Dolar 32,4968
%0.56
Euro 35,1489
%0.24
Altın 2.328,840
%0.36
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İncir üreticilerine yem tuzağı dağıtıldı

İncir üreticilerine yem tuzağı dağıtıldı

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Türkiye'nin dünya lideri olduğu geleneksel ihraç ürünü kuru incirde verim, kalite ve gıda güvenliğini arttırmak için üreticilere kerevet, hasat filesi ve ekşilik böceği çekici yem tuzağı dağıttı.

  • Ege Postası
  • 06.07.2021 - 13:15

İzmir İl Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen yaptığı açıklamada, incirin bölge için çok önemli bir ürün olduğunu, İzmir'in incir üretiminde 62 bin tonla Aydın'dan sonra ikinci sırada yer aldığını belirtti.

Akyurt Mahallesinde incir üreticileriyle bir araya geldiklerini ifade eden Özen, şunları kaydetti:

"Tire 31 bin tona yakın incir üretimiyle en başta olan ilçelerimizden biri. Üreticilerimizin hem girdi maliyetlerine destek olmak hem de üreticilerimizin daha güvenilir incir üretmeleri, daha güvenilir ürün yetiştirmeleri anlamında zararlı eşiğini minimize etmek, zararlı popülasyonunu aza indirmeye yönelik bu tuzakları asıyoruz. Bununla beraber kurutmada kullanılması için 6 bin adet kerevet dağıtacağız. Üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum ve üreticilerimizin gösterdiği yoğun ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyorum."

Programda Ziraat Mühendisi Bahar Çaylak tarafından incir üreticilerine tuzakların hazırlanması detaylı olarak anlatıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.