Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
DİSK Genel-İş'ten 'sözde sendika' açıklaması

DİSK Genel-İş'ten 'sözde sendika' açıklaması

DİSK Genel-İş İzmir Şubesi, Bornova’da jandarma ekiplerinin kumar oynatılan sözde sendika ve vakıf binalarına baskın yapmasının ardından yazılı bir açıklama yayınladı. Açıklamada, “Sendika adı altındaki suç organizasyonlarından birinin “Ege Genel İş” adı altında faaliyet yürüttüğü anlaşılmıştır. Kurulduğundan bu yana 60 yıldır hukuksuzlukla mücadeleyi ilke edinmiş bir işçi örgütü olarak adımızı andıracak nitelikteki bu isimlendirme cüretini gösterenlere karşı da hukuksal gerekleri yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın” denildi.

  • Ege Postası
  • 20.04.2022 - 12:57

EGEPOSTASI - İzmir'in Bornova ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, Naldöken Mahallesi Ankara Caddesi üzerinde yan yana bulunan sendika ve vakıf binası görünümlü kumarhaneye jandarma ekipleri tarafından baskın yapıldı. Operasyonda 185 kişiye 336 bin 515 lira idari para cezası uygulanırken, kumar oynatmaya yer ve imkan sağlama suçundan 5 kişiye de adli işlem uygulanacağı bildirildi.

Kumar oynatılan sendika görünümlü binalardan birisinin adının ‘Ege Genel İş’ olması üzerine DİSK Genel-İş İzmir Şubesi de konuyla ilgili yazılı bir açıklama yayınladı. Şubeden yapılan açıklamada sözde sendikayla ilgili gerekli hukuksal işlemlerin yapılacağı belirtildi. 

Şubenin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: 

“Bugün bazı basın organlarında bir takım suç organizasyonlarının sözde sendika ve vakıf kisvesi altında kumar oynattığına dair haberler yayınlanmıştır. Sendika adı altındaki suç organizasyonlarından birinin “Ege Genel İş” adı altında faaliyet yürüttüğü anlaşılmıştır. İlk bakışta sendikamız adına kasten benzetildiğini düşündüğümüz bu isimlendirmenin suç organizasyonunu gizlemek ve sendikamızın toplum nezdindeki güvenilir adından yararlanmak, kamufle olmak amacıyla yapılmış olduğu anlaşılmaktadır. Kurulduğundan bu yana 60 yıldır hukuksuzlukla mücadeleyi ilke edinmiş bir işçi örgütü olarak adımızı andıracak nitelikteki bu isimlendirme cüretini gösterenlere karşı da hukuksal gerekleri yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. 

Bu çerçevede anılan suç organizasyonun “sendika sıfatıyla” yasal olarak resmi mercilerde kaydının olup olmadığını araştırıp var ise kapatılması için gereğini yapacağımızın, bu suç organizasyonunun sorumlu ve elebaşları hakkında suç duyurusunda bulunup gereken en ağır yaptırımlarla cezalandırılması için her türlü yasal yolları kullanacağımızın bilinmesini isteriz. 

Basına ve kamuoyuna saygı ile duyurulur.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.