Dolar 32,5636
%0.16
Euro 34,6942
%0.09
Altın 2.418,440
%-0.59
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Görevi başında katledilen sağlık çalışanları İzmir'de denize karanfiller bırakılarak anıldı

Görevi başında katledilen sağlık çalışanları İzmir'de denize karanfiller bırakılarak anıldı

Görevi başında katledilen sağlık çalışanları, 14 Mart Tıp Bayramı'nda İzmir'de denize karanfiller bırakılarak anıldı. Pandemi sürecinde de 553 sağlık çalışanının yaşamını yitirdiği vurgulanan basın açıklamasında, "20 yıldır uygulanan sağlıkta dönüşüm programı çalışanların iş yükünü artırmış; esnek güvencesiz çalışma, tükenmişlik getirmiş, aynı zamanda şiddeti körüklemiştir" denildi.

  • Ege Postası
  • 14.03.2022 - 18:12

İzmir Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan sağlık çalışanları ile oda ve sendika temsilcileri, geçmişte görevi başında katledilen meslektaşlarının fotoğraflarını taşıdı. 14 Mart Tıp Bayramı'nda "Yaşamak, yaşatmak istiyoruz" sloganları atan sağlık çalışanları, denize karanfiller bırakarak hayatını kaybeden meslektaşlarını andı.

"ASIRLAR GEÇSE DE UNUTULMAYACAK"

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şube Eş Başkanı Erkan Batmaz'ın okuduğu açıklamada, pandemide 553 sağlık çalışanının da önlenebilir bir hastalıktan yaşamını yitirdiği vurgulandı. Basın açıklamasında şunlar kaydedildi:

"İnsanlığa karşı işlenen suçlarda zaman aşımı olamayacağını hatırlatmak istiyoruz. Çünkü toplumun vicdanında açılan yaralar, zaman aşımı ile kapanamayacak, üzerinden asırlar da geçse unutulamayacak kadar derindir. Sivas’ta katledilen Dr. Behçet Aysan’ı saygıyla anarken bu ülkenin onurlu insanları Sivas’ta yakılanları asla unutmayacaktır. Necati Aydın, Ayşenur Şimşek, Abdülaziz Yural, Şehmuz Dursun, Eyüp Ergen nezdinde tüm kaybettiğimiz ve katledilen sağlık emekçilerini saygıyla anıyoruz. 20 yıldır uygulanan sağlıkta dönüşüm programı çalışanların iş yükünü artırmış; esnek güvencesiz çalışma, tükenmişlik getirmiş, aynı zamanda şiddeti körüklemiştir. Bugün gelinen noktada kayda geçen, günlük 50’den fazla şiddet vakası vardır. Kayıtlara geçmeyen daha da fazla olduğu bilinmektedir. Artan şiddet sonucu Ersin Arslan, Melike Erdem, Kamil Furtun, Aynur Erdem, Hasan Orhan Çetin yaşamlarını yitirmişlerdir. Maalesef bir daha olmasın diyoruz ve hep yeni acılar yaşıyoruz. Dr. Fikret Hacıosman da bunlardan biri.

"ŞİDDET SON BULSUN"

Pandeminin ilanı ile beraber iki yıl içerisinde maalesef önlenebilir nedenlerden dolayı 553 mesai arkadaşımızı kaybettik. Bütün arkadaşlarımızı saygıyla anıyor, unutmayacağımızı, unutturmayacağımızı, tüm sağlık emekçilerinin yaşadığı haksız, hukuksuz uygulamaların takipçisi olacağımızı bir kez daha yineliyoruz. Yaşamdan ve yaşatmaktan yana olan biz sağlık ve sosyal hizmet emekçileri, bu ülkede daha fazla ölüm, daha fazla yaralanma, kan ve gözyaşı istemiyoruz. Bir kez daha bu sorunun önlenebilir bir sorun olduğunun altını çizerek bu soruna sessiz kalmadığımızı ve kalmayacağımızı ilan ediyor ve şiddetin son bulmasını istiyoruz." (ANKA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.