Dolar 32,5303
%0.13
Euro 34,9399
%-0.09
Altın 2.437,080
%0.03
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
HDP İl binasındaki saldırıda öldürülen Deniz Poyraz son yolculuğuna uğurlandı

HDP İl binasındaki saldırıda öldürülen Deniz Poyraz son yolculuğuna uğurlandı

 İzmir'in Konak ilçesindeki HDP İl Başkanlığına giren silahlı saldırgan tarafından öldürülen Deniz Poyraz'ın cenazesi defnedildi.

  • Ege Postası
  • 18.06.2021 - 19:03

İzmir'deki HDP İl binasında Onur Gencer tarafından tabancayla vurularak öldürülen Deniz Poyraz için Kadifekale Hava Şehitleri Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Deniz Poyraz'ın cenazesi yakınları ve partililer tarafından İzmir Adli Tıp Kurumu morgundan alınıp Hava Şehitleri Kadifekale Camisi'ne getirildi. Polis ekipleri, cami ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. Cenazeye katılanlar, güvenlik önlemleri altında bölgeye alındı. 

Törene, Poyraz'ın annesi Fehime Poyraz, babası Abdülilah Poyraz, aile yakınları ile HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, HDP İzmir İl Başkanı Kadir Baydur ile bazı CHP ve HDP yöneticileri katıldı.

Anne Fehime Poyraz ve yakınları, tabutun başında gözyaşı döktü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da cenazeye çelenk gönderdi.

Toplumsal olaylara müdahale araçları da (TOMA) aralarında sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti üyeleri de olan binlerce kişinin bulunduğu alanda hazır bekletildi.

Pervin Buldan, cenaze öncesi caminin önünde yaptığı konuşmada, demokratik, siyaset anlayışından asla vazgeçmeyeceklerini, suçluların cezalandırılmasını istedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise kurşunların sadece HDP'ye ve Kürtlere değil, kardeşliğe ve birlikteliğe de sıkıldığını kaydederek, "Asla ölmeyeceğiz. Beraber devam edeceğiz. Hepinizin başı sağ olsun dedi." dedi.

CENAZEYİ KADINLAR OMUZLADI

Bir süre camii bahçesinde kalan cenaze, namazın kılınması için içeriye alındı. Yere konulan tabutun önünde namazın kılınmasının ardından kadınlar tarafından omuzlanan cenaze, binlerce kişinin sloganları arasında cenaze aracına konarak, defin işlemleri için Kaynaklar Mezarlığı’na götürüldü.

Şair Eşref Bulvarı'ndaki iş merkezinin 2. katındaki HDP İzmir İl Başkanlığına dün giren O.G, Deniz Poyraz'ı tabancayla öldürmüştü. Binanın çatısına çıkan O.G, polis ekiplerince yakalanmıştı. Bugün adliyeye sevk edilen O.G, sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı. (AA-DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.