Dolar 32,4743
%0.08
Euro 34,7657
%0.13
Altın 2.476,480
%0.58
Bist-100 9.530,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Felaketten İzmir'e acı haber! 2 orman işçisi hayatını kaybetti

Felaketten İzmir'e acı haber! 2 orman işçisi hayatını kaybetti

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangını söndürme çalışmasına katılan 2 işçinin cansız bedenine ulaşıldı, yaralı 2 işçi tedavi altına alındı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, şehit olan yangın işçilerden birinin Bergamalı olduğunu duyururken, "hemşehrimiz Erdal Tovka ve Yaşar Cinbaş’a Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve metanet diliyorum." dedi.

  • Ege Postası
  • 31.07.2021 - 12:16

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 4 gündür süren orman yangını, rüzgarın etkisiyle zaman zaman kontrolden çıkıyor. Dün akşam saatlerinde Güğlen Dağı'nda başlayan orman yangını, kısa sürede Gebece Mahallesi´ni tehdit etmeye başladı.

DHA'da yer alan habere göre, hızla ilerleyen alevler nedeniyle, hilal şeklinde dağın eteğine sıralanan evlerden bazıları yandı. Mahalle tahliye edilirken bazı vatandaşlar ise evlerinin önündeki kışlık yakacak odunları uzaklaştırmaya çalıştı.

BÖLGE GECE BOYU ARANDI

Havadan ve karadan müdahalenin sürdüğü mahalle tamamen duman altında kaldı. Dün gece Güğlen Dağı´na giden orman işçileri Erdal Tovka ve Yaşar Cinbaş, alevlerin arasında kaldı. İki işçiye ulaşılamayınca AKUT'tan destek istendi. Gece boyu bölgede yapılan arama çalışmalarında, Erdal Tovka ve Yaşar Cinbaş'ın Beloluk mevkiinde yanan arazözde cansız bedenlerine ulaşıldı.

Yolun alevler nedeniyle kapalı olduğunu söyleyen Mustafa Kaya, "Şu an mahalle ve dağ yanıyor. Yol kapalı. Orman yandığı için taşlar dökülmüş. Güğlen Dağı yerleşim yeri. Yazlık ve kışlık olarak kullanılan bir yer burası. Her yer tahliye edildi. Köyde yaralanan yok ama 2 orman işçisine dün gece ulaşamadılar" dedi.

Ali Kaya ise yeşil alanın tamamen yandığını söyledi. Eşyaları ve hayvanları yangından kurtardıklarını belirten Kaya, "Eşimi, çocuklarımı ve hayvanlarımı güvenli bölgeye götürdüm" diye konuştu.

Hasan Kaya ise köy evi olduğu için alt katında samanlık ve odunların olduğunu belirtti. 2 orman işçisinin yaşamını yitirdiğini söyleyen Kaya, "Dış cephesini helikopter söndürebilir belki ama iç kısmına bir şey yapamaz. Yanmasın diye dua ediyoruz. Dün ikindi saatlerinde ormana ait arazöz yangın nedeniyle patlamış. İki orman işçisi ölmüş diyorlar" dedi.

YANAN ARAZÖZDEN ÇIKAMAMIŞLAR

Feci olayla ilgili detaylar da ortaya çıktı. İlçenin Gebece Mahallesi Gülen Dağı Beloluk mevkisinde, dün öğleden sonra kuvvetlenen yangına müdahalede bulunulan arazöz devrilerek, alevler arasında kaldı.

Arazöz sürücüsü Niyazi İskarca ve yangın işçisi Ali Hüseyin Karakaya, yaralı olarak araçtan çıkıp, uzaklaştı. Orman işçileri Erol Tovka ve Yaşar Cinbaş ise yanan arazözden çıkamadı. Yaralı işçiler, bölgeye gelen sağlık ekibi tarafından yapılan müdahalenin ardından ambulansla Manavgat Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Gece boyu bölgede yapılan arama çalışmalarına AKUT ekibi de destek verdi. Orman işçileri Erol Tokla ve Yaşar Cinbaş'ın, Beloluk mevkisinde yanan arazözdeki cansız bedenlerine ise sabah saatlerinde ulaşıldı. İşçilerin cansız bedenleri, Manavgat Devlet Hastanesi morguna konulacak.

BAKAN PAKDEMİRLİ'DEN BAĞSAĞLIĞI MESAJI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de, Antalya'daki yangına müdahale eden iki kişinin şehit olduğunu duyurdu. Pakdemirli, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında, "Yangına müdahale eden iki kahraman kardeşimizi Antalya'da şehit verdik. Acımız çok büyük. Mekanları cennet olsun. Ailelerine ve sevenlerine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun." ifadelerini kullandı.

YAŞAMINI YİTİRENLERİN SAYISI 5'E ÇIKTI

2 orman işçisiyle birlikte Manavgat'taki yangında yaşamını yitirenlerin sayısı 5'e çıktı. Daha önce de Hasan Ali Yüksel ile Osman ve Şehri Kardaş çifti yaşamını yitirmişti.

VALİ KÖŞGER DUYURDU

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, şehit olan yangın işçilerinde birinin Bergamalı olduğunu duyurdu.

Köşger açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

"Antalya/Manavgat’da devam eden yangına müdahale ederken şehit olan yangın işçileri Bergamalı hemşehrimiz Erdal Tovka ve Yaşar Cinbaş’a Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve metanet diliyorum. Yine ikisi Bergamalı hemşehrimiz olan yaralı görevlilerimize acil şifalar diliyorum."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.