Dolar 32,5863
%0.34
Euro 34,7861
%0.16
Altın 2.509,270
%1
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan ve Biden arasındaki görüşme  sona erdi

Erdoğan ve Biden arasındaki görüşme sona erdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Brüksel'de gerçekleşen NATO Zirvesi'nde ABD Başkanı Joe Biden ile ikili görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşme, 20 Ocak'ta Başkan seçilen Biden'ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Başkan sıfatıyla ilk yüz yüze görüşmesi olma özelliğini taşıyor. 45 dakika süren baş başa görüşme sonrası, heyetler arası görüşmeye geçildi. Görüşme sonrasında Biden, "Erdoğan ile çok iyi bir görüşme yaptık" ifadesini kullandı.

  • Ege Postası
  • 14.06.2021 - 19:55

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden, saat 18.00'da başlaması beklenirken, 1 saat ertelendiği açıklanan görüşmelerine saat 19.00'da başladı.

45 dakika süren ikili görüşme sonrasında, heyetler arası görüşmeye geçildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Brüksel'de gerçekleşen NATO Zirvesi öncesinde ABD Başkanı Biden ile bir süre sohbet etmişti.

HEYETLER ARASI GÖRÜŞME SONA ERDİ

Erdoğan ve Biden'ın, NATO Zirvesi kapsamında NATO Karargahı'nda başkanlık ettikleri heyetler arası görüşme 40 dakika sürdü.

Görüşmede Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Murat Mercan eşlik etti

ERDOĞAN ÖNEMLİ NOKTALARA DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Brüksel'e hareket etmeden yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Birinci derecede Türkiye-Amerika ilişkilerini şöyle masaya bir yatırmamız gerekiyor. Birçok tabii dedikodular vesaire içeride, dışarıda oldu. Bunları geride bırakıp 'Neler yapabilir, neler yapacağız' bunları konuşmamız lazım.

Görüşme alanımız çok geniş. Zira 24 Nisan, bizler için maalesef çok çok olumsuz bir süreç oldu. Böyle bir yaklaşımı tabii ki beklemezdik ama bu yaklaşım bizleri ciddi manada üzmüştür ve bunu gündeme getirmeden geçmeyi tabii doğru bulmamız mümkün değil. Zira Türkiye rastgele bir ülke değil."

(Habertürk)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.