Dolar 32,4935
%0.06
Euro 34,6725
%-0.17
Altın 2.495,790
%0.46
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan: Avrupa ve ABD ile sıkıntımız yok

Erdoğan: Avrupa ve ABD ile sıkıntımız yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Gölbaşı Şehir Geçişi Açılışı ve Eti Maden Lityum Üretim Tesisi'nin açılışına Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantı ile katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ne Avrupa ne de ABD ile özel bir sıkıntımız yok. Her gelişme Türkiye'nin bölgedeki gücünü gösteriyor. Bor minerallerinin kullanım yelpazesini daha da genişletmeyi planlıyoruz. Tesisimizin tam kapasite devreye girmesiyle, yerli lityum üretiminde kullanılacak. Yerli lityum üretimi yüksek teknolojik ürünlerdeki yerlilik oranını da artıracak" ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 26.12.2020 - 14:56

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

"Ankara'yı kara, demir ve hava yollarıyla geleceğe hazırlamak için tarihi önemde yatırımlar gerçekleştirdik. Bu şehre gerçek bir başkent görünümü kazandırmak için çok çalıştık.

Esenvoğa'yı sıfırdan yapmışçasına yineledik. Çok sayıda yol ve metro projesini şehrimize kazandırdık.

Halkçılık adına halk düşmanlığı peşinde koşanlara rağmen Ankara'yı geliştirip güzelleştirdik. Yatırımlarımızı engellemek için canhıraş bir şekilde çalışanların şimdi bu hizmetleri büyük bir keyifle kullandıklarını da biliyoruz.

İnsanlarımızın kalbinden kopup gelen bin Allah rızası nidasından daha değerli bir şey olmadığı bilerek çalışmaya devam edeceğiz.

Birileri çıkıp bunca yatırıma ne gerek var diyordu. Hatta açtığımız okullara öğrenci, açtığımız yollara araç bulunamayacağını söyleyenler oldu. 

Yolların, tünellerin, viyadüklerin ne işe yaradığını soranlar ömürlerine yollarda geçiren kamyon şoförlerimize sordunlar. Hizmete açtığımız hastanelerin ne işe yaradığını hastalara, sağlık personeline sorsunlar.

Karadeniz'de bulduğumuz doğalgaza bile sevinemeyecek bir zihniyetten söz ediyoruz.

Ülkeye hizmet edenlere her türlü yalan ve iftirayla saldıran, kendi içlerinde taciz, tecavüz ve hırsızlık furyasını ise görmezden gelen bu zihniyetin ipliğini pazara çıkarmakta kararlıyız. Ne geçmişlerinde ne de bugünlerinde ülkenin hayrına yaptıkları hiçbir yatırımları, hiçbir başarıları olmayanları milletimiz gayet iyi tanıyor. Aynı anda birçok cephede verdiğimiz mücadeleyi zafere ulaştırana kadar durmayacağız, dinlenmeyeceğiz, tereddüt göstermeyeceğiz.

En büyük şerefin, en büyük payenin, en büyük siyasetin milletimize eser kazandırma, hizmet etme, ülkemizin itibarını yükseltme olduğu inancıyla gece gündüz çalışmayı sürdüreceğiz.

Şimdi 2 yıl sonra inşallah altın madenimizi Söğüt'te çıkardığımızı görecekler.

Türkiye 2023 hedeflerine ulaşacaktır.

Ülkemiz artık marjinal gruplar ve dış kaynaklı mekanizmalarla yolundan döndürelemez.

Ne Avrupa ne de ABD ile özel bir sıkıntımız yok. Her gelişme Türkiye'nin  bölgedeki gücünü gösteriyor."

Ardından Cumgurbaşkanı Erdoğan, Eti Maden Lütyum Üretim Tesisi'nin açılışında konuştu.

"Bu süreçte heekes kimin hangi amaçlarla hareket ettiğini tartma fırsatı blunuyor. Aramıza hiç kimsenin hiçbir doğrudan ve dolaylı engelin girmesine izin vermeyeceğiz. Salgının gündemimizi esir almasına izin vermiyoruz. Biz kısır gündemlerin peşine düşmüyoruz. 

Enerji alanında müjdeler dolu bir bereketli yıl yaşadık. Doğalgaz keşifleri ülkemizin gerçek potansiyelini ortaya koymuştur. 

Bor madenine özel önem veriyoruz.  Hemen her alanda bor madeninden istifade ediliyor. Bor minerallerinin kullanım yelpazesini daha da genişletmeyi planlıyoruz.

Türkiye'nin yer altı kaynaklarından uzun yıllar boyunca yeterince istifade edememesinin sebebi bu yönde attığı adımların sabote edilmesidir.

Tesisimizin tam kapasite devreye girmesiyle, yerli lityum üretiminde kullanılacaktır. Yerli lityum üretimi yüksek teknolojik ürünlerdeki yerlilik oranını da artıracak."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.