Dolar 32,5013
%0.17
Euro 34,7577
%0.11
Altın 2.490,230
%1.13
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Düştüğü sanılan paraşütçü ekipleri alarma geçirdi

Düştüğü sanılan paraşütçü ekipleri alarma geçirdi

İzmir'in Tire ilçesinde, akrobatik hareketler yaparak iniş yapan paraşütçünün düştüğünü sanan çevre sakinleri, durumu ekiplere bildirince bölgeye gelen polis, itfaiye ve 112 acil servis ekipleri, genci aramaya başladı. Düştüğü sanılan genç sporcunun bir süre sonra sağ salim bulunması üzerine herkes derin bir nefes aldı.

  • Ege Postası
  • 25.05.2021 - 17:29

Olay, Tire ilçesi İbn-i Melek Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Üniversite öğrencisi ve profesyonel yamaç paraşütü sporcusu Oğulcan Ak, Güme Dağı zirvesinden Kömürcüoğlu Geçidi yakınlarındaki pistten kalkış yaptı. Tire semalarında uzun bir uçuş yapan genç paraşütçü, inmek üzereyken akrobasi hareketleri yapınca çevredekiler gencin düştüğünü sandı. Vatandaşlar hemen durumu ihbar etti. İhbar üzerine bölgeye gelen polis, itfaiye ve 112 acil servis ekipleri, paraşütçünün düşmüş olabileceği bölgeyi taramaya başladı. Yapılan aramalar neticesinde çok geçmeden genç sporcu paraşütünü toplarken bulundu. Gencin normal normal şekilde iniş yatığını öğrenen herkes derin bir nefes aldı.

"Hareketler takla gibi göründüğü için çevreden görenler de haksız değil tabi"

Olayın şokunu bir süre üzerinden atamayan sporcu Oğulcan Ak ise yaptığı açıklamada, "Akşamüstü Güme Dağı zirvesinden kalkış yaptım. Akşam olunca da hızlıca ineyim ve akrobasi olsun diye 'ringover' ve 'sprial' dediğimiz bazı manevraları yaptım. Yaptığım hareketler takla gibi göründüğü için çevreden görenler de haksız değil tabi. Duyarlılıkları için hepsine teşekkür ediyorum" dedi. (İHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.