Dolar 32,5860
%0.34
Euro 34,6930
%-0.11
Altın 2.525,960
%1.67
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İstiklal Caddesi'nde bombalı saldırı: 6 can kaybı, 81 yaralı

İstiklal Caddesi'nde bombalı saldırı: 6 can kaybı, 81 yaralı

İstanbul İstiklal Caddesi'nde bombalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, 2'si ağır 81 kişi de yaralandı. Savcılık patlamaya ilişkin soruşturma başlattı. Asılsız sosyal medya paylaşımları da mercek altında.

  • Ege Postası
  • 13.11.2022 - 16:54

İstanbul'da İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, 2'si ağır 81 kişi yaralandı.

Saldırı saat 16.20 sıralarında meydana gerçekleştirildi. Patlama sonrası bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Olay yerine gelen polis ekipleri caddede güvenlik önlemi aldı. 

Patlamada yaralananlar sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalelerinin ardından çevredeki hastanelerde tedavi altına alındı.

Bazı yaralıların getirildiği Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi çevresinde polis yoğun güvenlik önlemi aldı.

Olay yeri inceleme ekipleri patlamanın meydana geldiği bölgede çalışmalarını tamamladı. 

BAZI YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI

Polis ekipleri, İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanı'nı araç ve yaya trafiğine kapattı. Caddeye geçişlere izin verilmezken, Taksim Camisi de kapatıldı. 

Patlama nedeniyle Taksim bölgesindeki bazı yollarda trafik geçici olarak durduruldu. Taksim Cumhuriyet Caddesi alt geçidi Şişli-Tarlabaşı yönü ile Unkapanı (Atatürk) Köprüsü Taksim yönü de geçici olarak trafiğe kapatıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk incelemelere göre saldırıda "terör kokusu" olduğunu söyledi. Erdoğan, "İlk tespitler bir kadının rol oynadığını gösteriyor, kalleş saldırının failleri ortaya çıkarılacak" dedi.

FUAT OKTAY: TERÖR EYLEMİ OLDUĞUNU DEĞERLENDİRİYORUZ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde patlamanın yaşandığı alanda incelemelerde bulundu.

SON DAKİKA HABERİ... Taksim İstiklal Caddesi'nde bombalı saldırı: 6 can kaybı, 81 yaralı - 1

Oktay burada yaptığı açıklamada "Kadın olduğunu değerlendirdiğimiz bir saldırganın, bir bombayı patlatması sonucu bu kavşakta oluşan bir terör eylemi olduğunu değerlendiriyoruz şu ana kadar ki elde edilen bilgiler çerçevede" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı, saldırı sonucu 4'ü olay yerinde olmak üzere 6 kişinin hayatını kaybettiğini, 2'si ağır 81 kişinin de yaralandığını söyledi.

Fuat Oktay, "Bu olayların arkasında her kim varsa sonuna kadar, sınırların içinde değil dünyanın öbür ucuna da gitse bunlara ulaşılacaktır" dedi.

BAKAN BOZDAĞ: İKİ İHTİMAL VAR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise patlamanın nasıl gerçekleştiğine ilişkin şu bilgileri paylaştı: "Bir kadın oradaki banklardan birine belli bir süre, 40 dakikadan fazla oturuyor, sonra kalkıyor. Kalktıktan 1-2 dakika sonra orada bir patlama meydana geliyor. Patlama sonrasında da olanlara bütün Türkiye artık vakıf oldu. Şimdi bununla ilgili takipler devam ediyor. Şu anda kadınla ilgili bütün kayıtlar, veriler inceleniyor. Güvenlik güçlerimiz işin üzerinde."

Şu ana kadar bir ismin belli olup olmadığı sorulan Bozdağ, "İsim şu ana kadar benim bildiğim belli değil ama bir görüntü var. Kadın olduğu belli. Bütün kayıtlar takip ediliyor. Şu anda peşinde olan birtakım görevliler de var. İz süren arkadaşlarımız var. Onlar da konuyu takip ediyorlar." diye konuştu.

BAKAN KOCA: 5 YARALI YOĞUN BAKIMDA, 2'SİNİN DURUMU CİDDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaralıların durumu hakkında, "Patlamada yaralanan 81 kişiden 39'u taburcu oldu, yatırılarak tedavi edilen 42 hastadan 5'i yoğun bakımda, 2'sinin durumu ciddiyet gösteriyor." açıklamasında bulundu.

8 SAVCI VE 2 BAŞSAVCI VEKİLİ GÖREVDE

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca patlamaya ilişkin soruşturma başlattı. Soruşturmayı 2 savcı ve 2 başsavcıvekili yürütüyor.

Patlamaya ilişkin sosyal medya hesaplarından yapılan dezenformasyon içerikli haberlere ilişkin de soruşturma başlatıldı. 

Kızılay: Bölgedeki hastanelere kan sevkiyatı yapıldı, şu an acil kan ihtiyacı yok

 

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Ayrıca Sulh Ceza Hakimliğince patlamayla ilgili haberlere yayın yasağı getirildi. 

FAHRETTİN ALTUN'DAN AÇIKLAMA

Yayın yasağının toplumda korku, panik ve kargaşa oluşturabilecek, terör örgütlerinin amaçlarına hizmet edebilecek yayınlara mani olmak amacıyla getirildiğini vurgulayan Altun, açıklamasında şunları kaydetti:

"Yaşanan olayla ilgili olarak devletimizin tüm kurum ve kuruluşları hızlı, titiz ve etkin bir şekilde soruşturma yürütmektedir. Bu süreçte medya kuruluşlarını sorumlu olmaya, sosyal medya kaynaklı dezenformatif içeriklere itibar etmemeye, ilgili kamu otoritelerinin açıklamalarını esas almaya davet ediyoruz."

ŞENTOP: İNSANLARIMIZIN YANINDAYIZ

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, patlamaya ilişkin taziye mesajı yayınladı. Şentop, ayrıca yurttaşların resmi kurumlardan yapılan açıklamaları takip etmesi gerektiğini belirtti.

Şentop’un sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“İstanbul Beyoğlu İlçesi İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Hak'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına sabırlar niyaz ediyorum. Tüm yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Aziz Milletimizin başı sağ olsun.Devletimiz ilgili bütün kurumlarıyla olay yerinde ve patlamadan etkilenen tüm insanlarımızın ve bölge esnafının yanındadır. Vatandaşlarımızın resmî kurumlarımızdan yapılan açıklamaları ve bilgilendirmeleri takip etmelerini hassaten rica ediyoruz.”

ÇAVUŞOĞLU: ÇALIŞMALAR TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLÜYOR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Devletimizin tüm birimleri bu kalleş saldırının faillerini ortaya çıkarmak için çalışmalarını titizlikle yürütmektedir" ifadelerini kullandı.

KALIN: TÜRKİYE'NİN AZİM VE DİRENCİNİ KIRAMAYACAK

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da patlamaya ilişkin taziye mesajı yayınlarken, olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiğini belirtti.

Kalın’ın sosyal medya hesabından paylaştığı mesaj şöyle:

“İstiklal caddesinde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Olay çok yönlü olarak incelenmektedir ve tüm boyutlarıyla ortaya çıkartılacaktır. Hiçbir saldırı Türkiye’nin azim ve direncini kıramayacaktır.”

BAKAN DERYA YANIK: YÜREĞİMİZ İSTANBUL'DAKİ HAİN SALDIRIDAN GELEN ACI HABERLE YANDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, İstanbul’da meydana gelen bombalı terör saldırısında Bakanlığının personellerinden Yusuf Meydan’ın ve kızı Ecrin’in hayatını kaybettiğini duyurdu.

Yanık’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Yüreğimiz İstanbul'daki hain saldırıdan gelen acı haberle yandı. Çalışma arkadaşımız Yusuf Meydan ve kızı Ecrin'i kaybettik. Ailesinin, yakınlarının ve çalışma arkadaşlarımızın başı sağ olsun.

Bir baba ve kızının hayatını kaybetmesine neden olan bu kalleş saldırıyı lanetliyorum. Devlet olarak tüm imkanlarımızla hayatını kaybeden kardeşlerimizin ailelerinin ve yaralılarımızın yanındayız. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya hiçbir şer odağının gücü yetmeyecek.”

KILIÇDAROĞLU'NDAN TAZİYE

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, patlamada hayatını kaybeden yurttaşlar için taziye mesajı yayınladı. Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya hesabından yayınladığı mesaj şöyle:

“İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.”

AKŞENER'DEN TAZİYE MESAJI

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, İstanbul’daki patlamaya ilişkin sosyal medya hesabından mesaj yayınladı.

Akşener, “İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun” dedi.

"BU ALÇAKÇA SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün Altınpark’ta düzenlenen ‘Ankara Esnaf Buluşması’ etkinliği öncesinde, İstiklal Caddesi’nde medyana gelen patlamaya ilişkin açıklama yaptı.

AKŞENER: TERÖR SALDIRILARINI ELELE VERİP BERTARAF EDECEĞİZ

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener de patlamaya ilişkin, "Bu ülke, bu millet, bu devlet, bu badireleri elbette aşacaktır, alçakça yapılan bu terör saldırılarını elbette el ele verip bertaraf edecektir." açıklamasında bulundu.

Akşener, şunları söyledi:

“Sayın Adnan Beker’in organize ettiği ve hepimizin katılacağı, öncesinden planlanmış bir yemek programındayız. Son dakikada hepimizin haberdar olduğu acı haberi alınca da misafirlerimiz buraya geldiği için iptal edemedik. Dolayısıyla çok acı bir günde beraberiz. Öncelikle terörle, terör saldırısı üzerinden şehit edilmiş vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun, ailelerimizin başı sağ olsun. Bu alçakça saldırıyı şiddetle kınıyorum. En kısa sürede faillerinin bulunması için ne gerekiyorsa yapılmasına biz de yardımcı olmak isteriz. Bunun da takipçisi olacağız. Arkadaşlarımızı bu konuyla ilgili görevlendirdik. Şu anda hayatını kaybetmiş vatandaşlarımız için içeride Kur’an tilaveti yapılacak. Keşke çok daha güzel bir ortamda beraber olabilseydik. Bizim gibi stratejik öneme sahip ülkelerin bu tür problemleri oluyor. Tekrar söylüyorum; bu alçakça saldırıyı tekrar kınıyorum hem arkadaşlarım hem kendi adıma.”

DAVUTOĞLU: GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, patlamaya ilişkin sosyal medya hesabında bir mesaj yayınladı.

Davutoğlu’nun mesajı, şöyle: 

“Başımız sağ olsun. İstanbul İstiklal Caddesi'nde yaşanan patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz.”

BABACAN: ÇOK ÜZGÜNÜM

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, patlamaya ilişkin açıklama yaptı. Babacan, sosyal medya hesabında şu mesajı paylaştı:

“İstanbul’da İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Çok üzgünüm. Can kaybının artmamasını umut ediyorum.”

KARAMOLLAOĞLU: ÜZÜNTÜYLE ÖĞRENDİM

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, patlamaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Karamollaoğlu’nun mesajı şöyle:

“İstiklal Caddesi’nde bir patlama meydana geldiğini ve can kayıplarının olduğunu üzüntüyle öğrendim. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum.”

GÜLTEKİN UYSAL: UMUYORUZ Kİ TÜRKİYE, ACI İLE TECRÜBE ETTİĞİ GÜNLERİ BİR KEZ DAHA YAŞAMAZ

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, patlamaya ilişkin sosyal medya hesabında bir mesaj yayınladı.

Uysal’ın mesajı, şöyle: 

“İstiklâl Caddesi'nde gerçekleşen patlamada yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Umuyoruz ki Türkiye, yakın geçmişte acı ile tecrübe ettiği günleri ve anları bir kez daha yaşamaz!”

ÖMER ÇELİK: TÜRKİYE’Yİ SALDIRILARLA YOLUNDAN ÇEVİRMEYE ÇALIŞANLAR ASLA BAŞARAMAYACAKLAR

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul’da meydana gelen bombalı terör saldırısı için sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Çelik’in açıklaması şöyle:

“İstiklal caddesinde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden canlarımıza Allah rahmet eylesin. Yaralılarımıza şifalar diliyoruz. Bu menfur eylemi yapanlar ve bağlantıları mutlaka ortaya çıkarılacaktır. Türkiye’yi saldırılarla yolundan çevirmeye çalışanlar asla başaramayacaklar.”

ÖZGÜR ÖZEL: ÇOK ÜZGÜNÜZ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, patlama nedeniyle sosyal medya hesabında taziye mesajı yayınladı. Özel’in mesajı şöyle:

“Çok üzgünüz. İstanbul Taksim İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamada yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Can kaybının artmamasını temenni ediyor, patlamanın nedeninin bir an önce tespit edilmesini diliyorum.”

İMAMOĞLU: HEP BİRLİKTE BU ZOR ANLARI AŞARIZ

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, patlamanın yaşandığı bölgeye İstiklal Caddesi'ne giderek incelemelerde bulundu ve olaya ilişkin bilgi aldı.

Süreci olay yerinde takip eden İmamoğlu, burada yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"YARALILARIN MUHTELİF HASTANELERDE TAKİBİ YAPILIYOR: İstanbul’umuza geçmiş olsun, başımız sağ olsun. Takdir edersiniz ki süreci şu anda emniyet birimlerimiz ve tabii sağlık birimlerimiz yürütmekte. Biz de içeride, olay yeri incelemesinin yapıldığı bölümde süreci uzaktan takip ettik. Şu an ne yazık ki İstanbul Valimizin de açıkladığı üzere kayıplarımız var, yaralılarımız var. Muhtelif hastanelerde takibi yapılıyor.

FARKLI İHTİMALLER ÜZERİNDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR: Farklı ihtimaller üzerinde çalışmalar sürüyor ama bütün bunların açıklama konusundaki yetkilisi emniyet birimlerinin raporlarına göre yapılacaktır. Biz de süreci buradan takip ediyoruz. Milletvekillerimiz ile birlikte olay yerine gittik. 

BİRLİKTE HAREKET ETMELİYİZ: Geçmiş olsun. Bu yarayı sarmak hepimizin sorumluluğu. Hep birlikte bu zor anları aşarız. İstanbulluların gönlü bu anlamda ferah olsun. Hep birlikte aşarız, birlikte hareket etmeliyiz ve birlikte süreci yönetmeliyiz. Bu manada devletimizin hangi kurumu olursa olsun hep birlikte sürece dair sorumluluk alacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Farklı yorumlar var ama şu anda net bir bilgi verebilmemiz mümkün değil."

İKİ BAKAN İSTANBUL'A GİDİYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, patlamanın ardından programlarını yarıda keserek İstanbul'a hareket etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.