Dolar 32,5734
%0.3
Euro 34,8007
%0.2
Altın 2.505,250
%0.84
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
HKP Genel Sekreter Yardımcısı Tacettin Çolak, 'ima yoluyla cumhurbaşkanına hakaretten' gözaltına alındı

HKP Genel Sekreter Yardımcısı Tacettin Çolak, 'ima yoluyla cumhurbaşkanına hakaretten' gözaltına alındı

HKP Genel Sekreter Yardımcısı Tacettin Çolak, parti binalarına asılan pankartlar nedeniyle gözaltına alındı. Gözaltı kararında pankartların “ima yolu ile cumhurbaşkanına hakaret içerdiğinin” belirtilmesi dikkat çekti.

  • Ege Postası
  • 22.05.2021 - 10:54

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), parti genel merkezi ve il binalarına “Soru bir: diploma nerede” ve “Soru iki: Amerika’da boynuna takılan Yahudi Cesaret Madalyası nerede?” pankartları asmıştı. Bu pankartlara dün “Soru üç: 128 milyar dolar ve 188 ton altın nerede?” pankartı eklendi. Ancak, İzmir Cumhuriyet Savcısı’nın talimatı üzerine pankartlar indirilmek istendi.

Pankartları indirmeyeceklerini söyleyen HKP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Çolak, “cumhurbaşkanına hakaret” gerekçesiyle gözaltına alındı.

Gözaltına alındığı sırada HKP üyeleri ise parti binalarından “Halkız, halklıyız, yeneceğiz”, “Baskılar bizi yıldıramaz” ve “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” sloganları attı.

'İma yolu ila cumhurbaşkanına hakaret'

İzmir Cumhuriyet Savcısı tarafından verilen talimatta “ima yolu ila cumhurbaşkanına hakaret edildiğini” belirtmesi ise dikkat çekti. Talimatta, “İma yolu ile cumhurbaşkanına hakaret içerdiği değerlendirilen pankartlar doğrultusunda Halkın Kurtuluş Partisi İzmir İl Başkanı Av. Tacettin Çolak’ın cumhurbaşkanına hakaret suçundan şüpheli sıfatıyla ifadesinin alınması, pankartların fotoğraflanmasının yapılması, parti görevlileri ile görüşülerek pankartların rızaen teslim alınarak muhafaza edilmemesi halinde el konulması, yapılan işlemlerden sonra ek talimat alınması ile tahkikat evraklarının ikmalen gönderilmesi rica olunur” denildi.

Yeni pankartlar asıldı 

Öte yandan HKP, Twitter hesabından,"İl Binalarımıza yeni pankartımızı astık... Soru Üç: 128 Milyar Dolar ve 188 Ton Altın Nerede?" ifadelerinin yer aldığı yeni bir paylaşım yapıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.