Dolar 32,3262
%0.23
Euro 35,1129
%-0.02
Altın 2.305,870
%1.24
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DİSK’ten iktidara ‘asgari ücret’ üzerinden açık çağrı

DİSK’ten iktidara ‘asgari ücret’ üzerinden açık çağrı

DİSK, yaklaşık 1 aydır asgari ücretin net 3 bin 800 lira olması gerektiğini ve asgari ücretin vergiden muaf tutulması gerektiğini söylerken 2021 yılı asgari ücretinin net 2 bin 825 lira olmasını protesto etti. Sendika adına açıklama yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, halkın bunun hesabını sandıkta soracağını belirtirken iktidara açık çağrıda bulundu. Sarı, “Çağrımı AKP’li vekillere yapıyorum. Kolluk kuvvetleri ve korumalarınız olmadan semt pazarlana gidin. Orada gıda enflasyonunun ne kadar olduğunu görebilecek misini? Bu halk sizi semt pazarlarına, banka kuyruklarına sokacak m? Bize gördüğünüz bu revayı unutmayacağız” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 28.12.2020 - 12:12

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- 4 Aralık tarihinde başlayan 2021 yılı asgari ücret görüşmeleri bugün sonlandı ve 2021 yılı asgari ücreti net 2 bin 825 lira olarak belirlendi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), bugün asgari ücretin 2 bin 800 lira olması talebini 4. Kez dile getirmek için Konak eski Sümerbank önünde bir basın açıklaması düzenleyecekti. Ancak açıklama öncesinde Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 2021 yılı asgari ücretini duyurmasıyla basın açıklaması yeni asgari ücrete tepki gösterisine dönüştü.

Sendikalılar, yeni asgari ücreti ve hükümeti ıslıkla, alkışla ve ‘yuh’layarak protesto etti.

Eylemde konuşan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, belirlenen ücretle halkın sefalete mahkum edildiğini belirtti ve halkın sandıkta hesap soracağını söyledi.

Sarı, belirlenen asgari ücretin emekçilerin unutmayacağını, hesabın sandıkta sorulacağını ifade etti ve “İşçiler ve aileler için insanlık onuruna yanaşır bir asgari ücretin belirlenmesi, milyonlarca işçinin beklentisi ve ortak talebiyken bugün asgari ücret 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak belirlendi. Yani asgari ücret vergiden muaf olsun dediğimizde bugün asgari ücret brüt 2 bin 792 lira iken getirdikleri rakam 2 bin 825 lira. Yağmurdan, çamurdan, doludan korkmadan, sokaklarda insanların insanca yaşayacağı bir asgari ücreti talep etmek için toplanmıştık. Ama bugün, hükümetin aldığı bu kararı protesto ediyoruz. Biz bu asgari ücreti reva görenlerden emekliler, işsizler olarak hesap soracağız. Özgür basın engellendiği için, asgari ücretle bizim yaşamlarımızı açlık ve sefalete ittikleri için hesap soracağız. Bizden, sokaklardan, kadına şiddete karşı sokağa çıktığımız için korkuyorlar. Asgari ücreti düşük tutmalarının sebebi bugün Çalışma Bakanı’nın almış olduğu eğitimdir. Bu eğitim, uluslararası bir platforma aldığı bir eğitimdir. Çalışma Bakanı diyor ki; ‘Ben bu eğitimi aldım. Çoklu Yoksullaştırma Programı.’ Yani Türkiye’de bütün insanları bu programa dahil ederek çoklu yoksullaştırma programını hayata asgari cüretle geçirmeye çalışıyorlar. Artık furya çıktı. Tüm kamuoyu biliyor. Ben buradan sesleniyorum. 202 yılı sahte diplomanın, sahte diplomayla kamu bankalarından ballı maaş alanların yılı oldu, sizin asgari ücretten vergi verdiğiniz yıl olurken milli piyangodan sıfır vergi yılı oldu. 202 yılı, çiftinin mazotlarında indirim yapılmazken pırlantada sıfır vergi oldu. Biz bunu ne bugün ne de yarın unutmayacağız. Bunun hesabını sandıkta AKP’den emekçiler soracak. Çağrımı AKP’li vekillere yapıyorum. Kolluk kuvvetleri ve korumalarınız olmadan semt pazarlana gidin. Orada gıda enflasyonunun ne kadar olduğunu görebilecek misini? Bu halk sizi semt pazarlarına, banka kuyruklarına sokacak m? Bize gördüğünüz bu revayı unutmayacağız” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.