Dolar 32,3286
%0.24
Euro 35,0658
%-0.16
Altın 2.301,820
%1.07
Bist-100 9,04
%2.68

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ege Üniversitesi ilk 5’te

Ege Üniversitesi ilk 5’te

Dünya üniversiteleri akademik sıralamasının resmi yayıncısı olan ShanghaiRanking, 2021 Dünya Üniversiteleri Akademik Sıralaması (ARWU)- 2021 sonuçlarını açıkladı. Toplamda 2 binden fazla üniversitenin değerlendirildiği ve sadece en iyi bin sonucun yayınlandığı listede Ege Üniversitesi, Türkiye’de 5’inci sıraya yerleşti. Ege Üniversitesi, Diş Hekimliği alanında da dünyada ilk 200’e girmeyi başardı.

  • Ege Postası
  • 17.08.2021 - 10:30

Sıralamayı değerlendiren Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Son dönemde üniversitemiz ailesiyle birlikte tam bir seferberlik ruhu ile çalışarak oluşturduğumuz huzurlu ve güvenli kampüs ortamı, erişilebilir yönetim anlayışımız ve interaktif uygulamalarımız meyvelerini vermeye devam ediyor.  Üniversitemiz 4 yıl önce belirlediği yol haritası kapsamında belirlediği hedeflerinin somut çıktılarını bir bir alıyor. Sürekli iyileştirme çalışmalarımız sonucunda ulusal ve uluslararası alanda var olan başarılarına her geçen bir yenisi ekliyor. Dünyanın en saygın üniversite derecelendirme organizasyonlarından birisi olan ShanghaiRanking ARWU- 2021 dünya üniversiteleri sıralaması yayımladı. 2 binden fazla üniversite değerlendirildi.  Sadece en iyi bin sonucun yayınlandığı listede üniversitemiz geçen sene olduğu gibi bu sene de Türkiye’de 5’inci sıraya yerleşti. Üniversitemiz ayrıca Diş Hekimliği alanında, URAP 2021 sıralamasından sonra ARWU 2021 sıralamasında da dünyada ilk 200’de yer aldı. Bu başarıda emeği geçen mensuplarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Rektör Budak, “Türkiye’de bir ilki başararak YÖKAK tarafından uygulanan Kurumsal Akreditasyon Programında 5 yıl süre ile tam Kurumsal Akreditasyon almaya hak kazanan üniversitemiz, araştırma üniversitesi olma hedefine ulaşmak için de gün sayıyor. Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı tarafından öğrencilerin görüşü alınarak gerçekleştirilen Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırmasında, Devlet Üniversitelerinin Genel Memnuniyet Sıralamasında önemli bir sıçrama yaparak 4’üncü sıraya yükselen üniversitemiz yeni akademik dönemde de başarı trendini zirveye taşımak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Ege Üniversitesi ailesi olarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu somut hedefler doğrultusunda; eğitim öğretim, araştırma geliştirme ve topluma hizmet faaliyetleriyle dünyanın önde gelen saygın kuruluşlarından birisi olma hedefiyle çalışmalarımızı tam bir seferberlik ruhu ile sürdüreceğiz” dedi.

Bağımsız bir değerlendirme kuruluşu olan ShanghaiRanking, ARWU 2021 sıralamasında kullanılan verileri kendisi topluyor. Üniversitelerden veri talep etmeyen kuruluş THE ve QS’in aksine anket verileri de kullanmıyor. Sırlama toplam altı gösterge ile hesaplanan genel puana göre yapılıyor. Nobel Ödülleri ve Fields Madalyaları ile akademik yayın performansının öncelikli olarak değerlendirildiği ARWU 2021 göstergeleri sırasıyla;  Nobel Ödülleri ve Fields Madalyaları kazanan mezun sayısı;  Fizik, Kimya, Tıp ve Ekonomi dallarında Nobel Ödülü ve Matematikte Alan Madalyası olan akademik personel sayısı;  Clarivate Analytics tarafından seçilen Yüksek Atıf Alan Araştırmacıların sayısı; 2016 ve 2020 yılları arasında Nature ve  Science dergilerinde kurum adresli makale sayısı;  2020 yılında Science Citation Index-Expanded ve Social Science Citation Index'te indekslenen toplam makale sayısı ve son olarak bahsi geçen göstergelerin öğretim üyesi sayısına oranı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.