Dolar 32,3673
%0.15
Euro 34,9585
%-0.3
Altın 2.324,360
%0.17
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşçi sendikasına resti çekti: Sandık teklifine ret

İşçi sendikasına resti çekti: Sandık teklifine ret

Yaklaşık 6 ay önce İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZENERJİ şirketinde 10 bin çalışanı ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri işçi engeline takıldı. Taban ücrete verilen yüzde 30.20’lik ve sosyal haklara verilen yüzde 16’lık, aylık toplamda yüzde 46’lık zammı kabul etmeyen İZENERJİ işçileri, sendikanın kendilerine sunduğu “sandık” teklifini reddetti. İşçiler grev çağrısında bulundu.

  • Ege Postası
  • 08.06.2021 - 16:29

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) arasında devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecinde sona yaklaşıldı. Ancak işçilerin, büyükşehirden gelen taleplere sıcak bakmaması nedeniyle sözleşme süreci tıkandı.

İzmir 2'nolu Genel-İş Şubesi bünyesinde bulunan İZENERJİ personelleri ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında gerçekleştirilen TİS sürecinde gelinen son noktayı açıklamak için DİSK İzmir 2 No’lu şube başkanı Arif Yıldız, sözleşmede gelinen nokta hakkında bilgi vermek için İZENERJİ binası önünde basın toplantısı düzenledi.

Açıklamada, Yıldız alınan zam oranları ve geçen maddeler ile ilgili kalem kalem bilgi verirken taban ücrete yüzde 30.20 oranında zam teklifi olduğunu duyurdu. Zam önerisinin açıklamasının ardından çalışanlar ikiye bölündü. Bir kısım işçi zammın kabul edilmesi gerektiğini savunurken, işçilerin büyük bir çoğunluğu ise teklifin kabul edilmemesi yönünde tepki gösterdi.

Yıldız'ın alandaki işçilerin tepkisi sonrası, işçilerin önüne sandık koyulacağını açıklaması sonrası ise işçiler teklife tepki göstererek 'Yasasın grev, yaşasın direniş' ve 'Direne direne kazanacağız sloganları atarak sendikaya grev çağrısında bulundu. Gelen tepkiler üzerine alanda işçiler arasında tartışma çıktı.

150 GÜNLÜK TİS SÜRECİNDE BİRLİKTE MÜCADELE VERDİK

Sözleşmede gelinen noktaya ilişkin çalışanlara bilgi veren Yıldız, “Birlikte bir taslak hazırladık. Her dönem yaptığımız gibi daha önce İZENERJİ’de imzaladığımız toplu sözleşmede nasıl alanlarda sandık koyduysak bu dönem de yine her aşamayı sizinle paylaşacağımız ve sizin onayıyla imza atacağımızı söyledik. Yaklaşık 150 gündür toplu sözleşme masasında birlikte mücadele veriyoruz. Yeni geçen maddelerimiz oldu, ilk defa bu sözleşmeyle geçen maddelerimiz de var. 38 maddemizde de değişiklik yaptık” dedi.

KADINLAR İÇİN İZENERJİ TARİHİNDE İLK

Sözleşmede “en önemli” ve “ilk defa” geçen maddeleri açıklayan Yıldız, “1 Temmuz itibariyle iktidarın 2,5-3 yıl mağdur ettiği, Türkiye’de yaklaşık 1 milyon işçi vardı. İZENERJİDE’de yaklaşık 3 bin güvenlik arkadaşımız 1 Temmuz itibariyle bu toplu sözleşmenin birçok maddesinden yararlanmıştı. O dönemde özellikle güvenlik arkadaşlarımızın 12-36 saati geçti. Orada tekrardan ikinci yevmiyeyi ekleyerek bu şekilde geçirdik. Hastalık yardımına fizik tedavi ve harcamalarını ekledik. ‘Protez ve ortez, işverene tarafından ödenir’ maddesini koyduk. Ayrıca dünyanın ve Türkiye’nin başına bela olmuş, maalesef ki 2 arkadaşımızı kaybettiğimiz Covid-19 ile ilgili de İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 13 tane şirket var. İlk defa İZENERJİ’de geçti. Bu başarı sizin başarınız arkadaşlar. Daha önce üretimi teşvik adı altında yıllık 4 gün rapor alan arkadaşlarımıza 6 gün üretimi teşvik primi ödeniyordu. Bunu 5 gün rapora çıkararak 20 yaptık. Hiç rapor almayan arkadaşlarımızı da 23’e çıkardık. Ve yine memurlardan sonra ilk defa İZENERJİ’de geçen bir madde var. Bu konuda kendinizle gurur duyun. İZENERJİ çalışanlarımız artık Doğal Yaşam Parkı ve Fuar’a rahatlıkla girip çıkabilecek. Hayırlı olsun. İzin yardımımızda önceden yıllık izne çıkan arkadaşımız 20 lira brüt para alıyordu. Kesilen yemek parası da karşılanmıyordu. Bunu yevmiyenin yüzde 35’ine çıkararak yaklaşık yüzde 165’lik bir zamla geçirdik. Çocuğunun engelini belgeleyen arkadaşlarımıza yüzde 70, belgeleyemeyenlere ilk defa geçen maddemiz olarak aylık 100 lira gibi bir para geçti. Ve işçilerimizin yaklaşık yüzde 20’sini kapsayan kadın arkadaşlarımız var. Özellikle iktidarın son dönemde kadınları özellikle pandemiden sonra eve mahkum ettiği bir yerde ve Tunç Başkanımızın kadın istihdamının önünü açtığı bir yerde yaklaşık 2 bin kadın arkadaşımızı ilgilendiren bir madde ilk defa geçti. Emzirme odası ve regli izni geçti. 25 Kasım kadınların mücadele günü olarak geçti. Ayrımcılığın önlenmesi toplumsal cinsiyet eşitliğiyle ilgili bir maddemiz geçti. Hayırlı olsun. Şunu da söyleyeyim. Bugün pandemiden kaynaklı olarak birbirimize dostça sarılamıyoruz. 1,5 yıldır da yer yer önlem aldıramadık yer yer önlem alındı eksik oldu. Daha önce müdürlükten kaynaklı iş kıyafetlerimiz 2,5 yıldır yasadan kaynaklı olarak bunlar dahi dağıtılamamıştı. Bunu tekrar şirketin vermesini sağladık. Ve 71. Madde olan, pandemi ve kriz koşullarında uygulanacak olan esaslar ve önlemlere sendika olarak taraf olacağız. Burada bir komisyon oluşturularak önlemlerin ivedi bir şekilde alınması için ne gerekiyorsa yapacağız” diye konuştu.

AYLIK TOPLAM ZAM YÜZDE 46

Sözleşmenin ilk anından bu yana şeffaflık ilkesini benimsediklerini ifade eden Yıldız, zam oranlarına ilişkin olarak şunları söyledi; “Alanlarda ‘yok yüzde 18’e bitmiş, yok yüzde 18’i kabul etmeyiz deyince yüzde 22’ye bitmiş’ dediler. ‘Yüzde 22’yi kabul etmeyiz deyince yüzde 25’e bitti’ dediler. ‘yüzde 252i kabul etmeyiz deyince yüzde 27’ye bitti’ dediler. Ama şunu söyledik hep: Arkadaşlar her aşamasını sizlerle paylaşacağım. Sizden hiçbir şey saklamayacağımızı söyledim. Şeffaf olacağız ve kapalı kapılar arkasında imzalamayacağımızı söyledik. Yüzde 15’i, yüzde 18’i, yüzde 22’yi size sormadım. Dün tunç Başkanımızla yaptığımız görüşmede yüzde 27 teklif geldi size sormadım. Bugün geldiğimiz son noktada A Grubumuza birinci yılda 2021 Ocak ayında enflasyon+2 refah payı alacağız. Yüzde 30.20 oldu arkadaşlar. Hayırlı olsun. Şu anda rakamları açıklamak zorundayım. Çünkü yarın ‘Başkan bize neden açıklamadın’ demeyin. Kararı birlikte alacağız. Şu anda yan ücretler olmadan sadece taban ücretimize brüt olarak A Grubuna bin 61 lira net 758 lira, B Grubuna in 68 net 768 lira, C Grubuna bin 61 lira, net 758 lira, D Grubuna bin 49 lira net 750 lira yani taban ücretimize yüzde 30.20 bir yıllık zam. 2022 1 Ocak itibariyle 6 aylık geriye dönük enflasyon+2 refah payı, 2022 Haziran ayından itibaren de enflasyon+1 refah payı. Geldiğimiz son nokta budur. Bu arada gıda kartımız net 300 lira olarak geçmiştir. Ama Halkın Bakkal’ından kabul etmedik. Biz tabii ki de üreticiyi destekliyoruz. Ama Halkın Bakkalı, 10 bin İZENERJ, 7 bin İZELMAN işçisine hizmet verecek kadar büyük değildir. Bu dönemde de daha önce şirketin anlaştığı şekilde firmayı belirlenecek. Tabii ki de 10 İZENERJİ işçisinin rahatlıkla ulaşabileceği bir market olması için elimizden geleni yapacağız. Bu saydıklarımın yanında sosyal haklarımıza da aylık yüzde 16 zam, toplamda aylık yüzde 46 zam geldi. ‘Birlikte karar alacağız’ dedik.’ Birlikte aldığımız karar doğrultusunda ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız’ dedik. Geldiğimiz son nokta bu. Kararı burası verecek. Çıkıp imzalayalım, imzalamayalım mı?”

Yıldız’ın sorusunun üzerine işçiler imza sorusuna “Eşit işe eşit ücret” sloganıyla birlikte “Hayır” yanıtını verdi.

“KİMSE BABASININ HAYRINA VERMEDİ”

İşçilere yapılan zammında yoğun çalışmalar sonrası kazanıldığına dikkat çeken Yıldız, "Bu zammı kimse babasının hayrına vermedi bize. 155 gündür masada da mücadele ederek aldık. Yani biz dün başlayıp bugün bitirmedik mücadeleyi. Biz Oca 7'de başladık geldiğimiz nokta Haziran ayının 7'si. geldiğimiz noktaya birlikte geldik. İşçinin yüzde 30'u burada. Ben bunu işçinin tamamına soracağım. Bu yüzden yarından itibaren bu rakamlar hakkında karar vermek için işyerlerinde sandık kuracağız" dedi.

İMZALANAN BİR ŞEY YOK

Tepkiler üzerine sözlerine yeniden devam eden Yıldız, " Şu an imzalanan bir şey yok. Burada sandık kurarak kararımızı birlikte vereceğiz diyorum" ifadelerini kullandı.

Yıldız'ın sözleri ise yeniden alanda bulunan üyelerin 'eşit işe eşit ücret' sloganları ile bölündü.

BİRLİKTE KARAR VERECEĞİZ

Alandaki yaklaşık 2 bin çalışanın 10 bin çalışanın kaderini belirlemesini adil olmayacağını belirten Yıldız, sandık önerisini sundu ve "Yarın sabah itibari ile skalaları çıkartacağız ve ona göre sizlerin önüne sandık koyacağız. Buradan çıkışta temsilci arkadaşlarımız ile bir araya gelip ne yapılması gerekiyorsa onu konuşacağız. Ne yapılacaksa hep birlikte yapacağız. Gerginliğe gerek yok. Tüm aşamalarda olduğu gibi bu aşamayı da sizlere soracağız" diye konuştu.

Yıldız'ın sandık teklifini reddeden sendika üyeleri 'Yasasın grev, yaşasın direniş', 'Sadaka değil toplu sözleşme' sloganları atarak sunulan zam önerilerini kabul etmediklerini belirttiler.

55 GÜNDÜR SİZLERLE BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ

Sözleşmeyi en iyi noktaya getirmek için çalıştıklarını belirten Yıldız, "Biz bugün gelinen son aşama üzerine bir skala hazırlayacağız. Gelinen son ücret, TİS'teki son ücreti çıkarıp tekrar oturup konuşacağız' diye konuştu. Yıldız'ın sözler yine yuhalamalar ile bölününce sözüne devam eden Yıldız, 'Yuhaladığınız adam 55 gündür bu TİS'i en iyi noktaya getirmek için sizlerle birlikte elinden gelen en iyi çabayı sarf ediyor. Bu yüzden biz skalayı çıkaracağız ve tekrardan oturup konuşacağız" dedi.

İŞÇİLERİ SAKİNLEŞTİRMEK İÇİN YENİDEN SAHAYA İNDİ

Açıklama sonrasında skala çalışmamaları için İZENERJİ binasındaki toplantı salonuna çıkan Yıldız, işçilerin yatışmaması üzerine yeniden alana indi. Ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını belirten Yıldız, " Yukarıda skala çalışması yapıyoruz. Hiçbir şeyi sizden saklamadık. Sizden bir şey saklayan namussuz şerefsizdir. Bu yüzden skalayı dağıtacağız. Şubeye geçip, son skala çalışması yapıp, 10 bin emekçi arkadaşımızın ile birlikte gerekli çalışmayı yapıp gerekli kararı alacağız. Bundan dolayı gerginliğe ve birbirimizi üzmeye gerek yok. Biz birbirimizi şimdi tanımıyoruz. Bu yüzden birbirimize yanlış yapmayacağımızı biliyorsunuz. 8-9-10 ve 11'nci görüşmede işçilere mesaj atıp buraya çağırdık ve bugün de çıkıp şeffafça paylaştık. Bize son teklifte biz yine gidip işçi ile paylaşacağız dedik. Yan ücretlerle birlikte yüzde 46 zam var" ifadelerini kullandı ve skala çalışmaları için yeniden toplantı salonuna döndü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.