Dolar 32,3754
%0.18
Euro 34,9999
%-0.19
Altın 2.325,980
%0.24
Bist-100 9,09
%0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İki ilde daha orman yangını

İki ilde daha orman yangını

Balıkesir’in Kepsut ilçesinde orman yangını çıktı. Alevlere havadan ve karadan müdahaleye başlandı. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, yaptığı açıklamada, "Risk devam ediyor. Karadan ve havadan müdahaleler devam ediyor. Şu anda toplam 11 helikopter ve 5 uçakla kuvvetli bir müdahale yapılıyor. Rüzgarlı hava etkisini sürdürüyor. 01.00 gibi rüzgar etkisini kaybedecek. Kozalakların sıçrama gibi de durumu var. Yangının daha da yayılımını engellemeye çalışıyoruz." dedi. Öte yandan Çanakkale'nin Eceabat ilçesindeki Anzak Koyu mevkisinde bir kamyonda çıkan yangın, ormana da sıçradı. İzmir'in Gaziemir ilçesinde ise henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Yangınlara, havadan ve karadan müdahale sürüyor.

  • Ege Postası
  • 17.07.2022 - 17:48

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde kırsal Karagöz Mahallesi civarındaki ormanda, yangın çıktı. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. 

RÜZGARIN ETKİSİYLE YAYILDI

Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangın, rüzgarın da etkisiyle yayıldı. Alevlere havadan ve karadan müdahale sürerken, rüzgar nedeniyle söndürme çalışmalarında güçlük yaşandığı bildirildi.

BALIKESİR VALİSİ ŞILDAK'TAN AÇIKLAMA

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, TRT Haber'de yaptığı açıklamada, "Bugün saat 14.00 sularında Karagöz kırsal mahallesinin hemen yanında makilik alanda başlayan yangın kuvvetli rüzgarla ormanlık alana sıçradı. Doğu batı alanına sıçrayarak hızlı bir yayılım gösterdi. İlk anda hızlı bir müdahale yapıldığını söyleyebiliriz. 11 helikopter ve 5 uçakla, karadan da 29 arazözle müdahale devam ediyor. 1 saat öncesine göre iyi bir noktadayız diyebiliriz. Kontrol altında diyemeyiz henüz. Risk devam ediyor. Karadan ve havadan müdahaleler devam ediyor. Amacımızı havanın kararmasından önce baskılamak. İyi bir koordinasyonla inşallah hayırlı haberleri paylaşacağız." dedi.
Şıldak, "Havadan ilk müdahalenin 40-45 dakika içinde başladığını söylemek istiyorum. 3 helikopter ve 2 uçak 45 dakika içinde alandaydılar. Şu anda toplam 11 helikopter ve 5 uçakla kuvvetli bir müdahale yapılıyor. 3 hektarlık bir alan etkilendi yangından. Çok iyi hazırlıklar yapıyoruz. Rüzgarlı hava etkisini sürdürüyor. 01.00 gibi rüzgar etkisini kaybedecek. Yerleşim alanları yamacın sırtında bulunuyor. 1-1,5 km'lik mesafede başlıyor yangın. Enerji nakil hatlarından kaynaklı bir yangın da olabilir. Tespit çalışmaları devam ediyor. Kozalakların sıçrama gibi de durumu var. Daha da yayılımını engellemeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

ÇANAKKALE'DE ANZAK KOYU'NDA YANGIN: ALEVLER ORMANA DA SIÇRADI

Çanakkale'nin Eceabat ilçesindeki Anzak Koyu mevkisinde bir kamyonda çıkan yangın, ormana da sıçradı. Tehlike arz ettiği belirtilen yangına, havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Çanakkale 112 Acil Çağrı Merkezi'ne, saat 15.30 sıralarında Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı sınırları içindeki Anzak Koyu mevkisinde saman yüklü bir kamyonda çıkan yangının ormana da sıçradığı ihbarı geldi.

İhbarla Çanakkale ve Edirne'nin Keşan ilçesinde konuşlu toplam 2 söndürme helikopterinin yanı sıra 1 ilk müdahale aracı, 7 arazöz, 5 su ikmal aracı, 1 dozer, 5 hizmet aracı, 1 treyler, 2 itfaiye aracı bölgeye sevk edildi. Çeşitli kurumlara ait 5 su tankeri de söndürme çalışmalarına destek verdi. Alevlere ilk müdahale, 5 dakika içinde yapıldı. Kuvvetli rüzgar nedeniyle söndürme çalışmalarında güçlük yaşandığı bildirildi. Tehlike arz ettiği belirtilen yangına, havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.