Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İstiklal'deki bombalı saldırıya yardım eden terörist Suriye'de yakalandı

İstiklal'deki bombalı saldırıya yardım eden terörist Suriye'de yakalandı

İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıya yadım ve yataklık ettiği belirlenen "Hüsam" kod adlı örgüt mensubu Suriye Azez'de Türk emniyet güçlerince yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ege Postası
  • 16.11.2022 - 23:38

 İstiklal Caddesi'nde bombalı saldırıya yardım ve yataklık ettiği belirlenen "Hüsam" kod adlı terör örgütü üyesi, Suriye'nin Azez kentinde Türk polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. 

İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım'da 6 kişinin öldüğü, 81 kişinin de yaralandığı patlamaya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında emniyet güçleri, eylemi gerçekleştiren terörist ve ona yardım eden şüphelilerle birlikte hareket ettiği belirlenen "Hüsam" kod adlı teröristi, Suriye'nin Azez bölgesinde yakaladı.

PKK/KCK/PYD/YPG terör örgütüne mensup olduğu belirlenen teröristin, Beyoğlu'ndaki patlamadan bir yıl önce İstanbul'a geldiği öğrenildi.

Saldırının faili Ahlam Albashir ve beraberindekilerle hareket edip, saldırının hazırlıkları sırasında onlara yardım ve yataklık ettiği belirlenen, patlamanın ardından başlatılan operasyon sırasında da yakalanamayan "Hüsam" kod adlı teröristin Suriye'ye kaçtığı tespit edildi.

Emniyet güçlerinin düzenlediği operasyonla Azez'de yakalanan teröristin, sorgusu ve işlemleri yapılmak üzere İstanbul'a getirileceği bildirildi.

Böylelikle saldırıyla ilgili gözaltına alınanların sayısı 51'e yükseldi.

İfadesinde itiraf etti! ‘Ben Hacı Kod adlı kişiden talimatları aldım’

İstanbul Taksim’de 6 kişinin öldüğü terör saldırısını gerçekleştiren Suriye uyruklu terörist Ahlam Albashır'ın avukat eşliğinde alınan ifadesinde “Talimatları Hacı kod adlı kişiden aldım” dedi. İstiklal Caddesi’nde 41 dakika bankta oturduktan sonra kendisini telefonla arayan ve "Ayrıl" talimatını verenin de ‘Hacı’ kod adlı kişi olduğu ortaya çıktı.

Olaydan sonra sıkı bir takip sonucu yakalanan bombayı bırakan Suriye uyruklu terörist Ahlam Albashır, ifadesinde önemli itiraflarda bulundu.

"TALİMATLARI ‘HACI’ KOD ADLI KİŞİDEN ALDIM”

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sürdürülen soruşturmada Albashır’ın ifadesi avukat eşliğinde alındı. Albashır ifadesinde Suriye Münbiç bölgesinde PKK/KCK/PYD/YPG terör örgütü içerisinde sözde üst düzey olarak istihbarat biriminde faaliyet yürüten Hacı kod adlı örgüt mensubu tarafından eylem yapmak için Türkiye’ye gönderildiğini söyledi. "Talimatları Hacı kod adlı kişiden aldım. Münbiç'te 2 ay kaldım. Daha sonra Afrin ve İdlip üzerinden Türkiye’ye geçtim” dedi.

"ÇANTAYI BIRAK AYRIL” DİYEN “HACI “

Ortaya çıkan görüntülerde 15.30’da İstiklal Caddesi’ndeki banka gelip oturan Albashır'in tam 41 dakika oturduğu görülmüştü. Yapılan soruşturmada 41 dakikalık beklemenin sırrı da ortaya çıkmıştı. Albashır bankta otururken kendisine telefonla arayan örgüt yöneticilerinden birinin “Çantayı bırak ayrıl” dediği ortaya çıkmıştı. Albashır ifadesinde “Çantayı bırak ayrıl” diyerek kendisini arayan kişinin de kod adı Hacı olan örgüt mensubu olduğunu söyledi.

GELDİĞİ VE KAÇTIĞI ANLAR

Polis tarafından bin 200 güvenlik kamerası incelenerek yakalanan Albashır´in bombalı saldırıdan önceki ve sonraki anlarına ait görüntülervde ortaya çıkmıştı. Görüntülerde Albashır, 15.17´de Taksim Meydanı´ndan İstiklal Caddesi´ne doğru yürüyor. Saat 15.30´da sırt çantasında bomba olan saldırgan patlamanın meydana geldiği banka oturuyor ve 16.11´e kadar bu banktan hiç kalkmıyor. Saat 16.11 olduğunda terörist çantasını bırakıp banktan uzaklaşıyor. Saat 16.14'te patlama meydana geliyor. Terörist, Taksim Meydanı´na doğru koşarak uzaklaşıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.