Dolar 32,3701
%0.16
Euro 34,9552
%-0.31
Altın 2.325,270
%0.21
Bist-100 9,08
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dursun Çiçek hakkında 7 yıla kadar hapis istemiyle dava

Dursun Çiçek hakkında 7 yıla kadar hapis istemiyle dava

CHP eski milletvekili Dursun Çiçek hakkında, 'FETÖ'nün siyasi ayağı olmakla' suçladığı bazı isimlerin suç duyurusu üzerine 'iftira' suçundan 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

  • Ege Postası
  • 17.09.2021 - 20:17

Ahmet Aydın, Bekir Bozdağ, Mustafa Elitaş, Abdurrahman Müfit Yetkin, Mehmet Ceylan, Ahmet İyimaya, Sadullah Ergin ve Yahya Doğan, CHP eski milletvekili Dursun Çiçek hakkında ‘iftira’ suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Çiçek’in sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile 2019’da kabul edilen ve askerlerin özel yetkili mahkemelerde yargılanmasının önünü açan torba yasada imzası olan milletvekillerini, ‘FETÖ’nün siyasi ayağı’ olmakla suçladığı belirtildi.

Çiçek’in söz konusu isimler hakkında suç duyurusunda bulunduğu, yapılan inceleme sonucunda iddiaların somut delillere dayanmadığı için soruşturmanın takipsizlikle sonuçlandığı ifade edildi.

İddianamede, “Şüphelinin, suç duyurusu ile müştekilerin FETÖ’nün siyasi ayağı olduğu isnadında bulunarak, müştekilerin yargılanmalarının talep edilmesi şeklinde gerçekleşen eylemiyle ‘iftira’ suçunu işlediği anlaşılmaktadır” denildi.

İddianamede, ‘zincirleme şekilde iftira suçunu işlediği’ iddia edilen Çiçek’in 1 yıl 3 aydan 7 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. DHA

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.