Dolar 32,5987
%0.38
Euro 34,8082
%0.22
Altın 2.496,430
%0.48
Bist-100 9.465,00
%-0.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Hakkari'de şehit olan asker için köylüler seferber oldu

Hakkari'de şehit olan asker için köylüler seferber oldu

Hakkari'de Şehit Bebek Mustafa Bedirhan Üs Bölgesi'nde kahreden bir olay yaşandı. Üste Jandarma Uzman Çavuş Ayberk Soyutemiz, el bombasının kazayla patlaması sonucu şehit oldu. Şehit olan askerin cenazesinin alınması için de vatandaşlar olumsuz hava şartlarında seferber oldu.

  • Ege Postası
  • 17.01.2022 - 15:59

Hakkari’de Şehit Bebek Mustafa Bedirhan Üs Bölgesi'nde el bombasının kazayla patlaması sonucu Jandarma Uzman Çavuş Ayberk Soyutemiz ağır yaralandı.

Bölgeye hava şartları uygun olmadığı için helikopter gönderilemedi. Ardından ise köylülerin 8 kilometrelik çabaları sonucunda bölgeye ulaşıldı. Ancak Jandarma Uzman Çavuş Ayberk Soyutemiz şehit oldu.

Cenazenin getirilmesi için de il özel idaresine ait iş makinelerinden destek istendi. Ancak iş makinelerinin üzerine de çığ düşünce vatandaşlar zorlu şartlarda iş makineleri operatörlerini kurtardı. Şehidin cenazesi de Fatih Kışlası’na getirildi.

BUGÜN MEMLEKETİNE UĞURLANACAK

İHA'da yer alan habere göre de, şehit Soyutemiz'in Fatih Kışlası’nda yapılacak törenle memleketi Kırşehir’e uğurlanacağı belirtildi.

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık da sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda köylülere teşekkür etti.

Vali Akbıyık, “Şehit Bebek Mustafa Bedirhan Üs Bölgesinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ayberk Soyutemiz’in cenazesini almak üzere kötü hava şartlarına rağmen seferber olan, çalışmalara katılan kahraman Kadıköy halkına teşekkür ederim” paylaşımında bulundu. HABERTURK.COM

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.