Dolar 32,3295
%0.24
Euro 35,0907
%-0.09
Altın 2.298,580
%0.92
Bist-100 9,04
%2.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İstanbul Havalimanı'nda turistler isyan etti

İstanbul Havalimanı'nda turistler isyan etti

İstanbul Havalimanı'nda kar nedeniyle uçuşlar durduruldu. İstanbul Havalimanı'nda mahsur kalan yabancı yolcular bu durumu protesto etti. Terminal içerisinde ihtiyaçların karşılanmamasından yakınan yabancı yolcular, "We need hotel" (otele ihtiyacımız var) sloganları attı. Protestolar nedeniyle çevik kuvvet polisleri de turistlerin bulunduğu alana yönlendirildi.

  • Ege Postası
  • 25.01.2022 - 15:40

İstanbul’da dün akşam saatlerinde etkisini arttıran yoğun kar yağışı mega kent İstanbul’u esir aldı. Çok sayıda araç yolda kaldı, uçuşlar iptal edildi, kente araç giriş ve çıkışları kapatıldı. Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı kısmi bir iki sorun dışında ulaşıma açık kalırken, İstanbul Havalimanı yoğun kar yağışından en çok etkilenen yerlerin başında yer aldı.

İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA ve THY, olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışından dolayı tüm uçuşların durduğunu açıklamıştı. Çok sayıda yurttaş ve yabancı turist de alanda ve apronda bekletilen uçaklarda 9 saate kadar sürelerle mahsur kaldı.Saatlerce uçakta mahsur kaldıktan sonra güçlükle havalimanına getirilen yolcularla, terminalde bekleyen yolculara uyumaları için karton dağıtıldı. Geceyi bu şekilde geçiren yolcular, isyan etti.

Geceyi havalimanında geçiren yolcular, yiyecek-içecek sıkıntısı da yaşadı. Konaklama yeri ayarlanması ve ihtiyaçların karşılanmasını isteyen yabancı yolcular ise slogan atarak tepki gösterdi.

“WE NEED HOTEL!”

Yolcuların "We need hotel" (otele ihtiyacımız var) sloganları sonrasında terminal içerisinde olay çıkmaması için emniyet güçleri yolcuların bulunduğu alana yönlendirildi.

O anları cep telefonuyla görüntüleyen yolcular, sosyal medyadan paylaştı. Kimi yolcuların paylaşımlarında BBC gibi uluslararası basın kuruluşları ile İngiltere Başbakanı Boris Johnson’u eklemeleri dikkat çekti.

 VATANDAŞLARDAN TEPKİ: HANİ BU HAVALİMANI DÜNYA ÇAPINDAYDI

Türk yolcular ise 29 Ekim 2018'de hizmete giren havalimanının “Dünya çapında” olduğunun iddia edildiğini hatırlatarak, “Hani bu havalimanı dünya çapındaydı. Kar yağdı iki gündür uçuş yapılamıyor” dedi.

"DÜNYA ÇAPINDA ŞAHESER"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Havalimanı için “Gerçek anlamda dünya çapında bir şaheser olan bu havalimanımız, Türkiye'nin 2023 hedeflerinin sembollerinden biridir" açıklamasını yapmıştı.

Uzmanlar, İstanbul Havalimanı'nın ihale ve yapım sürecinde, yer seçiminin yanlış olduğunu belirterek, bölgenin kentin hava hareketlerinden en çok etkilenen yer olduğu, uçuşların burada sık sık kesintiye uğrayacağı ve olası kazalar açısından çok riskli olduğu uyarısını birçok kez yapmıştı.

TUNCAY ÖZKAN: "OTEL İSTEYEN TURİSTE POLİS GÖNDERMİŞLER. GAZLATIP DAHA MI ÇOK REZİL EDECEKSİNİZ DÜNYAYA BİZİ"

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, İstanbul Havalimanı’na çevik kuvvet gönderilmesine tepki göstererek, “Otel isteyen turiste polis göndermişler. Gazlatıp daha mı çok rezil edeceksiniz dünyaya bizi” dedi.

Olumsuz hava koşulları nedeniyle uçuşların durdurulduğu İstanbul Havalimanı’nda mahsur kalan turistler, "We need hotel" (otele ihtiyacımız var) sloganları atmış; bunun üzerine havalimanına çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edilmişti.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, İstanbul Havalimanı’na gönderilen çevik kuvvet ekiplerinin görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı. Çevik kuvvetin havalimanına girmesine tepki gösteren Tuncay Özkan, “Otel isteyen turiste polis göndermişler. Gazlatıp daha mı çok rezil edeceksiniz dünyaya bizi” paylaşımı yaptı. (ANKA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.