Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Emin Şen'in bakanlıktaki görevi değişti

Emin Şen'in bakanlıktaki görevi değişti

CHP'li Özgür Özel'in Meclis'te açıkladığı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'troll ordusunun başı' olduğunu iddia ettiği Emin Şen gündem oldu. Özel konuşurken Şen'in bakanlıktaki görevi değişti.

  • Ege Postası
  • 12.01.2023 - 17:14

Gazete Duvar'ın haberine göre, 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili önemli bir dosya açıklayacağını belirten CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te basın toplantısı düzenledi.

İddiaları belgeleriyle göstereceğini belirten Özel, İçişleri Bakanlığı müşaviri olduğunu söylediği Emin Şen'in, sahibi veya ortağı olduğu şirketler aracılığıyla Süleyman Soylu'nun bakan olduğu dönemde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İçişleri Bakanlıklarından milyonlarca liralık ihaleler aldığını aktardı. Özel ardından, AK Parti'nin troll hesaplarına yön veren 25 kişilik bir Telegram grubundaki yazışmaları gösterdi. Şen'in de içinde bulunduğu ve troll hesaplarında yaratılan yalan haberlerin 8 bin trolle servis edildiğini ileri sürdü.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN BİLGİ NOTU YAYINLADI, SİTESİNDE DEĞİŞTİRİLDİ

İçişleri Bakanlığı'ndan gazetecilere gönderilen bilgi notunda şöyle dendi:

"CHP milletvekili Özgür Özel’in ismini zikrettiği Emin Şen; devlet memuru olmayıp, bakan müşaviri görevi de bulunmamaktadır."

Ancak Özel'in "8 bin kişilik trol ordusu"nun başında olduğu ve Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Müdürlüğü'nün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu aleyhinde attığı tweetleri paylaştığını öne sürdüğü Emin Şen'in İçişleri Bakanlığı sitesinde sayfası olduğu görüldü. 

Özgür Özel konuştuğu sırada yapılan değişiklikle Emin Şen’in görevi “müşavir”likten “danışman”lığa düşürüldü.

Özel basın toplantısı sonrası yaptığı açıklamada bir paylaşım yaparak, 

" Basın toplantımıza başladığımızda Emin Şen, atanma tarihi de belli olan bir bakan müşaviriydi... Basın toplantımız bittiğinde Emin Şen'in sayfasına ulaşılamıyordu. Şimdi de atanma tarihi kaldırılarak Bakan Danışmanı olmuş!" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.