Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Flaş! Ekrem İmamoğlu için suikast ihbarı

Flaş! Ekrem İmamoğlu için suikast ihbarı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na suikast yapılacağı bilgisi üzerine İçişleri Bakanlığı, İmamoğlu'nun koruma ekibini uyardı. Sözcü Yazarı İsmail Saymaz'a konuşan bir bakanlık yetkilisi "İstihbarat geldi, uyardık" dedi.

  • Ege Postası
  • 01.12.2020 - 22:11

İBB kaynaklarından edinilen bilgiye göre 10-15 gün önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'na terör örgütü IŞİD'in Türkiye'deki militanlarının suikast hazırlığı içinde olduğu ihbarı iletildi.

İmamoğlu'nun güvenlik ekibinin bu konuda bilgilendirildiği ve ek önlemler için harekete geçildiği belirtildi. İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği'ne ek koruma talebinde bulunulduğu öğrenildi. Henüz koruma sayısının arttırılmadığı da kaydedildi.

BAKANLIK YETKİLİSİ: ÖNLEMLERİMİZİ ALDIK

İçişleri Bakanlığı yetkilileri konuyla ilgili olarak Sözcü Gazetesi Yazarı İsmail Saymaz'a konuştu.

Bir bakanlık yetkilisi şunları söyledi:

* Elimize bir istihbari bilgi notu ulaştı. Bu bilgi notunda başka isimler de var.

* Ancak somut ya da güncel bir suikast tehdidi söz konusu değil. Yalnızca bir duyum söz konusu.

* Bu duruma istinaden biz devlet olarak önlemlerimizi aldık, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da koruma ekibini uyardık.

* Kimi siyasiler ya da yöneticiler hakkında dönem dönem bu ve benzeri duyumlar ulaşıyor ve gerekli önlemler alınıyor.

İçişleri Bakanı Soylu’dan İmamoğlu’na suikast ihbarıyla ilgili açıklama

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na suikast yapılacağı ihbarıyla ilgili Sözcü Gazetesi yazarı Uğur Dündar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştü. Soylu, Dündar'a "Derecelendirilmeye göre operasyonlar yapılır ve böylece girişimler tesirsiz hale getirilir ve böyle bir tehlike bertaraf edilir. Ama bunlar açıklanmaz" dedi.

Sözcü Gazetesi yazarı Uğur Dündar, ihbarla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaptığı görüşmeyi Halk TV’de açıkladı.

TEHLİKE BERTARAF EDİLİR AMA AÇIKLANMAZ

Soylu, Dündar’a konuyla ilgili şunları söyledi:

* Zaman zaman siyasi kişilikler veya dönemin çok popüler insanları ya da devlette görev yapan kilit noktalarda görev yapanlarla ilgili olarak istihbari bilgiler ulaşır bize.

* Bu ya açık istihbarat kaynaklarından elde edilir ya da terör örgütlerinin veya bu eylemleri yapacak grupların teknik takipleri sırasında elde edilir veya operasyonlardan sonra yapılan sorgulamalarda buna benzer duyumlar alınır ve bu istihbaratlar titiz bir şekilde değerlendirilir ve derecelendirilir.

* Ve gerekirse o kişiyi koruyan koruma polislerine bildirilir, Koruma Şube Müdürlükleri ve istihbarat birimlerimiz tarafından. Ve onların daha dikkatli olmaları konusunda bazı bilgiler paylaşılır. Gerekirse bu ekipler takviye edilir.

* Tabi bu arada derecelendirilmeye göre operasyonlar yapılır ve böylece bu girişimler tesirsiz hale getirilir ve böyle bir tehlike bertaraf edilir. Ama bunlar açıklanmaz.

BENİMLE İLGİLİ DE BAZI OPERASYONLAR YAPILDI

Dündar, konuşmasına şöyle devam etti:

* Ben tahmin ediyorum sayın İçişleri Bakanı da yoğun bir şekilde terör operasyonları yaptığı için o da zaman zaman bu tür istihbari bilgiler elde ediyordur.

* Aşağı yukarı 30 yıldır polis teşkilatı tarafından görevlendirilmiş bir koruma polisim var. Onun koruması altında yaşıyorum. Zaman zaman yaptığım haberlerin toplumda yarattığı etkiler nedeniyle zaten tüm terör örgütlerinin ölüm listesinde adım bulunuyor. Bu koruma ekipleri arttırıldı.

* Mesela zaman geldi 4 kişilik bir ekip beni korudu. Devlet bu konularda son derece hassastır ve gereken istihbaratları en iyi şekilde değerlendirir.

* Benimle ilgili de bazı operasyonlar yapıldı ama bunları toplumla pek paylaşmadım.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.