Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Düzceli vatandaş: 23 yıl önceki depremden daha şiddetli geldi bana

Düzceli vatandaş: 23 yıl önceki depremden daha şiddetli geldi bana

Düzce’de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremden etkilenen vatandaş, “Kimse evde oturamıyor. 23 yıl önceki manzarayı aynen yaşıyoruz. 23 yıl önceki depremden daha şiddetli geldi bana” dedi.

  • Ege Postası
  • 23.11.2022 - 11:57

Düzce’de bugün saat 04.08’de 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremden etkilenen Düzce merkeze bağlı Duraklar Köyü'nden bir yurttaş, 12 Kasım 1999’da yaşanan depremden daha şiddetli bir deprem hissettiklerini aktardı. Ateş yakarak dışarıda bekleyen Düzceli yurttaş şunları söyledi:

“Komşularımızın yanına geldik ateş yakmışlar. Hiç kimse evde oturamıyor. Komşuları bir dolaşalım dedik. 23 yıl önceki manzarayı aynen yaşıyoruz. 23 yıl önceki depremden daha şiddetli geldi bana. Çok sarsılma oldu. Ufak tefek yıkımlar oldu şu anda ama. Can kaybımız yok önemli olan o zaten.”

GECEYİ SOKAKTA GEÇİREN VATANDAŞ: "SOKAKTA BİR SÜRÜ İNSAN ÇARESİZ"

Türkiye, güne, saat 04:08'de Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremle uyandı. Vatandaşlar geceyi dışarıda geçirirken birçok binada hasar meydana geldi. Depremde hasar gören Gölyaka Devlet Hastanesi boşaltıldı. Yaralı vatandaşların tedavisi için hastane bahçesinde Kızılay çadırı kuruldu. Bir vatandaş, çok korktuğunu belirterek, “Herkes ibret alsın bu olaydan. Çünkü ben deprem hiç yaşamamıştım, yaşayanları şimdi daha çok anladım. Sokakta bir sürü insan çaresiz, aç kaç saattir” dedi.

Düzce’nin Gölyaka ilçesinde dün gece saat 04:08’de 5.9 büyüklüğündeki deprem meydana geldi. Deprem, çevre illerin yanı sıra İstanbul ve Ankara’da hissedildi. Pek çok ilde halk sokağa döküldü. Depremin merkez üssü, Gölyaka’nın Sarıdere Köyü olarak tespit edildi.

Depremin büyüklüğünü AFAD 5.9, Kandilli Rasathanesi ise 6 olarak duyurdu. AFAD, deprem nedeniyle en az 50 kişinin yaralandığını açıkladı. Düzce Adliyesi'nde hasar meydana geldi. Eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verilen kent sayısı dörde yükseldi.

ANKA Haber Ajansı, depremde duvarlarında çatlaklar oluşan ve boşaltılan Gölyaka Devlet Hastanesi’ni görüntüledi. Görüntülerde hastanenin hasar aldığı, eşyaların yere düşmüş olduğu gözlendi. Vatandaşların tedavisi için hastanenin bahçesine Kızılay çadırı kuruldu.

Depremden nedeniyle geceyi dışarıda geçiren Gölyakalı vatandaşlar, yaşadıkları korku dolu anları ANKA Haber Ajansı’na anlattı.

Bir vatandaş, “Kızımın sesine uyandım. Dolabı sallandı, ‘ne oluyor’ derken eşim dedi ki ‘Anneme bakın.’ Kayınvalidem yaşlı, 80 yaşında. Hemen onu aldım, üstüne bir şey giydirdim, kaçırdım ama üstümüze bir şey alamadık. Ben iki depremi de burada geçirdim, bu üçüncü oldu. Ben üçüncü kattayım, buraya kadar zor indirdim kayınvalidemi. Hemen artçılar olmadı, bir zaman sonra başladı. Gecenin dördünden beri ayaktayız” dedi.

“ALT KATTAKİ DÜKKANLARIN CAMLARININ PATLADIĞINI GÖRDÜK”

Deprem anında yaşadığı apartmandan çatırdama sesleri geldiğini belirten başka bir vatandaş ise “İlk deprem gibiydi, hiçbir farkı yoktu. Diğer depremleri de yaşadım, bunun da ondan bir farkı yoktu. Binanın çatırdadığını, camların patladığını görüyorsun. Psikolojik olarak sadece can havli… Başka hiçbir şey yok, canını kurtarmaya çalışıyorsun. Şu anda eve giremiyoruz, yasak. Ama alt kattaki dükkanların camlarının patladığını gördük” diye konuştu.

“SOKAKTA BİR SÜRÜ İNSAN ÇARESİZ, AÇ KAÇ SAATTİR”

Deprem anında çok korktuğunu ifade eden bir kadın ise şunları söyledi:

“Çocuklarım ayrı odalarda uyuyorlardı, onlar da ‘anne baba’ diye korkudan bize sarıldı. Eve bayağı bir şeyler döküldü, kırılan şeylerim var. Evde çatlak var mı onu henüz bilmiyoruz ama az ilerde Yazıpınar Mahallesi’nde, Çınarlı Caddesi’nde çift daire ortadan ikiye yarılmış, insanlar oraya toplanmış. Ben, insanların duyarlı olmasını istiyorum, el açmalarını istiyorum. Herkes ibret alsın bu olaydan. Çünkü ben deprem hiç yaşamamıştım, yaşayanları şimdi daha çok anladım. Evin içinde birebir yaşadığım için korkudan evde duramıyorum. Allah Erdoğan’dan razı olsun. Allah bir daha bu afeti yaşatmasın. Sokakta bir sürü insan çaresiz, aç kaç saattir. Ateş yakmışlar. Allah razı olsun, örtüler verilmiş. Mağdur olan kim varsa bir an önce onlara el açılmasını istiyorum.”

“KALKIP KAÇAMADIK. DEPREM DURUNCA ÇIKTIK EVDEN”

Deprem nedeniyle yaralandığını ifade eden bir başka vatandaş, “Deprem saat 4’ü 8 geçe olmuş. Benim hanım bağırarak uyandı ve beni de uyandırdı. Heyecana kapıldığım için birden kalkınca, vazolar düşmüştü, ayağımı kesti iki yerinden. Biz telaşa kapılınca indik aşağıya baktık ki bütün halk sokakta, bahçelerde toplanmış vaziyette” derken bir diğer vatandaş, “Çok kötü silkeledi, kalkıp kaçamadık. Deprem durunca çıktık evden. Evin önünde ateş yaktık, komşularla beraber sabahladık. Korktuğumuz için eve girip çıkıyoruz hemen” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.