Dolar 32,5801
%0.29
Euro 35,0341
%0.18
Altın 2.460,910
%1.01
Bist-100 9.835,00
%1.21

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Foça'da 5 kişinin öldüğü tekne faciasıyla ilgili davada karar! Kaptana ne ceza verildi?

Foça'da 5 kişinin öldüğü tekne faciasıyla ilgili davada karar! Kaptana ne ceza verildi?

İzmir'in Foça ilçesinde 5 kişinin ölümüyle sonuçlanan tekne kazasıyla ilgili davada yargılanan kaptan, "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

  • Ege Postası
  • 08.06.2021 - 13:03

Karşıyaka 3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan kaptan A.D. katılmazken, müştekiler Kardelen Coşkun ve Erdal Göksoy ile taraf avukatları salonda hazır bulundu.

Sanık A.D'in avukatı Mustafa Onur Metin, beraat istediklerini belirterek, "Müvekkilimiz olsa olsa kapasitesinden fazla yolcu alması nedeniyle sorumlu tutulabilir. Bilinçli taksir koşulları oluşmamıştır." dedi.

Mahkeme heyeti, sanık A.D'nin "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan 13 yıl 4 ay hapisle cezalandırılmasına, kaptanlık ehliyetine 2 yıl el konulmasına ve kaçma şüphesi olduğu gerekçesiyle sanık hakkında yakalama emri çıkarılmasına karar verdi.

Olay

İzmir'in Foça ilçesinde Kumburnu mevkiinden 2 Ağustos 2020'de denize açılan ve içinde 10 kişinin bulunduğu “Egemm” isimli tekne, Atatürk Adası yakınlarında rüzgarın da etkisiyle alabora olup, battı. Bölgeye sevk edilen Sahil Güvenlik ekipleri, Kaan Niyazi Özerman (19), Kardelen Coşkun (17), Sude Naz Solak (14), Mustafa Güzel (29) ve teknenin sahibi kaptan Adem Demir'i kurtardı. Şennur Avcı (41) ile Sermin Özerman (38), kızı Elif Naz Özerman (15) ve oğlu Çınar Ege Göksoy'un (8) ise cansız bedenlerine ulaşıldı. Kaybolan Sarp Göksoy'un (9) ise teknenin batığının bulunduğu Atatürk Adası'nın doğusunda, Foça sahiline yakın bir yerde 23 gün sonra cansız bedeni bulundu.

Kaçmasının ardından bir gün sonra yakalanarak tutuklanan kaptan A.D, daha sonra serbest bırakılmıştı. (AA-İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.