Dolar 32,5822
%0.33
Euro 34,7960
%0.18
Altın 2.509,000
%0.99
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İsmet Uçma'nın cenazesinde selamlaştılar

İsmet Uçma'nın cenazesinde selamlaştılar

Dün hayatını kaybeden AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma (66) için bugün Marmara Üniversitesi İlahiyat Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze namazına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada, "İsmet kardeşimiz gerçek manada yol ve dava arkadaşımız oldu. Tüm ailesine ve camiamıza sabırlar diliyorum" dedi

  • Ege Postası
  • 13.10.2021 - 10:17

AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma (66), dün tedavi gördüğü hastanede vefat etmişti. Uçma için bugün öğle vakti Marmara Üniversitesi İlahiyat Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Cenaze törenine Uçma'nın ailesinin yanı sıra Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, eski TBMM Başkanları İsmail Kahraman ve İsmet Yılmaz katıldı.

Törende ayrıca çok sayıda milletvekili, siyasi partilerin temsilcileri ile belediye başkanları da yer aldı.

Uçma'nın ailesi cami avlusunda taziyeleri kabul ederken, Cumhurbaşkanı Erdoğan da aile yakınlarının yanına giderek taziyelerini iletti. Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan cenaze töreninde yaptığı konuşmada, "Uçma ailesi olarak Cemal kardeşimle yaklaşık 40 yılı aşkın bir kardeşliğimiz var. İsmet ile de hakeza ona yakın bir kardeşliğimiz var. Dava ve yol arkadaşlığımızda hakikaten hiç mi hiç sapma yapmamış, hep el ele omuz omuza, gönül gönüle bu yolda yürüdük. Özellikle de İşaret Yayınları ile zaten hak ve hakikati işaretleyen eserler manzumesini ve bunun yanında tabi düşünce ve fikir hayatında özellikle de bunları işaret eden bir kardeşim olarak bu yolda omuz omuza yürüdük. Gerçek manada yol ve dava arkadaşımız oldu. Her nefis ölümü tadacaktır. Bu bakımdan tabi İsmet kardeşimizi de şu anda hak yolculuğuna uğurluyoruz. Tüm ailesine ve camiamıza sabırlar diliyorum." ifadelerini kullandı. Törenin ardından Uçma'nın cenazesi Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.

İSMET UÇMA KİMDİR?

1 Ocak 1955'te Ordu Fatsa'da dünyaya gelen İsmet Uçma, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı fakültede Kelam, Felsefe Anabilim Dalında "Kuran ve Sünnette Şefaat Kavramı" adlı çalışmasıyla yüksek lisans derecesini alan Uçma, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Anabilim Dalında "Bir Sosyal Siyaset Kurumu Olarak Ahilik" adlı çalışmasıyla doktorasını tamamladı.

Uçma, bir süre özel bir okulda öğretmenlik yaparken, 1983'te Bir Yayıncılıkta editör olarak yayıncılık hayatına başladı.

Uçma, 1986'da İşaret Yayınlarını, 2000'de Şehir Yayınlarını kurarken, 1994-1997 yılları arasında İstanbul İl Genel Meclisi Üyeliğine seçildi.

AK Parti Kurucu Üyesi olan Uçma, 24, 25, 26 ve 27. dönem milletvekilli olarak parlamentoda görev aldı.

Birleşik Dağıtım, Basın Yayın Birliği, Türkiye Yazarlar Birliği, NEŞKO, İTO Basın Yayın Komisyonu, ÜSEV gibi kuruluşlarda farklı görevler üstlenen Uçma, 1991'de Türkiye Yazarlar Birliğinin "Yılın Yayıncısı" ödülüne layık görüldü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.