Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gülşen cezaevinden çıktı!

Gülşen cezaevinden çıktı!

Konserinde imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözlerden dolayı "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan tutuklanan Gülşen, ev hapsiyle tahliye edildi. Gülşen, 14.30 sularında önce cezaevinden çıktı.

  • Ege Postası
  • 29.08.2022 - 13:44

İmam hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan hakkında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan Gülşen, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Mahkeme, yapılan değerlendirme sonucunda ünlü şarkıcının adli kontrol tedbirlerinden olan "konutu terk etmeme" şartıyla tahliyesine karar verdi. Gülşen, 14.30 sularında önce cezaevinden çıktı.

30 Nisan 2022'de Ataşehir'de verdiği konserinde imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözlerden dolayı, "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan hakkında başlatılan soruşturma kapsamında adliyeye çıkarılan Gülşen, geçtiğimiz perşembe akşamı tutuklanmıştı.

Ünlü şarkıcının avukatı Emek Emre tarafından, İstanbul Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilmek üzere tutukluluğun kaldırılması talebiyle itiraz dilekçesi sunulmuştu.

TAHLİYE KARARI

İtirazı üst mahkeme olan İstanbul 27. Asliye Ceza Mahkemesi değerlendirdi. Şarkıcı Gülşen'in itirazını değerlendiren mahkeme tahliye kararı verdi.

Mahkeme tahliye gerekçesinde, şüphelinin üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, delillerin toplanmış olması, bu aşamadan sonra şüphelinin kaçma ve delilleri karartma şüphesinin bulunmayışı, bakmakla mükellef olduğu yaşı küçük çocuğunun bulunmasını, tutuklama maddeleri dikkate alındığında alması muhtemel cezaya ilişkin infaz koşulları da hep birlikte değerlendirildiğinde tutuklamadan beklenen faydanın adli kontrol tedbirleri ile sağlanabileceğini belirtti.

Gülşen cezasına ev hapsi şeklinde devam edecek.

Gülşen, saat 14.30 sularında cezaevinden avukatı Emek Emre ile çıktı. Ünlü şarkıcı, gazetecilerin sorularına yanıt vermeden kendisini bekleyen otomobile bindi.

"EV HAPSİNİN KALDIRILMASI İÇİN TALEPTE BULUNACAĞIZ"

Gülşen Çolakoğlu'nun avukatı Emek Emre, Gülşen'in tutukluluk halinin sonlandırılmasından dolayı mutlu olduklarını, ancak ev hapsinin kaldırılması için talepte bulunacaklarını belirtti.

Gülşen'in eşi Ozan Çolakoğlu ise basın mensuplarına kısa ve net cevap vererek, "Mutluyum" dedi.

EV HAPSİ NEDİR?

Ev hapsi uygulamasında suçlu olan kişinin her hangi bir mazereti yok ise konutu terk edemez ya da ev değiştiremez. Sadece doğal afet gibi durumlarda terk etmesine müsaade edilir ancak yine de kontrol edilip takip edilir. Acil bir durum var ise buna göre izin verilir. Bunun dışında Denetimli Serbestlik Müdürlüğünden izin alması lazım. Eğer izin almadan evden çıkar ise yasalara uymamış olur ve kalan cezası katlanarak bütün cezasını hapishanede geçirmek zorunda olacaktır.

Bunun yanı sıra uygulama sırasında evden dışarı çıkma izni de verilmektedir. Bu izinler şu şekilde olmak zorundadır;

Ev hapsi yaşayanlar ilk 6 ay içerisinde günde 1 saat dışarı çıkma izni verilir.

İkinci 6 ay için günde 2 saat evden dışarı çıkma izin verilir.

Üçüncü 6 ay için günde 3 saat evden dışarı çıkma izin verilir.

Dördüncü 6 ay için ise 4 saat evden dışarı çıkma izin verilir.

Dışarı çıksa da elektronik kelepçeyi asla çıkarmaması gerekmemektedir. Bu izinler uygulamasının yanı sıra polis ya da yetkili memurlar bazı vakitlerde suçluyu evinde ziyaret ederek durumunu kontrol eder.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Gülşen Çolakoğlu, 30 Nisan 2022'de Ataşehir'de bir konser sırasında, "İmam Hatip'te okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor" şeklindeki beyanda bulundu.

Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 24 Ağustos 2022 gecesi şarkıcı Gülşen Çolakoğlu hakkında imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözlerinden dolayı "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan resen soruşturma başlatıldığı ve polis tarafından hazır edilmesi talimatı verildiği açıklandı.

ÖZÜR DİLEDİ

Gülşen, yaşananların ardından Instagram hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Uzun yıllardır birlikte çalıştığım çalışma arkadaşlarım ile iş ve çalışma ortamında yapmış olduğum bir espri toplumu kutuplaştırmaya hedefleyen kimseler tarafından öne çıkarılarak yayınlanmıştır. Sözlerimin ülkemizdeki kutuplaştırmayı hedefleyen kötü niyetli kimselere malzeme vermiş olmasından dolayı üzgünüm. İnandığım özgürlüğü savunurken eleştirdiğim radikal uca kendimin savrulduğunu görüyorum. Videodaki söylemimden rahatsızlık duyan ve incinen herkesten özür diliyorum. Daha başka bir dil bulmalıydım; bulacağım."

Ardından şarkıcı, 25 Ağustos'ta polis tarafından gözaltına alınarak İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi. Basın Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı tarafından ifadesi alınan Çolakoğlu, tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Çolakoğlu'nun Nöbetçi İstanbul 2. Sulh Hakimliği'nce tutuklanmasına karar verildi. Gülşen mahkemenin tutuklama kararın ardınan Bakırköy Kapalı Kadın Cezaevi'ne götürüldü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.