Dolar 32,3391
%0.18
Euro 35,1178
%-0.18
Altın 2.235,130
%-0.37
Bist-100 8,74
%0.26

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
HDP İzmir İl binasına yapılan saldırıya ve cinayete siyasilerden tepki

HDP İzmir İl binasına yapılan saldırıya ve cinayete siyasilerden tepki

HDP İzmir İl binasına gerçekleşen ve Deniz Poyraz'ın hayatını kaybettiği provokatif saldırıyla ilgili siyasilerden ardı ardına tepki geldi.

  • Ege Postası
  • 17.06.2021 - 20:53

EGEPOSTASI- İzmir'in Konak ilçesindeki HDP İzmir İl Başkanlığı'na O.G. isimli şahsın düzenlediği silahlı saldırı sonucu parti görevlisi Deniz Poyraz isimli kadın hayatını kaybetti. Saldırı kamuoyunda tepki topladı. Elim olay sonrası siyasi parti liderleri, il başkanları ve milletvekilleri saldıyı kınadı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Hayatını kaybeden Deniz Poyraz'a Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Bu senaryoyu daha önce yaşadık, bu kez halkımız yutmaz. Uyarıyorum, kimse bu provokasyonlardan medet ummasın! Bakalım bu olaylar ileride hangi videonun konusu olacak. Göreceğiz hep birlikte. HDP camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Meral Akşener (İYİ Parti Genel Başkanı): Halkların Demokratik Partisi İzmir İl Başkanlığı'na yönelik saldırıyı kınıyor, hayatını kaybeden Deniz Poyraz'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Bulanık suda balık avlama hevesinde olanlar akıllarını başlarına alsınlar.

Mithat Sancar (HDP Eş Genel Başkanı): Bu katliam aynı zamanda bir provokasyondur. Bunun çok tehlikeli bir provokasyon olduğunu herkesin çok net görmesi gerekir. Bugün İzmir İl Örgütümüzde saldırının gerçekleştirildiği saatlerde yaklaşık 40 kişilik yönetici grubumuzun bir toplantısı vardı. Daha önce planlanmış olan bu toplantı acil bazı nedenlerden dolayı ertelendi.  Tam anlamıyla tarama yapmış katil, plan açıktır!

Muharrem İnce (Memleket Partisi Genel Başkanı): Bu kirli saldırıda yaşamını yitiren Deniz Poyraz'a Allah'tan rahmet, ailesine baş sağlığı diliyorum. HDP'li yurttaşlarımıza taziyelerimi iletiyorum.

Temel Karamollaoğlu (Saadet Partisi Genel Başkanı): HDP İzmir İl Binasına yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyor, yaşanan can kaybı nedeniyle başsağlığı diliyorum. Olay tüm yönleriyle aydınlatılmalı, faillere gerekli ceza verilmeli; başta siyasiler olmak üzere herkes şiddeti besleyecek söylem ve davranışlardan vazgeçmelidir” dedi.

Ahmet Davutoğlu (Gelecek Partisi Genel Başkanı): İzmir’de HDP İl Binası’na düzenlenen silahlı saldırıyı kınıyorum. Öldürülen Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı dilerim. Şiddet kaybetmeye mahkumdur. İktidar siyasete terör gölgesi düşmemesi için acilen tedbir almalıdır.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Saldırıda katledilen Deniz Poyraz'a Allah'tan rahmet, ailesine baş sağlığı diliyorum. Mevcut siyasal şiddet iklimini önlemek, siyasi partilerin ve siyasetçilerin güvenliğini sağlamak hükümetin sorumluluğundadır.

AK Parti Genel Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım: Halkların Demokratik Partisi İzmir İl Binası’ndaki saldırıyı kınıyorum. Böyle bir saldırının huzurun ve demokrasinin kalbi İzmir’imizde yaşanmasından büyük bir üzüntü duyuyorum. Saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: İzmir’de HDP il binasına yapılan saldırıyı ve cinayeti lanetliyorum. Provokasyonların hedefi karanlıktır, huzursuzluk ve güvensizliktir. Hukuk bu karanlığa asla geçit vermeyecek, olay tüm yönleriyle aydınlatılacaktır.

Ömer Çelik (AK Parti Sözcüsü): İzmir'de HDP İl binasında gerçekleşen saldırıyı ve cinayeti lanetliyoruz. Türkiye, huzur ve güvenliğini bozmaya çalışan provokasyonlara asla fırsat vermeyecektir. Güvenlik güçlerimiz ve yargı teşkilatı hadiseyi tüm boyutlarıyla açığa çıkaracaktır.

Hamza Dağ (AK Parti Genel Başkan Yardımcısı-İzmir Milletvekili): Menfur saldırıyı kınıyorum. Türkiye'nin huzur ve güvenliğini bozmaya yönelik her türlü saldırı ve girişimin karşısında olduk, olmaya devam edeceğiz.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli: HDP İzmir İl binasında bugün yaşanan saldırı ve cinayeti kınıyorum. Ülkemizin huzur ve güvenliğini hedef alan her türlü tehdit ve saldırıya karşı olan mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel: HDP İzmir il binasına yapılan saldırıyı lanetliyorum. Türkiye’de herhangi bir siyasi partiye yapılan saldırı, ülkenin siyasetine ve demokrasi düzenine yapılmış demektir. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyorum.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: Saldırıyı kınıyor, hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. İzmir'imiz huzur kentidir. Bu huzura zarar verecek her türlü girişimin karşısındayız. HDP İl Başkanlığı'nda Deniz Poyraz’ın acımasızca katledilişi içimizi yaktı. Hepimize başsağlığı dilerim. Siyaseti kutuplaştırıcı dilden arındırmak; ayrımcılıktan beslenenlere karşı birlik olmak zorundayız. Kin ve nefretten doğan hiçbir provokasyon amacına ulaşamaz.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: Yaşamını kaybeden gencimize Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Saldırıyı kınıyorum. Bu ülke çatışmadan, nefretten, kutuplaşmadan, bölünmeden medet umanlara izin vermez, vermeyecek.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: İzmir'de HDP İl Başkanlığı'na yönelik saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz'a Allah'tan rahmet diliyorum. Hukuk devletine ve devlet geleneğimize aykırı, hoşgörü kültürümüze uzak olan bu şiddet iklimine ve yapılan provokasyonlara asla geçit vermeyelim.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel: Kardeş kavgası başlatmak isteyenler bunu başaramayacak. Şiddeti doğuran nedenlerin ortadan kaldırıldığı, terörün bittiği ve herkesin özgürce fikrini söylediği ülkemizde yaşamaktır hedefimiz.

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır: HDP İzmir İl Başkanlığına gerçekleştirilen provokatif saldırıyı kınıyorum. Saldırıda hayatını kaybeden yurttaşımıza rahmet diliyorum. Nefret söylemiyle insanlarımızı ayrıştıran, kutuplaştıran dile ve mafya çetelerine geçit vermeyeceğiz. Bir arada kardeşce yaşam özlemiyle…

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.