Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Foça Cezaevi kendi enerjisini üretecek

Foça Cezaevi kendi enerjisini üretecek

Adalet Bakanlığı Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu, kendi enerjisini üretmek için düğmeye bastı. Cezaevi yönetimi, mülkiyeti cezaevine ait olan arazide Güneş Enerji Santralleri (GES) kurulumu için hazırladığı proje tanıtım dosyasını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sundu.

  • Ege Postası
  • 24.09.2021 - 11:28

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Küresel ısınmanın etkileri her geçen gün daha fazla hissedilirken kişi ve kurumlar alternatif enerji üretim yollarına yönelmeye başladı. Geri dönüşüm hareketi ile plastik ve cam gibi malzemelerin yeniden değerlendirilmesinin yanında alternatif enerji üretim yollarına da yönelim arttı. Bu yolların en çok tercih edilen ve gelir gider dengesi bakımından en verimi olanı da Güneş Enerji Santralleri (GES) oldu.

Bu kapsamda geçtiğimiz aylarda Aliağa’da bulunan İzmir Açık Ceza İnfaz Kurumu, mülkiyetinde bulunan arazide GES kurulumu için harekete geçmişti. Aliağa’nın ardından temiz enerji için bir adım da Adalet Bakanlığı Foça Açık Ceza İnfaz Kurumu’ndan geldi. Cezaevi yönetimi, Atatürk Mahallesi, 24 ada 5 parselde mülkiyeti kendisine ait olan alanda GES kurulumu için Çevre ve Şehircilik Bankalığı’na hazırladığı proje dosyasını sundu.

Proje dosyasında, proje sahasının infaz kurumunun bitinde yer aldığı belirtilirken en yakın yerleşim biriminin ise 1,6 kilometre uzaklıkta olduğu bilgisine yer verildi. 

4,08 hektarlık alanda kurulacak santralin planlanan kurulu gücü ise 3,03 MWe olacak.

Proje dosyasında, güneş enerji santralinde monokristal fotovoltaik modüller ile üretilen doğru akım elektrik enerjisi eviriciler yardımıyla alternatif enerjiye çevrileceği ve üretilecek elektrik enerjisinin tamamının Açık Ceza İnfaz Kurumunun ihtiyacını karşılamak üzere kullanılacağı belirtildi.

Santralde, 8000 adet 450 Wp panel, 30 adet 100 kWe inverter/1 adet 30 kWe inverter 3030 kWe (AC) / 3600 kWp (DC) yer alacağı bilgisine yer verildi.

Dosyada, proje bedelinin ise 13 milyon 701 bin lira olarak planlandığı belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.