Dolar 32,4475
%0.11
Euro 34,4988
%0.01
Altın 2.467,910
%-0.61
Bist-100 9.554,00
%-1.3

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Dışişleri Bakanlığı, Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands’i çağırarak Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (PEGIDA) hareketinin lideri Edwin Wagensveld’in 22 Ocak’ta Lahey’deki Kur’an-ı Kerim’i yırtma eylemini protesto etti. Bakanlık, “Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Bakanlığımıza çağırılarak bu iğrenç ve aşağılık eylemi kınadığımız ve protesto ettiğimiz güçlü ifadelerle bildirilmiş, Hollanda’nın bu tür provokatif eylemlere müsaade etmemesi talep edilmiştir. Hollanda makamlarının olayın failine yönelik gerekli işlemleri yapmasını, bu tür hadiselerin tekrarının önlenmesi amacıyla somut tedbirleri hayata geçirmesini bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

  • Ege Postası
  • 24.01.2023 - 11:35

Dışişleri Bakanlığı, PEGIDA hareketinin lideri Edwin Wagensveld’in 22 Ocak’ta Hollanda’nın Lahey şehrinde Kur’an-ı Kerim’i yırtarak yaptığı eyleme tepki gösterdi. Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands, Bakanlığa çağrıldı. Bakanlık’tan konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

“Hollanda’nın Lahey kentinde İslam düşmanı bir şahsın 22 Ocak’ta kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i hedef alan aşağılık saldırısını en güçlü şekilde lanetliyoruz.

İsveç’in ardından bu kez Hollanda’da yaşanan ve kutsal değerlerimize hakaret eden ve nefret suçu içeren bu alçak eylem, İslam düşmanlığının, ayrımcılığın ve yabancı düşmanlığının Avrupa’da artık sınır tanımadığının açık ilanıdır. Bu eylemler sadece Müslümanların değil, tüm insanlığın temel hak ve özgürlüklerini, manevi değerlerini ve toplumsal hoşgörüyü doğrudan hedef almakta; ayrıca bir arada barış içinde yaşama kültürünü zedelemektedir.

Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Bakanlığımıza çağırılarak bu iğrenç ve aşağılık eylemi kınadığımız ve protesto ettiğimiz güçlü ifadelerle bildirilmiş, Hollanda’nın bu tür provokatif eylemlere müsaade etmemesi talep edilmiştir. Hollanda makamlarının olayın failine yönelik gerekli işlemleri yapmasını, bu tür hadiselerin tekrarının önlenmesi amacıyla somut tedbirleri hayata geçirmesini bekliyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.