Dolar 32,5587
%0.06
Euro 34,9888
%0.46
Altın 2.420,060
%-0.13
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Evde ben tedavisi riskleri nelerdir'

Evde ben tedavisi riskleri nelerdir'

Çeşitli cihazlar, evde benleri ve diğer lezyonları çıkarmanızı sağladığını iddia ediyor. Peki, bu prosedürü bir doktor olmadan önce bilmeniz gerekenler nelerdir'

  • Ege Postası
  • 08.09.2020 - 15:08

Pandemi tüm dünyada devam ederken; normalde başka bir yerde yaptığınız bir şeyin “ev tipi” versiyonunu denemiş olabilirsiniz. Evde spor, evde yemek yapmak ya da sanal sohbetler popülerlik kazanırken, bu yaşam tarzı değişikliklerinin çoğu size genellikle zarar vermez. Bununla birlikte, bazı şeylerin profesyonellere bırakılması daha iyidir.

Evde ben yok etme cihazları, ciltle ilgili endişelerini kendi elleriyle temizlemeye çalışan kişiler için cazip bir fikir gibi görünebilir. Ancak, benleri ve diğer cilt lezyonlarını çıkarmak için yakmak, dondurmak ya da lazer yapmayı vaat eden ürünler; potansiyel olarak çok çeşitli zararlı yan etkilere ve istenmeyen sonuçlara neden olabilir. Yani, bu riski almaya değmeyebilir.

Evde benleri yok etmek, evde saçlarını kesmeye benzemeyebilir. Bir et benini evde çıkarmaya çalışmanın çok ciddi riskleri vardır. Bazı insanlar, makas gibi çok çeşitli aletlerle benleri çıkarmaya çalışabiliyor.

Cildinizden bir şeyi kendi başınızla çıkarmakla ilgili temel sorun; o lezyonun iyi huylu mu yoksa kötü huylu mu olduğunu anlamanızın hiçbir yolu olmamasıdır. Doktorlar, şüpheli lezyonları tanımak için yıllarca eğitim almış olmalarına ve lezyonu belirleyebilmelerine rağmen, nasıl ilerleyeceklerine karar vermeden önce tam olarak ne olduğunu belirlemek için bir biyopsiye ihtiyaç duyarlar.

Evde ben yok etmek, evde saç kesmek gibi bir şey değildir!

Hoşunuza gitmeyen bir et benini, doktora gitmeyerek çıkarabilirsiniz. Ancak, aslında kötü huylu bir beni çıkarıyor olabilirsiniz.

Melanom, erken bir aşamada yakalanmazsa diğer organlara hızla yayılabilen tehlikeli bir cilt kanseri türüdür. Melanomu kendiniz keserseniz, lezyona ait hücreler deride kalabilir ve kan dolaşımı yoluyla vücudun diğer bölgelerine yayılabilir. Aslında, bunların hepsi siz fark etmeden gerçekleşir.

Bir doktor, herhangi bir teşhisten emin olmak için doku üzerinde bir biyopsi yapacaktır. Et beni kötü huyluysa; kalan kanserli hücreleri çıkarmak ve kanserin yayılmadığından emin olmak için, muhtemelen ameliyata ihtiyacı olacaktır.

Bir diğer risk de enfeksiyon!

Ben tedavisi için evde kendi yöntemlerinizi kullanmanın bir diğer riski de enfeksiyon. Evde benlerini yok eden kişilerin; cilde ve ameliyat sonrası bakıma bir doktor kadar özen göstermesi pek mümkün değildir.

Bir enfeksiyon, bölgedeki iyileşmeyi geciktirir ve yara izi kalma olasılığını arttırır. Et beni, evde çıkarıldıktan sonra yara izi oluşma riski de, bir doktor tarafından alınan bir lezyona oranla çok daha yüksektir. Yüksek bir yara izi riski, ilk etapta bir et benini evde çıkarma arzunuzdan çok uzaklarda olabilir.

Etkisiz kısmı çıkarma riski

Evde ben tedavisi ile ilgili bir diğer risk de, etkisiz ve kısmi çıkarma riskidir. Temel olarak, yok etmek işlemi tamamen işe yaramayabilir. Sonunda, sadece et beninin yalnızca üst kısmını kesebilirsiniz. Bu da, benin bir kısmının cildin daha derin katmanlarında kalmasına ve istediğiniz estetik görünümden ulaşamamanıza neden olur. Ve et beninin kurcalanmış olması, yolda sorunlarla karşılaşmanıza neden olabilir. Estetik riskler, yanlış çıkarma potansiyelinin yüksek olması ve tehlikeli bir cilt kanserini doğru bir şekilde ele alamama riski; evde et beni tedavisi yapmaya çalışmanın son derece riskli olduğunu gösteriyor. Uzmanlar da evde et beni çıkarmayı asla önermiyor.

Bir doktordan randevu alın ve cildinizde yeni ya da alışılmadık bir şey hakkında endişeleriniz varsa gerekli tetkikleri yaptırın. COVID-19 salgını sırasında bir hastaneye gitmek daha zor olabilir. Bu nedenle, öncelikle bir değerlendirme almak için doktorunuza fotoğraf göndermeyi deneyebilirsiniz.

Önemli olan, endişelerinizin bir profesyonel tarafından ele alınmasını sağlamaktadır. Böylece, lezyonlarınız bir uzman tarafından güvenli bir şekilde ele alındığı için içiniz daha rahat olur.

Climed Klinik ben tedavisi konusunda kanıtlanmış metotlarla sizlere yardımcı olabilir. Ameliyatsız ben tedavisi için Climed’e ulaşmak için bu linke tıklayabilirsiniz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.