Dolar 32,5677
%0.29
Euro 34,7798
%0.14
Altın 2.492,890
%0.34
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
HDP il binasındaki saldırıda hedef 40 kişilik toplantı mıydı?

HDP il binasındaki saldırıda hedef 40 kişilik toplantı mıydı?

HDP İzmir İl Başkanlığı’na silahlı saldırı düzenleyerek parti üyesi Deniz Poyraz’ı tabanca ile öldüren Onur Gencer’in sorguya alındı. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, saldırı saatinde parti binasında daha önce planlanmış 40 kişilik yönetim toplantısının son anda ertelendiğini belirterek, hedefin daha büyük bir katliam olduğunu öne sürdü. Sancar, “Bir kaos planı, bir iç çatışma hesabı devreye sokulmuştur” dedi, sağduyu mesajı verdi.

  • Ege Postası
  • 17.06.2021 - 18:27

Türkiye, saat 11:05'te İzmir'den gelen saldırı haberi ile sarsıldı. Konak İlçesi, Şair Eşref Bulvarı’nda, 32 işyerinin bulunduğu iş merkezinin ikinci katında yer alan Halkların Demokratik Partisi İzmir İl Başkanlığı’na saat 11.05’te silahlı saldırı yapıldı. Saldırgan Onur Gencer'in tabancası ile kapıya ateş ederek parti binasına girdiği, ardından HDP üyesi Deniz Poyraz'ı rehin aldığı öğrenildi. Bir süre sonra eşyaları tahrip ederek, camları kıran Onur Gencer'in, mutfak tüpü ile parti merkezini kundaklamaya çalıştığı belirtildi. Saldırgan, tabanca ile ateş ettiği Deniz Poyraz’ı katletti.

İhbar üzerine olay yerine polis, ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edilirken, İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın da olay yerine geldi. Binanın bulunduğu cadde ve sokaklar güvenlik şeridi altına alınarak, yaya ve araç trafiğine kapatıldı. Çevredeki işyerleri boşaltıldı, bazı esnaflar kepenk kapattı. Saat 12:00 sıralarında saldırgan gözaltına alındı.

ANNESİNİN YERİNE İŞE GELMİŞ

Deniz Poyraz'ın, partide çay servisi yapan annesi Fehime Poyraz rahatsızlandığı için bir günlüğüne onun yerine işe geldiği belirtildi. Deniz Poyraz'ın saldırı sırasında binada yalnız olduğu bildirildi. Savcının incelemesinin ardından Poyraz'ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere cenaze aracıyla İzmir Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz

ŞÜPHELİNİN SİLAHLI PAYLAŞIMLARI

Emniyet'teki işlemleri devam eden cinayet zanlısı Onur Gencer'in sosyal medyadaki paylaşımları dikkat çekti. Elinde tabanca ve uzun namlusu silahlar ile çekilmiş fotoğraflar paylaşan Gencer'in, “Kin yuttum kan kusturacağım” ifadelerini yazdığı görüldü.

HDP'Lİ VEKİLLER: TÜRKİYE'YE YÖNELİK PROVOKASYON

HDP İzmir Milletvekilleri olay hakkında Sözcü'ye bilgi verdi. Murat Çepni, “Parti binamızın tam karşısında bir polis çadırı var. Saldırı göz göre göre oldu” dedi. Serpil Kemalbay, Türkiye'nin bir provokasyon ile karşı karşıya olduğunu söyleyerek, “Partimiz uzun süredir hedef haline getiriliyor. Çetenin, mafyanın cirit attığı bir iktidar bloğu içinde yaşadığımız için bu saldırıyı otomatikman siyasilerin yol açtığı bir saldırı olarak görüyoruz” diye konuştu.

“HEDEFTE 40 KİŞİLİK YÖNETİM KADROSU VARDI”

HDP Genel Merkezi'nin resmi Twitter hesabından yapılan ilk açıklamada, “Saldırının faili de azmettiricileri de bellidir. Herhangi bir olumsuzluktan iktidar ve kışkırtıcılar sorumlu olacaktır” denildi. Daha sonra kameraların karşısına geçen HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ise “Bu katliam aynı zamanda bir provokasyondur. Bunun çok tehlikeli bir provokasyon olduğunu herkesin çok net görmesi gerekir. Bugün İzmir İl Örgütümüzde saldırının gerçekleştiği saatlerde yaklaşık 40 kişilik yönetici grubumuzun toplantısı vardı. Eğer daha önce planlanmış yaklaşık 40 kişilik toplantımız ertelenmemiş olsaydı sadece Deniz kardeşimizi değil, bugün bu ülkeyi, derin acılara, halkımızı derin acılara boğacak, geleceğimizi boğacak daha büyük bir katliam yaşanabilirdi” ifadelerini kullandı.

SANCAR: “DEMOKRATİK SİYASETTEKİ KARARLILIĞIMIZ KESİNDİR”

Saldırının sorumlusunun bir bütün olarak iktidar olduğunu öne süren Sancar şöyle konuştu:

“Her gün nefret dili ile konuşan, düşmanlaştırma politikasını tek yol olarak kullanan, toplumu kutuplaştıran, çatışma ortamını tahrik eden iktidar bu cinayetin de bundan sonra işlenecek benzer cinayetlerin veya katliam girişimlerinin sorumlusudur. Burada yapılan saldırının tek hedefinin, asıl hedefinin HDP olmadığını herkesin artık daha açık görmesi ve dile getirmesi gerekiyor. Yapılmak istenen bellidir. Bir kaos planı, bir iç çatışma hesabı devreye sokulmuştur. Biz bunun farkındayız. Acımız büyük, öfkemiz derin ama demokratik siyasette kararlılığımız da en az öfkemiz ve acımız kadar kesindir.” (Sözcü)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.