Dolar 32,4573
%-0.09
Euro 34,6726
%-0.86
Altın 2.436,330
%0
Bist-100 9.883,00
%1.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Eğitim ihalesi iptal edilmişti: Enver Aysever Başkan Soyer’e dava açıyor

Eğitim ihalesi iptal edilmişti: Enver Aysever Başkan Soyer’e dava açıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2021 yılı içinde Yaşam Boyu Eğitim Projesi kapsamında okur-yazarlık eğitimi ihalesinde eğitimi vermesi planlamış ve eğitim için Gazeteci Enver Aysever’le anlaşmıştı. Ancak belediyenin proje için 238 bin 500 liralık ihale açtığı iddiaları tepkilere neden olmuş ve ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ihalenin iptal edildiğini duyurmuştu. İhalenin iptal edilmesinin ardından Aysever, Başkan Soyer'e dava açacağını duyurdu.

  • Ege Postası
  • 29.03.2021 - 17:31

EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz haftalarda 2021 yılı içinde "Yaşam Boyu Eğitim Projesi" kapsamında okur-yazarlık eğitimi verme kararı almıştı. 18 yaşın üstünde 20 kişi eğitim görmesi planlanan projede  belediyenin proje için 238 bin 500 liralık ihale açtığı ve gazeteci Enver Aysever ile sözleşme imzaladığı iddiaları son günlerde tartışma konusu olmuştu.

Eğitim için anlaşıldığı iddia edilen meblağ ise kamuoyundan ve İzmir siyasetinin muhalefeti Cumhur İttifakı tarafından sert bir dille eleştirilmişti.

Eleştirilerin ardından İzmir Büyükşehir Belediye başkanı tunç soyer bir açıklama yaparak, ihalenin iptal edildiğini duyurmuş ve iptal haberini "Gazeteci Yazar Enver Aysever’le Yaşam Boyu Eğitim başlıklı hizmet alımı anlaşmasının ihale süreci konusunda Belediyemiz adına açıklama yapılmıştır.

Kamuoyunda oluşan hassasiyete kayıtsız kalmam mümkün değildir. Söz konusu ihalenin iptal edilmesi talimatını verdim. Saygılarımla" ifadeleriyle paylaşmıştı.

Yaşanan gelişmelerin ardından aysever, Başkan Soyer’e dava açacağını duyurdu.

Enver Aysever, sosyal medya hesabından duyurduğu açıklamada, “İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in ‘kişiye özel ihale’ adlı haberlere yönelik tutumu nedeniyle dava açacağımı kamuoyu ile paylaşmak isterim” 

Sayın Soyer ısrarlı çağrılarımı yanıtsız bıraktığı için bu yola başvurmak zorunda kaldım” diyen Aysever, sorduğu soruların yanıt bulması gerektiğini ifade etti:

“1- Söz konusu atölye çalışması ile ilgili ihale kararını kim aldı?

2- İhalenin kişiye özel şekilde algılanmasına neden olacak biçimde kaleme alınmasına kim izin verdi?

3- Dokuz ay sürece olan çalışmanın ayrıntıları neden belirtilmedi?

4- Alınacak ücretin aylık olacağı neden açıkça yazılmadı?

5- İhaleye hangi firmalar katıldı, kazanan firmanın konusu nedir?

6- İhaleye katılan firmalar hangi teklifleri sundu?

7- Eğer ihale yasalsa neden iptal edildi ve ortada bir suç varamış, kanun dışılık söz konusuymuş izlenimi yaratıldı?

8- Sayın Soyer ihale ile benim uzaktan yakından ilgim olmadığını bildiği halde neden bunu toplumla paylaşmadı?

9- Eğer bu türden başka ihaleler yaptıysa onlar da iptal edildi mi?

Tüm bu soruları mahkeme kanalıyla soracağız ve yanıtlarını resmi kanallardan edinip toplumla paylaşacağız. Benim gibi yaşamını alınteri ile kazanmış, emek mücadelesine vermiş birinin bu iftiralara, karalamalara katlanması, boyun eğmesi söz konusu değildir. Sessiz kalarak bu izlenimi yaratan Soyer yazık ki olumsuz algının sorumlusudur” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.