Dolar 32,3306
%0.25
Euro 35,0565
%-0.19
Altın 2.284,980
%0.33
Bist-100 8,98
%1.95

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Endişelendiren görüntülerin ardından Vali Köşger'den açıklama: Sonuçları bir hafta sonra göreceğiz

Endişelendiren görüntülerin ardından Vali Köşger'den açıklama: Sonuçları bir hafta sonra göreceğiz

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Çeşme’deki yoğunluğa dikkat çekti. Vali Köşger, Çeşme’deki vaka sayılarında artış olduğunu belirterek, “Çok dramatik olmamakla birlikte bir artış söz konusu. Çeşme’de şu an günlük birkaç vaka kaydı var. Şimdiki yoğunluğun sonucunu bir hafta sonra görececeğiz. Bu bayram öncesi yoğunluğun sonucu” dedi.

  • Ege Postası
  • 23.07.2021 - 16:15

ÖZLEM KARA/ EGEPOSTASI- Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları, 1 Temmuz itibarıyla kaldırılmıştı. Yasakların kalkması ve Kurban Bayramında ilan edilen 9 günlük tatilde vatandaşlar yazın kavurucu sıcağından uzaklaşmak için tatil beldelerine akın etti.
Dün Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı haftalık mavi tablo ve güncel koronavirüs verilerinde de ciddi bir artış gözlemlenirken, gözler Çeşme’ye çevrildi.
Vaka sayılarının patladığı Antalya ve Muğla’dan gelen kötü haberlerin ardından nüfusu günlük 1 milyonu aşan Çeşme’deki vaka sayısı merak konusu olmuştu.
Çeşme’de Mayıs ayının son günlerinde Belediye Başkanı Ekrem Oran, ilçede vaka sayılarının sıfırlandığını duyurmuştu.
Öte yandan yaz mevsimi olması ve 9 günlük Kurban Bayramı tatili dolayısıyla Çeşme plajları tıklım tıklım doldu, ilçede adeta adım atacak yer kalmadı.
Endişelendiren görüntülerin ardından son verileri Egepostası’na değerlendiren İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Çeşme’de vaka sayılarının arttığını belirtti.


“YOĞUNLUĞUN SONUÇLARINI BİR HAFTA SONRA GÖRECEĞİZ”
Vali Köşger, Çeşme’deki bayram yoğunluğunun sonuçlarını bir hafta sonra ortaya çıkacağını vurgulayarak, “Çeşme’deki vakalarda çok dramatik olmamakla birlikte bir artış söz konusu. Çeşme’de şu an günlük birkaç vaka kaydı var. Şimdiki yoğunluğun sonucunu bir hafta sonra görececeğiz. Bu bayram öncesi yoğunluğun sonucu. Vatandaşlarımıza, bayram öncesindeki uyarılarımızda o merkezliydi. Henüz tam olarak çözüm bulunmuş değil. Aşılama hızına bağlı olarak da vaka sayılarında  bir düşme var ama salgının ölümcüllüğü ve bulaşıcılığı devam ediyor. Vatandaşlarımıza kendi sağlıkları açısından dikkat etmeleri gerektiğini söylüyoruz” dedi.
AŞI ÇAĞRISI
Vatandaşların maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmeleri gerektiğini ifade eden ve aşı yaptırmalarını öneren Vali Köşger, “Öncelikle kurallara dikkat etsinler ve aşı olsunlar. Çeşme’ye bir milyon civarında  vatandaşımız tatil yapmak için geldi. Bu vatandaşlarımız Türkiye'nin muhtelif yerlerinden geldiler. Muhtemelen aşısız olanlar da var. Vatandaşlarımızın bu süreçte dikkat etmeleri gerekiyor” diye konuştu.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.