Dolar 32,5259
%0.12
Euro 34,9324
%-0.11
Altın 2.439,530
%0.14
Bist-100 9.717,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan'dan vatandaşlara TURKOVAC çağrısı

Erdoğan'dan vatandaşlara TURKOVAC çağrısı

Yerli Covid-19 aşısı TURKOVAC acil kullanım onayı aldı. TURKOVAC'ın seri üretiminin başladığını belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "(TURKOVAC) Gelecek haftadan itibaren yaygın kullanıma geçmiş olacağız" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Vatandaşlarımızı en kısa sürede randevularını alarak TURKOVAC aşısını yaptırmaya davet ediyorum" dedi.

  • Ege Postası
  • 22.12.2021 - 15:06

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan, "Turkovac inşallah tüm dünyayla, tüm insanlıkla buluşuyor" açıklamasında bulundu.

Sağlık Bakanı Koca, yerli Covid-19 aşısı TURKOVAC'ın acil kullanım onayı aldığını bildirdi. Bakan Koca, "Bugün itibariyle Covid-19 aşısı üreten dokuz ülkeden biri olduk" diyerek, TURKOVAC aşısının seri üretiminin başlamış olduğunu duyurdu.

GELECEK HAFTADAN İTİBAREN YAYGIN KULLANIMA GEÇİLİYOR

Bakan Koca, TURKOVAC aşısının yıl bitmeden acil kullanım onayı alarak, üretiminin başlamış olduğunu söyleyerek, "Bir hafta 10 gün içinde tetkiklerin biteceğini ümit ediyoruz. Gelecek haftadan itibaren yaygın kullanıma geçmiş olacağız" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gereken onayları alarak üretim ve kullanma aşamasına gelen TURKOVAC aşımız, milletimizi salgına karşı en etkili şekilde koruma gayretlerimizin sembolüdür" diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "TURKOVAC'ın üretimiyle birlikte bu aşımızı tüm insanlıkla paylaşmaktan memnuniyet duyacağız."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ÜÇÜNCÜ BİR ALTERNATİF OLARAK YERLİ AŞIMIZ TURKOVAC'I DA SUNABİLECEĞİZ

Erdoğan, "Sinovac ve Biontech aşılarının ardından üçüncü bir alternatif olarak yerli aşımız TURKOVAC'ı da sunabileceğiz. Bazı vatandaşlarımızın aşı olmak için tüm riskleri göze alarak kendi ürünümüzü beklediğini biliyorum. Bu vatandaşlarımızı en kısa sürede randevularını alarak TURKOVAC aşısını yaptırmaya davet ediyorum" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.