Dolar 32,5948
%0.37
Euro 34,8108
%0.23
Altın 2.494,820
%0.42
Bist-100 9.457,00
%-0.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Enes Kara'nın adı otobüs durağına verildi

Enes Kara'nın adı otobüs durağına verildi

Türkiye İşçi Partili öğrenciler, kaldığı cemaat yurdunda intihar eden Enes Kara için İzmir'de eylem yaptı. Dokuz Eylül Üniversitesi önündeki otobüs durağına 'Enes Kara Durağı' yazısı asan öğrenciler, "Enes’in katili onu cemaat ve tarikatların insafına bırakan, öğrencilerin en temel hakkı olan barınma ihtiyacını bile karşılayamayan saray düzenidir" açıklamasını yaptı.

  • Ege Postası
  • 19.01.2022 - 17:56

İzmir'de Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesi öğrenciler, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara’nın cemaat yurdunda yaşamına son vermesi nedeniyle hükümete tepki gösterdi. Dokuz Eylül Üniversitesi önündeki otobüs durağına 'Enes Kara durağı' adını veren öğrenciler, “Enes'in katili saray düzeni, cemaat yurtları kapatılsın” yazılı afişler astı.

"KARANLIĞA TESLİM OLMAYACAĞIZ"

Öğrenciler şu açıklamayı yaptı:

"Sıra arkadaşımız Enes Kara, cemaat yurdunda yaşadığı baskılardan ve gelecek kaygısından dolayı yaşamına son verdi. Enes’in katili onu cemaat ve tarikatların insafına bırakan, öğrencilerin en temel hakkı olan barınma ihtiyacını bile karşılayamayan saray düzenidir. Biz bugün bu durağa sıra arkadaşımız Enes Kara’nın adını verdik. Yaşadıklarımızı sürekli dile getiren dindar ve kindar şiarıyla gerçekleştiğini biliyoruz. Biz bu düzene mecbur değiliz. Arkadaşlarımızın her geçen gün yoksulluk, işsizlik, geleceksizlik nedeniyle yaşamına son vermesine artık tahammülümüz kalmadı. Her güne sıra arkadaşlarımızın intihar haberiyle yandığımız eli kanlı bir düzeni kabul etmiyoruz. Arkadaşlarımızı TÜGVA, Ensar ve buna benzer tarikat yurtlarına mahkûm bırakanların karşısında aydınlık bir ülkeyi kuracağız. Tarikat yurtları kapatılsın. Karanlığa teslim olmayacağız." (ANKA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.