Dolar 32,5482
%0
Euro 34,8811
%0.04
Altın 2.426,730
%-0.14
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
HKP deprem bölgesini ziyaret etti

HKP deprem bölgesini ziyaret etti

HKP Genel Sekreter Yardımcısı Av. Tacettin Çolak, İzmir’de yaşanan depremin ardından enkazlarda incelemelerde bulundu.

  • Ege Postası
  • 01.11.2020 - 11:46

İzmir’de meydana gelen depremin ardından HKP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Av. Tacettin Çolak, Bornova Doğanlar ve Bayraklı Rıza Bey Apartmanı enkazında yürütülen arama kurtarma çalışmalarını inceledi. Çolak incelemelerin ardından açıklama yaptı.

 

“MÜTEAHHİTLERİN HIRSIZLIKLARI VE VURGUNLARI NEDENİYLE…”

Çolak, önce depremde yıkılan Bornova Doğanlar Apartmanı’na giderek arama kurtarma çalışmalarını yerinde inceledi. İncelemelerin ardından açıklama yapan Çolak, “Rıza Bey Apartmanı’nda da avukat meslektaşlarımız vefat etti. Göçük altında kalan arkadaşlarımız var. Tabip Odası Genel Sekreteri’nin eşi ve çocukları vefat etti. Gerçekten çok acı bir durum. Yani İzmir depreminin bu şiddetle yaşanmış olması, bu bölgelerdeki binaların yeni binalar olmasına rağmen malzemeden çalan müteahhitlerin hırsızlıkları ve vurgunları nedeniyle bu kadar can kaybı yaşanmış durumdadır” dedi.

“GEÇMİŞ OLSUN”

İzmirlilere geçmiş olsun dileklerini ileten Çolak, “Özellikle Adliye bölgesindeki plazalarda ciddi hasarlar var. Meslektaşlarımızdan öğrendiğimize göre birçok meslektaşımızın büroları kullanılamayacağı için mühürlenmiş durumdadır. Yaşanan bu acı nedeniyle İzmir Halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz, vefat edenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz” dedi.

“ASLINDA BU BİR KATLİAM”

Çolak daha sonrasında depremden zarar gören Bayraklı Rıza Bey Apartmanı’nı ziyaret etti. Çolak, “Burada enkaz altında kalan çok sayıda insan var. Gerçekten içler acısı bir durum. Aslında bu bir katliamdır. Doğal afet falan değildir. Çünkü bu bölgede yapılan binalar yeterli mühendislik kurallarına uyulmadan, vurguncu müteahhitler tarafından alelacele hırsızlık yapılarak, malzemeden çalınarak yapılan binaların çürüklüğü ortaya çıktı ve bu dayanıksız binalar depremde kağıt gibi çökerek insanlarımızı katletti” dedi.

“USULSÜZ İMAR PLANLARINI YAPANLAR DA SUÇLUDUR…”

Usulsüz imar planları ile buralardaki keyfi yapılaşmanın önünün açıldığına ve yeterli önlem alınmadan yapı ruhsatlarının verildiğine dikkat çeken Çolak, “Geçmişte bu bölge mandalina bahçelerinin yoğun olduğu, zemini balçık yatağı olan bölgedir. Devlet politikası olarak bu bölgede Adliyelerin toplanmış olması da stratejik hatadır. Çünkü Adliyelerin buraya gelmesi diğer toplu konutların, işyerlerin, büroların, gökdelenlerin yapılmasına yol açtı. Yeterli denetim yapılmadan yapılaşmaya izin verilmesiyle ciddi anlamda kirlilik oluştu. Ölümlü can kayıpları yaşanıyor” dedi.

Çolak, Doğanlar ve Rıza Bey Apartmanlarındaki incelemelerin ardından şık Veysel Rekreasyon Alanı’nda kurulan çadır kenti ziyaret etti. Buradaki ziyaretin ardından da açıklama yaptı.

“YUNAN VE TÜRK HALKINA GEÇMİŞ OLSUN”

Çolak, “Arkadaşlar bildiğiniz gibi dün 14.50 civarında gerçekleşen 7 şiddetindeki depremin merkezi Türkiye’de Seferihisar, Yunanistan’da da Samos adasıydı. İzmir’de 7 şiddetindeki deprem Bayraklı ve Bornova bölgesinde ciddi tahribat yaptı. Benzer bir tahribatı da Samos adasında Yunan halkına yaşattı deprem. Ben Yunan halkına ve İzmir’de Türk halkına depremde zarar görenlere geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Vefat edenlerin ailelerine taziyelerimizi iletiyoruz” dedi.

 “İNŞAAT SEKTÖRÜ RANTIN EN YOĞUN YAŞANDIĞI SEKTÖRDÜR”

Çolak, “Türkiye’de inşaat sektörü rantın vurgunun en yoğun yaşandığı sektördür. Alabildiğine kontrolsüz bir şekilde gelişti ve bu bölgeyi ranta açık bir bölge haline getirdiler. Gökdelenler yapılarak bu hale geldi. Ama İzmir’in yüz yıllardır tarihi dokusunu barındıran binalarında bu kadar tahribat yaşanmadı. Gördüğümüz binaların bir kısmı temelleri sağlam olmadığı gibi iç malzemelerinde de kaçak malzeme, hırsızlanmış malzeme kullanıldığı için teknik şartnamelere uygun olmadığı için tahribatlar var. Durum kötü ama 7 şiddetindeki bir depremde bile İzmir’in bu kadar ayakta kalabilmesini de yaşadığımız acıyla birlikte teselli duyabileceğimiz bir olumluluk olarak değerlendirebiliriz. Ben tekrar bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Halkın Kurtuluş Partisi adına saygılar sunuyorum” dedi.

 
 
 
 
 
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.