Dolar 32,3342
%0.26
Euro 35,1125
%-0.03
Altın 2.308,770
%1.37
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İçişleri Bakanlığı'ndan 'militan' ifadesi için suç duyurusu

İçişleri Bakanlığı'ndan 'militan' ifadesi için suç duyurusu

İçişleri Bakanlığı, vali ve kaymakamlara yönelik "militan" ifadesi nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

  • Ege Postası
  • 29.01.2021 - 16:17

''Militan'' tartışması yargıya taşındı.

Eski CHP Milletvekili Berhan Şimşek'in vali ve kaymakamlara yönelik ''militan'' sözleri üzerine başlayan tartışma sonrası konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İçişleri Bakanlığı bir genelge yazıyor, bütün valiliklere hepiniz suç duyurusunda bulunun, dava açın diyor. Dava açmazsanız namertsiniz. Hepiniz militansınız, hepiniz yolsuzluğun militanısınız, ahlaksızlığın militanısınız" ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun bu konuşmasının ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, "Vali ve kaymakamlarımıza 'militan' diyen Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağız" açıklamasını yapmıştı.

''KAMU GÖREVLİSİNE HAKARET''TEN SUÇ DUYURUSU

Bakanlık avukatları, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na Kılıçdaroğlu hakkında ''kamu görevlisine hakaret''ten suç duyurusunda bulundu.

BİRÇOK İLİN VALİSİ DE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Öte yandan birçok ilin valisinin de bulundukları illerde Cumhuriyet Savcılıklarına giderek, Berhan Şimşek ve Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundukları, Ankara Valiliği’nin de Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi. DHA

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.