Dolar 32,5356
%-0.01
Euro 34,9154
%0.25
Altın 2.426,680
%0.14
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakim karşısına çıktı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakim karşısına çıktı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı dava bugün yapılan duruşma, tanıkların dinlenmesi için 11 Kasım'a ertelendi. Öte yandan duruşma öncesi Kartal Emniyet Müdürlüğü'nün talebi üzerine Kartal Kaymakamlığı, ilçe sınırları içinde toplantı, gösteri yürüyüşü ve basın açıklaması yapmayı yasakladı.

  • Ege Postası
  • 21.09.2022 - 09:11

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, 31 Mart 2019 seçimlerinin iptal edilmesinin ardından YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada 11 Kasım'a ertelendi.

Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülecek davada ara karar çıkması bekleniyor. İmamoğlu'nun avukatı son duruşmada, YSK üyelerinin şikayetçi olmadığına dair dilekçe sunmuştu. Savcılık, söz konusu yeni gelişmenin değerlendirmesinin ardından yeni bir mütalaa sunmak için süre talep etmişti.

"ŞİKAYETÇİ YOK" DİLEKÇESİ

Avukat Kemal Polat, eski YSK Başkanı Sadi Güven'in bir gazeteye verdiği röportajında şikayetçi olmadığını belirttiğini hatırlattı. Polat, Sadi Güven'in de aralarında bulunduğu 4 mağdurun şikayetçi olmadığına dair dilekçe sundu.

Duruşma savcısı ise geçtiğimiz celse mütalaasını açıkladığını, fakat sanık avukatının müvekkilinin lehine olabileceğini belirttiği ve mahkemeye sunduğu bilirkişi raporunun savcılıkça değerlendirilmesinin ardından esas hakkında yeniden mütalaa hazırlanabilmesi için süre talep etmişti.

REDDİ HAKİME RET

Hakkında 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılan İmamoğlu’nun avukatları mahkemede reddihâkim talebinde bulunmuştu. Mahkeme, hakimin tarafsızlığını şüpheye düşürecek bir durumun mevcut olmadığını, taleplerinin reddedilmesinden dolayı bu yola başvurulduğunu ve yargılamayı uzatmaya yönelik olduğunu belirterek, sanık avukatının reddihâkim talebinin reddine karar vermişti.

KAYMAKAMLIK'TAN YASAK

Kartal Kaymakamlığı tarafından İstanbul Anadolu Adliyesi'ndeki duruşma nedeniyle 'toplanma, basın açıklaması ve gösteri yürüyüş' yasaklandı.

Dava öncesi Kartal Kaymakamlığı, Kartal Emniyet Müdürlüğü'nün talebi üzerine ilçe sınırlarındaki tüm toplantı, gösteri yürüyüşü ve basın açıklaması yapılmasını yasakladı. 

"... duruşmaya katılım için yoğun çağrılar yapıldığı ve katılımın yüksek olacağı düşünüldüğünden bu durumun kamu düzeni ve kamunun esenliğini bozabileceği değerlendirilmektedir. Anadolu Adliyesi yerleşkesinde ve civarında toplanacak grubun eylemlerinin, basın açıklamasına ve gösteri olaylarına dönüşerek adliyede devam eden duruşmaları ve işleyişi olumsuz etkileyeceğinden, milli güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlakın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla valilik oluru ile belirtilen yerler dışında 21.09.2021 tarihinde ilçemiz sınırları içerisinde her türlü toplanma, basın açıklaması ve gösteri yürüyüşü yapılmasının ‘yasaklanması’ hususunu olurlarınıza arz ederim." 

ERTELENDİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı dava bugün yapılan duruşma, tanıkların dinlenmesi için 11 Kasım'a ertelendi.

İMAMOĞLU: OLMAMASI GEREKEN BİR DAVA SÜRDÜRÜLÜYOR

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyerilerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın 11 Kasım’a ertelendiği haberini ziyaret ettiği İstanbul Erkek Lisesi çıkışında aldı.

Burada açıklama yapan İmamoğlu, "Olmaması gereken bir dava süreci yaşanıyor. Delillerin dinlenmesi, şahitlerin dinlenmesi süreçleriyle Kasım’a uzatılmış. Ama zaten ne yazık ki olmaması gereken bir dava sürdürülüyor. Boş işler bunlar. Dolu iş burası işte; çocuklar, gençler, gelecek, yaşam, hayat… Bunların üreteceği şeyler. Bizim onlara bir gelecek hazırlamamız… Mesele bu. Diğeri boş. Boş işlerle uğraşmasınlar. Bir an önce bu defteri kapatsınlar isterim. Şu gençlere bakın, esas gerçek burada" dedi.

ANADOLU ADLİYESİ’NE GİRİŞLER ENGELLENDİ

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un açtığı davada yargılanan CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş’ın bugün yapılacak duruşmalarını takip etmek için Anadolu Adliyesi’ne gidenlerin adliyeye girişi engellendi.

KAFTANCIOĞLU: KORKMAYIN, ELBETTE KAZANACAĞIZ

Duruşmayı takip etmek isteyen çok sayıda CHP'li salona alınmadı.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Canan Kaftancıoğlu, şunları kaydetti:

“Resmi yazıyla adliyeye girmek, davayı takip etmek ve adliye çevresinde bulunmayı yasaklamak ne demek? Korkmayın, biz halkız ve haklıyız ve elbette kazanacağız. 16 milyon kazanacak, 85 milyon kazanacak!”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, sosyal medya hesabında, Kartal Kaymakamlığı’nın yasak kararını; “Korkmayın, biziz; halk!” notuyla paylaştı.

CHP'DEN ÇAĞRI

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Twitter'dan yaptığı çağrıda "İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu ile beraber 16 Milyon İstanbullu yargılanıyor" diyerek İstanbulluları Anadolu Adliyesi'ne çağırdı.

CHP İstanbul Milletvekili, CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak da "Hak, hukuk ve adalet için, geleceğimiz için, seçmen iradesine sahip çıkmak için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun yanındayız" dedi.

CHP’nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “İstanbullunun iradesi sizden büyük! Kartal Anadolu Adliyesi’nde olacağız. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’mız Ekrem İmamoğlu nezdinde İstanbulluları yargılayan anlayışın karşısında el ele hep beraberiz.” dedi.

ALİ ÖZTUNÇ: SANDIKTA ALAMADIKLARI SEÇİMİ MAHKEME SALONLARINDA ALMAYA ÇALIŞIYORLAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, sosyal medya hesabında bugün yaptığı paylaşımda, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan ve duruşması yapılan davaya ilişkin değerlendirmede bulundu. Öztunç, paylaşımında şunları kaydetti:

“Sandıkta alamadıkları seçimi mahkeme salonlarında almaya çalışıyorlar. Yargıladıkları, İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu değil, 16 milyon İstanbullunun iradesidir.”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da Ekrem İmamoğlu'na destek verirken, "Halkın iradesi ve demokratik hukuk sistemi her türlü bürokratik vesayetten üstündür. Gençlerimize olan sorumluluğumuz ve demokrasiye olan inancımla yanındayım" ifadelerini kullandı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da "Demokrasinin, İstanbul halkının, adaletin ve Ekrem İmamoğlu'nun yanındayız. Ve her zaman yanında olacağız" derken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de "Gözümüz, aklımız İstanbul'da olacak" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de "Doğru, sarsılır ama yıkılmaz! Yalnız değilsin Ekrem Başkan… Milyonlarca İstanbullu’nun iradesinin kazandığı gibi, demokrasi kazanacak, hukuk kazanacak" ifadeleriyle destek verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.