Dolar 32,4804
%-0.18
Euro 34,9460
%0.34
Altın 2.435,430
%0.51
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hasanağa’da gözaltına alınan 33 öğrenci serbest

Hasanağa’da gözaltına alınan 33 öğrenci serbest

İzmir'in Buca İlçesi Hasanağa Bahçesi'nde 'Barınamıyoruz' diyerek yurt ve ev kiralarını protesto eden 33 öğrenci gece geç saatlerde polis müdahalesinin ardından gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından 33 öğrenci serbest bırakıldı.

  • Ege Postası
  • 28.09.2021 - 02:44

EGEPOSTASI- Yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte  üniversite öğrencileri barınma sorunu yaşamaya devam ediyor. Fahiş kira ücretleri, konut sıkıntısı ve yetersiz yurtlardan dolayı kalacak yer bulamayan öğerciler yaklaşık bir haftadır Türkiye'nin belli başlı bölgelerinde "Barınamıyoruz" protestoları düzenliyordu.

İzmir'in Buca ilçesinde bulunan Hasanağa Bahçesi'nde de yurt ve kira ücretlerinine tepki göstererek 'barınamıyoruz' eylemlerine başlayan öğrencilere gece yarısı polis müdahale etti.

Edinilen bilgiye göre; Hasanağa Bahçesi'nde bulunan 33 üniversite öğrencisi ters kelepçeyle gözaltına alındı. Öğrencilerin bir kısmı sağlık kontrolü için Yeşilyurt Devlet Hasatanesi'ne götürüldü, diğer bir kısmı ise ifadelerinin alınması için güvenlik şubeye götürülürken, 33 öğrenci buradaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Öte yandan polisin öğrencilere müdahalesi sırasında yaşanan arbede bir öğrencinin parmağının kırıldığı iddia edildi. 

Serbest bırakılmalarının ardından öğrenciler açıklama yaptı. Açıklamada, "Barınamadığımız, geçinemediğimiz için bir haftadır Buca Hasanağa Parkı’nda üniversite öğrencileri olarak nöbetteyiz. Dün saat 01.30-02.00 civarında yoğun bir polis ablukasıyla karşılaştık ve bize işkence ederek gözaltına aldılar. Daha yeni gözaltından çıktık. Bu süreçte bize desteğe gelen halka ve avukatlara saldırdılar. Gözaltı aracında işkenceleri devam etti. Bir arkadaşımızın parmağı kırıldı, bir arkadaşımızın kolu sargıda bir arkadaşımızın da parmağı sargıda. Gözaltılarına, baskılarına rağmen geçinemeyen ve barınamayan üniversite öğrencileri olarak mücadeleyi büyütmeye herkesi dayanışmaya çağırıyoruz." denildi.

Ayrıca, öğrencilerin gözaltına alınmalarının ardından savunmaları için İzmir Barosu'nun harekete geçtiği ve Baro Başkanı Özkan Yücel'in öğrencilerin durumuyla bizzat ilgilendiği belirtildi.

Öğrencilere destek vermek için CHP Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan ve CHP Buca İlçe Başkanı Hacer Taş'ın da Yeşilyurt Devlet Hastanesi'ne gittiği aktarıldı. 

Öte yandan dün gerçekleşen Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "Son zamanlarda bazı park, bahçe buralardaki bankların üzerinde yatanlar şunu açık ve net söylüyorum, bunların bir kısmının öğrencilikle alakası yok. Bunlar kendilerine göre güya sözde öğrenci. Bunlar aynen Gezi parkı olayı neyse bunun bir başka versiyonudur" ifadelerini kullanmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.