Dolar 32,5682
%0.07
Euro 34,8545
%-0.03
Altın 2.433,330
%0.13
Bist-100 9.703,00
%0.61

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İki bakandan Hiranur Vakfı açıklaması: Müfettiş göreve başladı

İki bakandan Hiranur Vakfı açıklaması: Müfettiş göreve başladı

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.'yi 6 yaşında evlendirmesiyle ilgili açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Hassasiyetle konuyu takip ediyoruz" dedi.

  • Ege Postası
  • 08.12.2022 - 13:58

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.'yi 6 yaşında imam nikahı ile 'evlendirilmesi' ve cinsel istismara maruz bırakılması Meclis'te gündem oldu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, H.K.G.'nin 'evlendirilmesi' hakkında konuştu.

“BAŞMÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ”

Ersoy, konuyu takip ettiklerini ve müfettiş görevlendirildiğini açıklayarak, “Hepimizin çocukları ve torunları var. Çok hassas ve korkunç bir konu. Bakan olmamın yanında küçük çocukları olan bir baba olarak, bu olayı şiddetle kınıyorum. Olayın sorumlularının tamamının örnek teşkil edecek şekilde en ağır cezaları almaları ortak arzumuz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde çocuğun nitelikli cinsel istismarı iddiasıyla açılan davaya müdahil oldu. Vakıflar Genel Müdürlüğümüz bir başmüfettiş görevlendirdi ve görevine de başladı zaten. Öncelikle bu konuyla ilgili olmak üzere, vakıfla ilgili detaylı inceleme yapılıyor. Hassasiyetle konuyu takip ediyoruz.”

"SUSARSAK İNSANLIĞIMIZ YARA ALIR!"

Bilgin de, "Ortak insanlığımızın değerleri konusunda hiç birimiz taviz vermeyiz. Bu tür alçaklıklara müsamaha göstermeyiz. İlgili soruşturma ilgili kurumlar ve yargı tarafından yürütülüyor" dedi.

Bilgin şöyle devam etti:

“Alçakça,  insanlık dışı davranışların TBMM’de ortak paydada bir cevap verilmesi fevkalade önemlidir. TBMM’deki tavır gurur verici tavırdır. Elbette farklı konularda farklı yaklaşımlara sahip olabiliriz ama ortak insanlığımızın ortak değerleri konusunda hiçbirimiz taviz veremeyiz, mazur gösteremeyiz.  Bunlara rıza gösteremeyiz. Bu tür alçaklıkları şu veya bu gerekçe ile masun gösteremeyiz ve gösterenlerin de karşısında olmak mecburiyetindeyiz.Yargı tarafından sonuna kadar götürülmelidir. Susarsak insanlığımız yara alır diye düşünüyorum." 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.