Dolar 32,5114
%-0.11
Euro 34,7993
%-0.19
Altın 2.430,930
%0.03
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'En İyi Narkotik Polisi Anne' projesi Ödemiş ve Tire'de tanıtıldı

"En İyi Narkotik Polisi Anne" projesi Ödemiş ve Tire'de tanıtıldı

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "En İyi Narkotik Polisi Anne" projesi İzmir'in Ödemiş ve Tire ilçelerinde tanıtıldı.

  • Ege Postası
  • 25.06.2021 - 18:21

Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün bahçesinde düzenlenen toplantıya, Ödemiş Kaymakamı Fatih Aksoy, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Özge ve diğer ilgililer katıldı.

Programda Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesinde görevli personel tarafından, proje detaylarına ilişkin sunum gerçekleştirildi.

Kaymakam Fatih Aksoy, burada yaptığı konuşmada, uyuşturucuyla mücadelede farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir projeye başlattıklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Polisimiz, jandarmamız dışarıda bu zehirle, uyuşturucuyla mücadele ederken içeride de annelerimiz, çocuklarımızı bu zehirden kurtarmak için bir farkındalık oluşturmalı çocuklarını, çocukların hareketlerine izlemeliler ve bizleri bilgilendirmeliler. Hep beraber bu konuya eğilirsek, bu konuda başarılı olacağımızı düşünüyorum. Bu projenin bugün ilk adımında Ödemiş’te öğretmen evi önünde projeyle ilgili broşür dağıtılacak."

"En İyi Narkotik Polisi Anne" projesi Tire'de tanıtıldı

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "En İyi Narkotik Polisi Anne" projesi İzmir'in Tire ilçesinde tanıtıldı.

Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Tire Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, uyuşturucuyla mücadelede farkındalık oluşturmak amacıyla böyle bir proje başlatıldığını belirterek şunları kaydetti:

"Topyekûn mücadeleye ihtiyaç var. Bu konuda hem basın mensuplarının desteğine ihtiyacımız var hem de anneleri, aileleri işin içine katmamız gerekiyor. Bu kapsamda yapacağımız eğitim faaliyetleri olacak, annelerimizi eğitim faaliyetlerine davet edeceğiz, kendilerine madde bağımlığı hakkında eğitim vereceğiz. İnşallah uyuşturucu ile ilgili bu mücadelede ilerleyeceğiz."

Programda ayrıca Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesinde görevli personel tarafından, projeyle ilgili broşür dağıtıldı. (AA)

Urla'da "En iyi Narkotik Polisi; Anne" projesi hayata geçti

İçişleri Bakanlığı’nca başlatılan çocukların ve gençlerin uyuşturucu kullanımının önüne geçilmesi konusunda anne duyarlılığından faydalanmak amacıyla "En iyi Narkotik Polisi; Anne" projesi, İzmir’de Urla Kaymakamlığı’nca hayata geçirildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından, uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı, aile içi iletişim, çocuk/ergen iletişimi, bağımlılık sorununda çözüm yolları ve önerileri gibi konularda, anne ve anne adaylarının bilinçlendirilmesi ve farkındalıkların arttırılması, anneler aracılığıyla uyuşturucu kullanımının erken tespiti ve bağımlılık sarmalına yakalanmadan çocuğa erken müdahale edilmesi amacıyla, “En iyi Narkotik Polisi; Anne” projesi hayata geçirildi. Bu kapsamda; 26 Haziran Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü öncesi Urla Kaymakamı Murtaza Dayanç, ilçede bulunan kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ile Urla Belediye Başkanlığı Toplantı salonunda bir araya geldi.

Sanat Sokağı'nda stant kurulacak

Toplantıda, 2021-2022 döneminde projenin sürdürülebilirliği konusunda yapılacak olan faaliyetler ele alınırken, proje kapsamında; Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlendiği kurslarda, kurs alan anneler ile cuma günü ilçede kurulan semt pazarındaki anneler, ilçe kaymakamı ve kurum müdürleri tarafından ziyaret edilerek kendilerine bilgilendirme amaçlı broşür dağıtımı gerçekleştirildi.

26 Haziran Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı İle Mücadele Günü olması sebebiyle cumartesi günü Sanat Sokağı'nda stant kurularak iskele ve Çeşmealtı bölgelerinde broşür dağıtımları gerçekleştirileceği öğrenildi. (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.