Dolar 32,3690
%0.16
Euro 34,9608
%-0.3
Altın 2.325,360
%0.21
Bist-100 9,08
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
HKEB Vakfından öğrenciler yararına anlamlı gece

HKEB Vakfından öğrenciler yararına anlamlı gece

Harita Kadastro Eğitim Bilim Kültür Vakfı'nın düzenlediği gecenin tüm gelirleri öğrencilere burs olarak bağışlanacak.

  • Ege Postası
  • 03.12.2019 - 13:43

İzmir'de Harita ve Kadastro Mühendisi Ali Ekber Gül başkanlığında kuruluşunu tamamlayan Harita Kadastro Eğitim Bilim Kültür Vakfı (HKEB), tüm gelirlerin üniversite öğrencilerine burs olarak verileceği bir dayanışma yemeği düzenledi. İzmir iş dünyası ve çeşitli meslek gruplarından oluşan davetliler, geceye yoğun bir katılım sağladı. Gecenin sonunda HKEB Vakfı Başkanı Ali Ekber Gül, çekilişle seçilen bazı katılımcılara hediyeler dağıttı. Hediye kazanan birçok davetlinin, kazandıkları hediyeleri vakfa bağışlamaları ise dikkat çekti.

Düzenlenen organizasyon hakkında açıklama yapan Ali Ekber Gül, "Vakıf fikrimiz birkaç yıl önce meslektaşlarımızla konuşurken, özellikle kaza geçirmiş meslektaşlarımızın çocuklarına yardım ulaştırmak konusunda yaşadığımız rahatsızlıklardan sonra oluştu. Bizi teşvik eden şeylerden birisi de meslektaşlarımızın bize vermiş olduğu destek ve güvendi. Bu şekilde yola çıktık. 2019'un Ocak ayında da Resmi Gazete'de yayınlanarak resmen kuruluşumuzu tamamladık. Vakfın oluşumunda mesleğinde iyi olan mütevelli heyeti ve harita kadastro mühendisleri ve teknikerleri var. Bunun dışında da tabi bu meslekte emek vermiş duayen büyüklerimizin de manevi destekleri var. Geldiğimiz süreçte daha evrensel bir yapıda olmamız gerektiği kanaati oluştu. Tüm mühendis, mimarlar ve iş adamlarını ortak bir çatı altında toplayabileceğimiz bir oluşum içerisinde olma düşüncemiz var. Vakıf olarak hedefimiz çok büyük. Üniversite kurmaya kadar gidiyor bu. Şu an biz 10 kadar meslektaş çocuğu öğrencimize burs vererek başladık. İlerleyen zamanlarda vakfın gelirleri arttığında da burslarımız daha geniş kapsamlı olacak. Bu arada tabi iş kazası, hastalık gibi konularda mağdur olan insanlara da maddi ve manevi destek olmak için çalışıyoruz. Üyelerimizin bağışları, meslektaşlarımızın vakfa olan bağışlarıyla ayakta kalıyoruz. Vakfın kendisini tanıtması amacıyla böyle bir organizasyon düzenledik. Vakfımızda iki öğretim üyesi var. Bu arkadaşlarımızın katkılarıyla bilimsel kurultay ve çalıştaylar yaparak toplumumuza da bir sivil toplum kuruluşu olarak fayda gözetmeyi amaçlıyoruz. Bu gece de burs verdiğimiz çocuklarımız yararına bir organizasyon düzenledik. Aydınlık bir Türkiye için onların eğitimini gözetmek durumundayız. Burada bağışlanan paralar vakfın hesabına yatarak çocuklarımızın eğitimi yararına bu yıl ve gelecek yıllarda onların burslarının devamlılığına katkı sağlayacaktır" sözlerine yer verdi.

Harita Kadastro Eğitim Bilim Kültür Vakfı'nın düzenlediği organizasyonun sonunda toplanan bağışlar, vakfın eğitime burs olarak katkı sağladığı öğrencilere aktarılacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.