Gül, “Çok şey ertelendi. Artık geride kaldı demokratik bir biçimde seçim yapılmış oldu. Hayırlı olsun” dedi.

  • Ege Postası
  • 13.07.2021 - 16:24

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI-  Geçtiğimiz yıl 17-18 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan İzmir Barosu Genel Kurulu, pandemiyle mücadele kapsamında alınan tedbirler neticesinde İlçe Seçim Kurulu tarafından beş kez ertelenmişti. Baro’nun 28-29 Kasım 2020, 26-27 Aralık 2020, 24-25 Nisan 2021, 19- 20 Haziran ve son olarak 10-11 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirdiği tüm başvurular da 'pandemi' gerekçesi ile iptal edilmiş ve konuya ilişkin açılan davalardan sonuç alınamamıştı.

Öte yandan; genel kurullara izin verilmezken AK Parti’nin İzmir de dahil olmak üzere bazı il kongrelerini ve Genel Kurultayı’nı binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilmesi tepki toplamış ve gerek baro gerekse muhalefet partileri tarafından ‘lebalep kongre’ sözleriyle eleştirilmişti. 

GENEL KURUL’DA İKTİDARA SERT ELEŞTİRİLER

Pandemi gerekçesiyle toplamda 5 kez eleştirilen İzmir Barosu Genel Kurul’u geçtiğimiz hafta sonu 10-11 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirildi.

Çağdaş Avukatlar Grubu adayı olarak Özkan Yücel’in, Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu adayı olarak Mustafa Çetin’in başkanlık için yarıştığı Kurul’da adaylar, adaylık konuşmalarında Genel Kurul’un ertelenmesini sert sözlerle eleştirmişler ve durumu ‘haksız engellemeler’ olarak tanımlamışlardı. 

Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu adayı Çetin, konuya ilişkin şunları söylemişti; “Ekim ayında yapmamız gereken genel kurul maalesef haksız, hukuka aykırı bir şekilde pandemi gerekçesiyle defalarca ertelendi. Siyasi, partiler, sendikalar genel kurullarını yapmasına rağmen avukatlık kanunuyla güvenceye alınmış baroların kongreleri genelgelerle engellendi. Maalesef 9 ay sonra şu an da genel kurulumuzu yapmak zorunda kaldık. Bu haksız engellemelere karşı bir hukukçu duruşuyla tarihe ot düşmek için hukuksuzluğa karşı hukukun içinde çözüm bulmak için sonuna kadar gittik.”

Öte yandan Çağdaş Avukatlar Grubu Adayı Yücel ise katıldığı bir canlı yayında ertelemelere ilişkin, "Eğer siyasi partiler kongrelerini yapabiliyorsa, lebalepler mümkün oluyorsa barolar neden seçim yapılamıyor? Aynı işlem için taraflardan birine onay verir, diğer tarafı engellerseniz; bu pandemi kararı olmaz. Siyasi partiler, yaptı da sendikalar, bizler neden yapamadık? 6'kez başvuran tek baroyuz" demişti.  

ADALET BAKANI GÜL’DEN ELEŞTİRİLERE NET YANIT

Öte yandan; yapılan eleştirilerin ardından gözler Adalet Bakanlığı’na çevrilmişti. Dün bir dizi ziyaretler nedeniyle İzmir’e gelen Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, İzmir Valiliği ziyareti sonrası basın mensuplarının 'kongrede genel kurulun yapılamaması adaletsizlik olarak’ nitelendirilmesi konusunda sorulan soruya yanıt verdi.

Eleştirilere sonuç odaklı yanıt veren Bakan Gül, “Kurul yapıldı değil mi? O konuda hıfzıssıhha gerekçesiyle yapıldı. Mahkemelere de başvurular yapıldı. Nitekim baro seçimi de gerçekleştirildi. Çok şey ertelendi. Artık geride kaldı demokratik bir biçimde seçim yapılmış oldu. Hayırlı olsun” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.