Dolar 32,3731
%0.17
Euro 35,0661
%0
Altın 2.326,230
%0.25
Bist-100 9,10
%0.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hrant Dink İzmir'de anıldı

Hrant Dink İzmir'de anıldı

Uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, ölümünün 16’ncı yılında İzmir’de anıldı.

  • Ege Postası
  • 19.01.2023 - 19:44

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri’nin çağrısıyla bugün Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde toplanan grup, “Faşizme inat, kardeşimsin Hrant”, “Hrant için adalet, herkes için adalet”, “Hepimiz Hrant’ız, hepimiz Ermeni’yiz” sloganları attı. Üzerinde “Unutulmadın, aramızdasın ahparig” yazılı pankart açan grup üyeleri, ellerinde “Hepimiz Hrant’ız, hepimiz Ermeni’yiz”, “Faşizme inat, kardeşimsin Hrant”, “Adalet halkların elleriyle gelecek” yazılı dövizler taşıdı.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını, İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz okudu.

16 yıldır cinayetin aydınlatılmadığını belirten Sefa Yılmaz, “Hâlâ elem duyduğumuz, acısını yüreğimizde hissettiğimiz bu cinayetin arkasındaki güçler ortaya çıkarılmadı, hâlâ karanlıkta kalan noktalar aydınlatılmadı. Hrant’ımızın katlini planlayanlarla, ölüm emrini verenlerle hesaplaşılmadı. O dönemde ve bugün görevde olan iktidarın açık ve gizli ortakları arasındaki güç savaşının ortasında yürütülen soruşturma ve yargılama süreçleri, hakikate ulaşmamızı sağlamak şöyle dursun, belirsizlikleri çoğalttı, gerçek faillerin ortaya çıkarılmasını engelledi. Cinayet sonrası ortaya çıkan belgelerden, emniyet ve istihbarat görevlilerinin bir cinayet hazırlığından haberdar oldukları, bu bilgileri ilgili makamlara iletmedikleri, Hrant’ın korunmadığı anlaşılmıştır. Bu cinayetin gerçek suçluları ortaya çıkana kadar, hiçbir suçun cezasız kalmaması için yargılama süreçlerini takip etmekten, bu uğurda her koşulda mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz” dedi. (ANKA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.