Dolar 32,4801
%-0.18
Euro 34,9530
%0.36
Altın 2.438,120
%0.62
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Gazeteci Selahattin Duman hayatını kaybetti

Gazeteci Selahattin Duman hayatını kaybetti

Gazeteci yazar Selahattin Duman, 71 yaşında tedavi gördüğü hastanede sabaha karşı vefat etti. Öte yandan Duman'ın cenazesi yarın Bodrum'da toprağa verilecek.

  • Ege Postası
  • 22.04.2021 - 09:10

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan, son olarak 1,5 ay önce kalp kapağından ameliyat geçiren Duman'ın cenazesi, tedavi gördüğü İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinden yakınlarınca alındı.

Duman'ın cenazesinin yarın vasiyeti gereği Muğla'nın Bodrum ilçesinde toprağa verileceği bildirildi.

"BİR KÜTÜPHANE YANDI"

Selahattin Duman'ın kardeşi Zarif Duman Pekol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağabeyinin dostlarının gösterdiği ilgi ve doktorların desteğiyle sağlık sorunları yaşadığı son 8-9 ayı iyi geçirdiğini söyledi.

Hastalığı sırasında yaptıkları sohbette ağabeyinin "Yaşlı bir insan öldüğünde bir kütüphane yanarmış" şeklindeki Çin atasözünü aktardığını belirten Pekol, "Bir kütüphane yandı benim için. İçim de yandı." ifadelerini kullandı.

Pekol, geçen yıl geçirdiği trafik kazasının ardından Duman'a aort anevrizması teşhisi konduğunu aktararak, şöyle konuştu:

"Onun ameliyatını oldu. Kol ameliyatı oldu, böbrek tedavisi oldu. En son 3 kalp kapağı değişti ve sağ koroner baypas yapıldı bir seferde. Muhteşem bir ameliyattı, çok başarılı geçti. Emeği geçen herkese minnettarım. Yoğun bakım sürecini de çok güzel geçirdi. Fakat aniden bir koroner kriz diyelim, o nedenle öldü."

TORBALI'DA KAZA GEÇİRMİŞTİ

Duman,14 Temmuz tarihinde İzmir'in Torbalı ilçesinde bir çekiciyle çarpışarak trafik kazası geçirmişti. Torbalı Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Duman'ın kazada kolu kırılmış ve aort damarında büyüme tespit edilmişti. Ünlü gazeteci kazanın ardından 19 gün yoğun bakımda kalmış daha sonra taburcu edillmişti. 

SELAHATTİN DUMAN KİMDİR? 

Ankara'da 1950 yılında dünyaya gelen Duman, çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı ve yönetici olarak görev aldı.

Yazar, gazeteci, köşe yazarı, sinema eleştirmeni ve oyuncusudur. Annesi Nimet Duman, babası Dr. Abdullah Duman'dır. Uzun yıllar Sabah ve Vatan gazetelerinde hem yöneticilik hem de köşe yazarlığı yaptı.

Sinema eleştirmenliği de yapan Duman, "Kendimi Tebrik Ederim", "Suçumuz Mükemmel Olmak", "Kadınları Anlamış Gibi Yapma Sanatı" kitaplarını yazdı.

Komser Şekspir, Romantik ve Bir Erkeğin Anatomisi filmlerinde rol aldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.