Dolar 32,4360
%-0.16
Euro 34,7801
%-0.55
Altın 2.450,080
%0.57
Bist-100 9.934,00
%2.24

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Işık dolgusu Ankara ile gözlerinize genç ve dinamik bir görünüm kazandırın

Işık dolgusu Ankara ile gözlerinize genç ve dinamik bir görünüm kazandırın

İyi dinlenmiş olsanız bile gözlerinizin yorgun ve yıpranmış göründüğünü düşünüyorsanız göz altı ışık dolgusu sizin için bir seçenek olabilir. Işık dolgusu yaptırmanız gerekip gerekmediğine karar vermek büyük bir karardır ve göz önünde bulundurmanız gereken maliyet, dolgu türü, prosedürü, doktor seçimi, iyileşme süresi ve potansiyel yan etkiler gibi pek çok nokta mevcuttur.

  • Ege Postası
  • 17.02.2021 - 10:50

Herkes görünüşü konusunda kendine güvenmeyi hak eder. Işık dolgusu yaptırmak düşündüğünüz bir şeyse bu metni okuyarak ışık dolgusunu Ankara’da yaptırmanın özelliklerini öğrenebilirsiniz. 

Işık dolgusu nedir?

Işık dolgu maddeleri, gözlerin altındaki cildi dolgunlaştırmak ve ona daha genç bir görünüm kazandırmak için enjekte edilebilir dermal dolgulardır. Işık dolgusu oldukça güvenilir ve etkilidir. Enjekte edilebilir ışık dolguları, ince çizgileri ve kırışıklıkları düzeltmek, çökmüş bölgelere hacim kazandırmak veya şişkinlik veya koyu halkaların görünümünü azaltmak için gözlerin hemen altına yerleştirilir.

Işık dolgusu tedavisi nasıl yapılır?

Işık dolgusu Ankara’da yaptırmak isteyenler, tedavinin oldukça güvenilir ve basit olduğunu bilmelidirler. Öncelikle doktorunuz enjeksiyonun yapılacağı alanı işaretler ve temizleme sıvısı ile sterilize eder. Tedavi bölgesine uyuşturan bir krem uygulanır ve birkaç dakika cildin emmesine izin verilir. Böylece tedavi esnasında ağrı veya acı hissetmezsiniz.

Işık dolgusu için küçük bir iğne kullanılır. Dolgu, iğne yoluyla bölgeye enjekte edilir. Her gözün altına bir veya daha fazla enjeksiyon gerekecektir ve doktorunuz dolguyu yerine oturtur.

Çoğu insan, bir göz dolgusu prosedürü sırasında neredeyse hiç ağrı hissetmez. Bazıları hafif bir batma hissettiğini bildirdi. Dolgu maddesi enjekte edilirken bir baskı veya şişkinlik hissi olacaktır. Enjeksiyon iğnesi gözün hemen yanına sokulmasa da gözünüze bu kadar yaklaşan bir iğneyi hissetmek psikolojik olarak rahatsız edici olabilir. Tüm prosedür 5 ila 20 dakika sürer.

Işık dolgusu seansından sonra iyileşme nasıldır?

İşlemden sonra doktorunuz bölgeye uygulamanız için size bir buz paketi verir.Daha sonra biraz kızarıklık, morarma veya şişlik görebilirsiniz ancak çoğu durumda bu yan etkiler kısa süreli gözlenir. Doktorunuz, bölgeyi değerlendirmek ve ek bir dolgu maddesi enjeksiyonuna gerek olup olmadığını belirlemek için birkaç gün içinde bir takip randevusu verir. Haftalarca veya aylarca süren birkaç enjeksiyon önerilebilir.

Işık dolgusu oldukça güvenilir bir tedavi yöntemi olduğu için işlem sonrası minimal yan etkiler görülür ve ciddi komplikasyonlar ortaya çıkmaz. Bu güvenliliğin etkili olması için ışık dolgusunu Ankara’da yaptırmak isteyenler, uzman ve deneyimli bir doktor bulmalıdırlar.

Kim ışık dolgusu için iyi bir adaydır?

Göz çevresindeki kırışıklık, çizgi, koyu halka, sarkmalar ve daha pek çok sorun genetik, çevresel faktörler ve yaşla beraber ortaya çıkar. Bazı insanlar doğal olarak farklı derecelerde çökük gözlere sahiptir ve bu da kapağın altına gölge düşürür. Işık dolgusu maddeleri bazı kişilerde bu sorunu gidermeye yardımcı olabilir ancak diğerleri ameliyatı daha etkili bir çözüm olarak görebilir.

Yaşlanma ayrıca çökük gözlere ve koyu, çukur bir görünüme neden olabilir. İnsanlar yaşlandıkça, göz altındaki yağ cepleri dağılabilir veya düşebilir, bu da oyuk bir görünüme ve göz altı alanı ile yanak arasında derin bir ayrıma neden olabilir. Bu gibi sorunlara sahip kişiler ışık dolgusu için iyi adaylardır.

Ancak sigara içiyorsanız doktorunuz ışık dolgusu konusunda sizi uyarabilir. Sigara içmek iyileşmeyi engelleyebilir. Ayrıca, sonuçların ne kadar sürdüğünü de azaltabilir.

Işık dolgusunu Ankara’da yıllardır uygulayan Dr. Buket Yıldırım ile görüşerek tedavi için iyi bir aday olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz. Tedavi öncesinde hastalardan detaylı bir hikaye alan Dr. Buket Yıldırım, hasta sağlığına çok önem verir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.