Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gazeteci Ümit Kartal’ın ikinci kitabı çıktı: İmza günü 29 Mayıs’ta

Gazeteci Ümit Kartal’ın ikinci kitabı çıktı: İmza günü 29 Mayıs’ta

Gazeteci ve Yazar Ümit Kartal, işçi öykülerini kaleme aldığı Ahraz’dan sonraki ikinci kitabı ‘Dünya Döner De Devran Dönmez Mi!’ ile okurların karşısına çıkıyor. Okurların, Türkiye’nin özellikle son 10 yılına tanıklık edeceği kitabın ilk imza günü ise 29 Mayıs Pazar günü saat 14.00-17.00’da Alsancak Penguen Kitabevi’nde yapılacak.

  • Ege Postası
  • 19.05.2022 - 15:13

Gazeteci ve Yazar Ümit Kartal’ın farklı dönemlerde kaleme aldığı politik yazılarından derlenen ‘Dünya Döner De Devran Dönmez Mi!’ isimli kitabı Biz Kitap’tan çıktı.

Geçtiğimiz haftalarda yeni baskısı yapılan ve işçi öykülerini yazdığı ‘Ahraz’ isimli ilk kitabının ardından ikinci kez okurlarıyla buluşan Ümit Kartal, Türkiye’nin özellikle son 10 yılındaki gelişmelerine tanıklık ettiği yazılarla okurların zihinlerini tazeleyecek.

EDİTÖR NOTLARI EKLENDİ

Dönemi itibariyle güncel olan yazılara, kitaba özel ‘editör notları’ da eklendi. Yazıların konusunu ve dönemini hatırlatan editör notlarını ise Gazeteci Yağız Barut derledi.
Kitabın önsözünü de kaleme alan Barut, “Kitaptaki yazıları daha önce okumuş olabilirsiniz ancak bugünün koşullarıyla yeniden okuyunca hem hafızanız tazelenecek hem de bugünlere nasıl gelindiğini bir kez daha değerlendirme fırsatı bulacaksınız. Okurken bazen kızacak, sık sık ‘Neler yaşamışız’ diyerek şaşıracak ve unuttuklarınızın acısını hissedeceksiniz ama her yazının sonunda illa ki bir ümit duyacaksınız. Üstelik başka çareniz olmadığı için değil, siz de inandığınız için o güzel günlere” ifadelerini kullandı.

DEVRAN DÖNÜNCE…

İkinci kitabının heyecanını ve onurunu yaşadığını söyleyen Gazeteci Ümit Kartal ise; 10 Ekim Ankara Gar Katliamı’ndan Türkiye Cumhuriyeti’nin rejiminin değiştiği seçimlere kadar pek çok kritik dönemeçte kaleme aldığı yazılarının bir kitap ile geleceğe iz bırakmasını istediğini ifade etti.
Kitaba özel olarak eklenen ‘editör notları’ sayesinde yazıların hangi dönemde ve hangi koşullarda yazıldığının daha iyi anlaşılacağını ve Türkiye’nin çok hızlı değişen gündeminde kıyıda köşede kalan konuların yeniden hatırlanacağını kaydeden Kartal, “Arşiv Kayıtlarınızdan Belgeseller Yapacağız! başlıklı yazımda belirttiğim üzere, yeni kitabımla; kimsenin hiçbir şeyi unutmadığını, geçmişinden utanmadığını, kimseden korkmadığını yeniden ve yeniden anlatmak ve devran dönünce herkesin hak ettiği yeri alacağını göstermek istedim” diye konuştu.

Öte yandan Ümit Kartal, 29 Mayıs Pazar günü saat 13.00-17.00 saatleri arasında Alsancak Penguen Kitabevi’ndeki imza gününe tüm okurları beklediğini de sözlerine ekledi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.