Dolar 32,5410
%-0.02
Euro 34,9024
%0.1
Altın 2.427,930
%-0.09
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İGC’den ceza tepkisi: RTÜK baskı ve sansür mecrası değildir

İGC’den ceza tepkisi: RTÜK baskı ve sansür mecrası değildir

İzmir Gazeteciler Cemiyeti, RTÜK’ün 6 medya kuruluşuna toplam 17 dosyadan oy çokluğuyla ceza vermesine tepki gösterdi. Cemiyetten yapılan yazılı açıklamada “Kamu adına kurulmuş olan RTÜK, kamu yararına çalışmak, çalışmalarında tarafsız olmak, basın ve ifade özgürlüğü konusunda Anayasa’ya uygun davranmakla sorumludur. Bir kez daha hatırlatıyoruz ki RTÜK bir kamu kuruluşudur. Tarafsız olmalı ve kamu yararını gözetmelidir. Baskı ve sansür mecrası değildir” ifadeleri kullanıldı.

  • Ege Postası
  • 12.08.2021 - 11:34

EGEPOSTASI- Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) dünkü toplantısında FOX TV, KRT, Tele 1, HaberTürk, Halk TV ve TR 35 kanallarına toplam 17 dosyadan oy çokluğuyla ceza verdi. Cezaya konu olan sözlerin çoğunu, orman yangınlarıyla ilgili bazı haberler ve programlarda geçen ifadeler oluşturdu.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan İzmir Gazeteciler Cemiyeti RTÜK’ün bir kamu kuruluşu olduğunu ve tarafsız olması gerektiğini ifade etti.

Cemiyetten yapılan açıklama şu şekilde;

Radyo Televizyon Üst Kurulu 17 farklı dosyada beşi ulusal, biri yerel altı televizyon kanalına para cezası verdi.

Kamu adına kurulmuş olan RTÜK, kamu yararına çalışmak, çalışmalarında tarafsız olmak, basın ve ifade özgürlüğü konusunda Anayasa’ya uygun davranmakla sorumludur.

Ülkemizde yaşanan orman yangınları felaketi, hepimizi derinden etkilemiştir. Haberciliğin en temel ilkesi halka yaşananları doğru, tarafsız bir şekilde ulaştırmaktır. Kamu yararı gözeterek görevini yapan haber kuruluşları ve basın emekçileri çeşitli yaptırımlara, baskılara maruz kalmıştır.

kez daha hatırlatıyoruz ki RTÜK bir kamu kuruluşudur. Tarafsız olmalı ve kamu yararını gözetmelidir. Baskı ve sansür mecrası değildir. Anayasa, basın, düşünce ve ifade özgürlüğünü korumalıdır. Basın hürdür, sansür edilemez.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.