Dolar 32,5692
%0.09
Euro 34,9345
%0.3
Altın 2.427,110
%0.16
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güzelbahçe'de pazar yerine çatı uçtu

Güzelbahçe'de pazar yerine çatı uçtu

İzmir'in Güzelbahçe ilçesinde, Atatürk Kültür Merkezi çatısının parçalarının şiddetli fırtına nedeniyle yakındaki pazar yerine düşmesi sonucu 2 kişi yaralandı.

  • Ege Postası
  • 06.04.2021 - 16:41

EGEPOSTASI- İHA- Olay öğleden sonra Güzlbahçe ilçesi Yalı Mahallesi'nde meydana geldi. Sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren ve öğleden sonra şiddetini artıran kuvvetli rüzgar nedeniyle Güzelbahçe Atatürk Kültür Merkezi’nin çatısı hemen yanı başında kurulan Salı pazarının üzerine düştü. 

Binadan kopup pazar yerinin üstüne düşen çatı sebebiyle vatandaşlar korku dolu anlar yaşarken, pazar tezgahlarının üstündeki meyve ve sebzeler ise zarar gördü.

Çatının pazaryerine uçması sonucu alışveriş yapmak için buraya gelen 2 kişinin yaralandığı öğrenildi.

Durum polis ve sağlık ekiplerine bildirildi. Olay yerine gelen polis ekipleri, çevredeki güvenliği sağladı.

Yaralanan 2 kişi, sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan bir kadının başında kanama olduğu, 2 yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Öte yandan pazarcı Mehmet Karabulut, fırtına nedeniyle önce küçük bir parçanın koptuğunu, yaklaşık 15 dakika sonra ise çatının pazarda bulunan vatandaşların üzerine düştüğünü söyledi.

Önce deprem oluyor sandık

Korku dolu anları anlatan bir pazarcı esnafı önce deprem olduğunu sandıklarını söyledi. Esnaf, "Çok büyük bir gürültüydü; biz önce deprem oluyor sandık. Verilmiş sadakamız varmış. Büyük bir çatı düştü buraya. Tezgahın altından 2 veya 3 kişi çıkarttık. Bir tanesi yaralıydı kafasında kanama vardı. Hastaneye götürüldü. Bizi Allah korudu" diye konuştu. Bir başka esnaf ise, "Şiddetli rüzgar sonucu yukarıdan düşen çatı parçaları arkadaşlarımızın üzerine düştü. Zararımız çok büyük. Zamanında önlem alınmadığı için şimdi bu hale geldi durum. Düzgün bir pazaryeri bize sunmadılar ne yazık ki. Canımızla ödüyorduk az kalsın"

İnsanlar kıl payı ile ölümden döndü"

Belediye yetkililerinin ihmali olduğuna dikkat çeken bir pazar esnafı ise, "Yarım saat öncesinde küçük bir parça düştü daha sonra biz belediyeyi aradık ama gelen olmadı. Sonra da büyük parça düştü. Burada abartısız 25-30 kişi vardı. Müşteriler çok yoğundu. Çatı bir tane esnafın tam üzerine düştü. Burada insanlar kıl payı ile ölümden döndü. Mallarımız komple ziyan oldu" açıklamasında bulundu.

Sokağa savrulan çatı malzemeleri belediye ekiplerince kaldırıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.