Dolar 32,4643
%-0.07
Euro 34,8355
%-0.39
Altın 2.446,990
%0.44
Bist-100 9.878,00
%1.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İtfaiye aracı görüntülerine Büyükşehir'den soruşturma; 4 personel hakkında disiplin süreci başlatıldı

İtfaiye aracı görüntülerine Büyükşehir'den soruşturma; 4 personel hakkında disiplin süreci başlatıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait İtfaiye Daire Başkanlığı Toros Eğitim Merkezinde çekilen görüntüler sosyal medyanın gündemine oturdu. 3 kadının yer aldığı görüntülerde kadınlardan biri itfaiye aracını kullanırken, diğer ikisi ise aracın arkasında seyahat ediyor. Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi, büyük tepki toplayan görüntüler üzerine soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında disiplin ve sorumluluk anlayışıyla bağdaşmadığı ifade edildi ve görüntülerdeki 4 personel hakkında disiplin sürecinin başlatıldığı duyuruldu.

  • Ege Postası
  • 02.06.2021 - 09:35

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Toros Eğitim Merkezinde 3 kadın tarafından kaydedilen video sosyal medyanın gündemine oturdu. 

Kurumda çalışmayan kadınların itfaiye ait aracı kullanırken çekilen görüntüleri sosyal medyada kısa sürede çok sayıda paylaşım aldı.

Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı geçtiğimiz pazar günü çekildiği anlaşılan görüntülerde üç kadından biri itfaiye aracını kullanırken, diğer ikisi ise araca asılarak arkada seyahat ederken görülüyor.

"YANGIN VAR DEDİLER GELDİK"

Videoyu sosyal medya hesaplarından paylaşan kadınların "Yangın var dediler geldik" ifadesi ise dikkat çekti.

Tepkilerin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in talimatıyla söz konusu olaya ilişkin soruşturma başlatıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Hemşehri İletişim Merkezi resmi hesabı da konuya ilişkin, "Merhaba, halkımızın can ve mal güvenliğini korumakla görevli itfaiye teşkilatımızın böyle bir olayla anılması kabul edilemez. Yetkili birimler bilgilendirilmiş ve konuyla ilgili sorumlular hakkında soruşturma başlatılmıştır" açıklamasında bulundu.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE DAİRESİ BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı bazı internet siteleri ve sosyal medya hesaplarına yansıyan görüntüler hakkında yazılı açıklama yaptı. Açıklamada bu görüntülerin disiplin ve sorumluluk anlayışıyla bağdaşmadığı ifade edildi ve görüntülerdeki 4 personel hakkında disiplin sürecinin başlatıldığı duyuruldu.

Açıklamanın tam metni şöyle:

Başarılı çalışmalarıyla her zaman gururlandığımız İzmir İtfaiyesi, disiplin, ciddiyet ve sorumluluk duygusunu hizmet sırasındaki temel davranış modeli olarak benimsemiş bir teşkilattır.

Özellikle geçen yıl yaşanan yangın, sel, deprem gibi günlük yaşamı etkileyen olaylarda canını dişine takarak görev yapan, tüm Türkiye’nin güvenini ve takdirini kazanan İzmir İtfaiyesi’nin üniformasını taşıyan her personelimizin de aynı hassasiyet içerisinde olmasını beklemekteyiz.

Dün itibariyle bazı internet siteleri ve sosyal medya hesaplarına yansıyan görüntülerin bahsi geçen disiplin ve sorumluluk anlayışıyla bağdaşmadığı aşikardır.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı olarak teşkilatımızın saygınlığına gölge düşürecek hiçbir eylem ve davranışa tolerans göstermemiz söz konusu değildir.

EN AĞIR YAPTIRIMLAR UYGULANACAK

Olayla ilgili inceleme derhal başlatılmış, tespit edilen 4 personel hakkında disiplin süreci devreye alınmıştır.  

Başlatılan soruşturmada sorumlu personele yasa, yönetmelik ve talimatlar doğrultusunda ilgili disiplin ve teftiş kurulunun vereceği karara göre iş akitlerinin feshi de dahil gereken en ağır yaptırımlar uygulanacaktır.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.