Dolar 32,5622
%0.23
Euro 34,9730
%0
Altın 2.447,820
%0.48
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Güvenlik Soruşturması' kanun teklifi yeniden oylanacak

'Güvenlik Soruşturması' kanun teklifi yeniden oylanacak

TBMM Genel Kurulu'nda dün muhalefetin oyları ile reddedilen, 'Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması' ile ilgili kanun teklifinin yeniden görüşülmesine ilişkin TBMM Başkanlık Tezkeresi kabul edildi. Güvenlik soruşturmasını yeniden yasalaştırmak isteyen Ak Parti'nin, Genel Kurul’da yapılan oylamada reddedilen teklifi Başkanlık Divanı kararıyla yeniden oylamaya sunmak istemesi, içtüzüğe aykırı olmasına rağmen Meclis'te kabul edildi. Teklif, salı günü yeniden görüşülecek.

  • Ege Postası
  • 01.04.2021 - 17:07

Türkiye Büyük Millt Meclisi'nde (TBMM) dün (31 Mart) muhalefet milletvekillerinin oylarıyla reddedilen Güvenlik Soruşturması ve Arşiv teklifi yeniden oylanacak. Reddedilen teklif, 6 Nisan Salı günü görüşülecek.

TBMM Başkanlık Divanı'nda, teklifin maddelerine geçilmesine yönelik oylamanın yenilenmesine ilişkin karar, Başkanlık Tezkeresi olarak Genel Kurul'da okundu. Tezkerenin kabul edilmesinin ardından Genel Kurul'da, kamu görevine ilk kez atanacaklar için güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması zorunluluğu getiren teklifin maddelerine geçilmesi için oylama tekrarlandı.

NE OLMUŞTU?

Ak Parti'nin kamu görevlerine alınacaklar için güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasını içeren 16 maddelik kanun teklifi, Ak Partili vekillerin  katılmadığı oylamada muhalefetin oyları ile reddedilmişti. Ak Parti, muhalefet milletvekillerinin oylarıyla reddedilen teklifi, Anayasa ve Meclis İçtüzüğü'nü yok sayarak bugün yeniden oylatma kararı almış, Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un devreye girmesini istemişti.

Meclis tarihinde ilk kez yaşandığı kaydedilen bu duruma, muhalefet sert tepki göstermişti. Kanun'a göre, Meclis tarafından reddedilen kanun teklifleri, ret tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe, aynı yasama dönemi içinde tekrar verilemiyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.