Dolar 32,5234
%0.22
Euro 34,5738
%0.08
Altın 2.492,130
%0.23
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Genel Sağlık-İş Sendikası Başkanı Uğur: Gitmeyeceğiz, direneceğiz...

Genel Sağlık-İş Sendikası Başkanı Uğur: Gitmeyeceğiz, direneceğiz...

Genel Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Derya Uğur, özel hastanelere geçen hekimler için "Varsın gitsinler" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yanıt verdi. Uğur, "Gitmeyeceğiz, direneceğiz; emeğimizin, eğitimimizin karşılığını alana kadar mücadele edeceğiz" dedi.

  • Ege Postası
  • 08.03.2022 - 22:59

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bugün kadın muhtarlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu hastanelerinden ayrılıp özel hastanelere geçen hekimlere ilişkin, “Özel sektör çok daha büyük paralar verdiği için oralara kaçıp gidiyorlarmış. Bakın açık konuşuyorum. Varsın gidiyorlar, gitsinler. Bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam ederiz. Bunlarla beraber bu yola devam ederiz. Daha da ileri gidiyorum. Gerekirse yurt dışından ülkemize dönmek isteyenleri süratle buraya davet eder ve onları da ülkemizde istihdam ederiz. Buralar boş kalmaz, merak etmeyin” dedi.

Genel Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Derya Uğur, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözlerine yazılı bir açıklamayla yanıt verdi. Uğur, açıklamasında şunları kaydetti:

"HEDEF GÖSTERİLDİK"

"Ebedi önderimiz Atatürk’ün 'Beni Türk hekimlerine emanet ediniz' sözünden geldiğimiz nokta 'Giderlerse gitsinler' olmuştur. Hekimler olarak, iyi hekimlik yapmak istediğimizi söyledik, 'şiddet son bulsun' dedik, tek istediğimiz insan onuruna yaraşır iş ve yaşam koşulları iken 'Halkı kin ve nefrete sürükleyen bir söylemle hedef gösterildik. 

'Varsın gidiyorlarsa gitsinler, bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam eder buralarda yola devam ederiz’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, daha mezun bile olmadan öğrencilerin geleceklerini yurt dışında aramakta olduğu bilgisinin verilmediği görülmektedir. Kendisine hatırlatılması gereken bir diğer konu, yurt dışına gitmeyip ülkesine hizmet etmeyi seçen yeni mezunlara ihtisasını yapması için kimin rehberlik edeceğidir.  

"BU VATANIN EVLATLARINI OKUTANLAR ŞAHISLAR DEĞİLDİR"

Devletin liyakat, tecrübe ve bilgi gerektiren tüm kadrolarının içini boşaltıp liyakatsiz, deneyimsiz ve bilgisiz yandaşları söz konusu görevlere getiren bir zihniyetin aynı yaklaşımı hekimlere de göstermesi şaşırtıcı değildir. Sağlık sistemini ayakta tutan, öve öve bitiremediğiniz binalar değil, bu ülkenin yetişmiş insan gücüdür. Ayrıca bu vatanın evlatlarını okutanlar şahıslar değil, bu ülkenin yok edilmeye çalışılan sosyal devlet anlayışıdır.

Yüzyıl önce yurdumuz toprakları emperyalistler tarafından işgal edildiğinde gitmeyen, direnen ebedi önderimiz Atatürk’ün silah ve mücadele arkadaşı kahraman Tıbbiyeli Hikmet Boran’ın yüzyıl sonraki meslektaşları olarak gitmeyeceğiz, direneceğiz; emeğimizin, eğitimimizin karşılığını alana kadar mücadele edeceğiz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.